Se vår färdledare Mattias Stedt berätta om upplevelserna i det okända Afrika

Zambia och Malawi med SvD accent - Afrikas okända vildmarker

  • Storviltssafari i två afrikanska länder
  • Välkända nationalparker
  • Svensktalande färdledare, med lång erfarenhet av Afrikas djurliv

Mattias beskrivning av resan

Under resan kommer vi bl.a. besöka Liwonde National Park i Malawi. Liwonde är en park jag besökte för några år sedan med gäster från Äventyrsresor och som har en mycket intressant modern historia om naturvård. På bara några år gick parken från att vara ett av de hårdast drabbade human-wildlife conflict-området i regionen till att bli en framgångssaga för afrikansk viltvård. Parken är vild och erbjuder fantastisk safari både i safaribilar och i båt längs Shirefloden.

Efter våra första safaridagar har vi möjlighet att simma med färgglada malawi-ciklider innan vi ska vidare till en av kontinentens mest kända parker för storvilt, South Luangwa National Park i Zambia. En park känd för att hålla mycket hög nivå på guidningen och ett av de vilttätaste områdena i Afrika. Parken är ett favoritresemål för många entusiaster och fotografer och känd för sin karaktäristiska miljö, stora däggdjur, fåglar och inte minst dess population av stora katter. I den här parken kommer vi ha händelserika dagar med mycket djur och upplevelser, kanske rentav närkontakt med buffel, elefanter och lejon. Extra spännande är att vi har chans att leta arter som är svåra att finna på andra ställen som Sabel-, och Roanantilop och inte minst den hotade och få förunnat att få se, afrikanska vildhunden.

Jag ser fram emot att ta med er på en safari som bokstavligt talat är full av upplevelser, precis som en safari ska vara! Dagar fulla av upplevelser och kvällar kring elden fyllda av historier och minnen ackompanjerat av bushens alla nattliga ljud.

Vi ses på safari!

Mattias Stedt, färdledare och safariguide

Boka resan med Mattias Stedt