Hållbarhet

Amazonas täta regnskog gömmer en av världens artrikaste biotoper. Vid kanten av Añangucochasjön ligger lodgen och forskningsstationen Napo Wildlife Center. Lodgen har som få andra i Amazonas tagit ekoturism på största allvar och är helt integrerad med den omgivande naturen. Området tillhör Añangu Quichuastammen och de är också med och driver lodgen. En fjärdedel av jordens alla växtarter och en tredjedel av fågelarterna finns här i Amazonas. Varenda gren och stam är helt övervuxen av lavar, mossor, ormbunkar och klätterväxter. 

Om boendet

Denna exklusiva och naturnära ekolodge har endast 20 bungalows, varar 8 av dem är lite lyxigare och kallas sviter. De är dekorerade med traduitionell konst och har eget badrum med dusch och wc. AC saknas men det finns fläkt och myggnät. Alla bungalows har balkong med hängmatta där man kan ligga och slappna av och titta ut över djungeln. 

Aktiviteter

På dagarna gör vi exkursioner till fots och per kanot. De duktiga guiderna, många födda i området, lär oss allt om sengångare, tropiska fåglar, apor, tapirer och mycket mer. I från lodgens egna utsikts torn har man panorama utsikt över sjön och den omgivande regnskogen. Härifrån spanar vi på det spännande djurlivet och njuter av den vackra solnedgången.

Napo Wildlife Lodge bokar vi på förfrågan, begär ett reseförslag för en vistelse på detta magiska boende.

Resefakta

Resa hit: inrikesflyg till Coca och därefter båt till Napa Wildlife Center
Säsong: året om
Ankomstdagar: mån – lör
Pris: fr 14 645 kr/3 nätter/per person
I priset ingår: del i dubbelrum, transfer t o r närmsta staden Coca, helpension inkl alkoholfria drycker, engelsktalande guide, utflykt samt inträde.
I priset ingår ej: dricks, flyg Sverige Ecuador, inrikesflyg Ecuador, internet
Tips och råd: 4 nätter rekommenderas för att ta del av allt regnskogen har att erbjuda

Begär reseförslag