Ruaha River Lodge, Tanzania. Exklusiva Ruaha River Lodge ligger vackert med fantastiskt läge invid en liten flod som ibland torkar ut. Men här finns alltid vatten i små pooler och vattensamlingar dit elefanter, antiloper, lejon och fåglar kommer för att dricka bland de badande flodhästarna. Här kan vi fortfarande få uppleva hur det var att åka på safari på Hemingways tid, då man ofta bara möter några få safaribilar på en hel dags turer.

Det som gör Ruaha nationalpark så speciell och artrik är dess många olika slag av miljöer, här finner man de flesta biotoper som finns i de östafrikanska parkerna. Från lodgens terrass ser vi ut över floden, där elefanter, flodhästar och krokodiler släcker törsten, ofta på bekvämt fotoavstånd.

Vi bor i bekväma bungalows med veranda ut mot floden. Stort rum med två sängar, soffgrupp samt badrum med toa, dusch och två handfat. Här finns två restauranger, en vid stranden och den andra högt upp, inbyggd i en klippa. Från utsiktsterrassen kan du sitta och njuta av solnedgången med en kall öl i handen samtidigt som djuren kommer ned till vattnet för att dricka bland flodhästarna.

Ruaha River Lodge ingår i våra safariresor i södra Tanzania men vi bokar också lodgen på förfrågan, begär ett reseförslag om du vill besöka detta exklusiva camp.

Begär reseförslag