Om hotellet

Vid den södra spetsen på Peninsula de Osa, där regnskogen möter Stilla havet ligger det lilla privata naturreservatet Lapa Ríos. Här hittar vi Costa Ricas allra finaste ekolodge, helt inbäddad i regnskog. På avstånd hörs tjatter av apor och högt ovanför svävar det färggranna papegojor sida vid sida. Luften är mättad av regnskogens dofter och utsikten är magnifik. Stranden nedanför är vild och vacker.

Aktiviteter

Medan solen sakta sänker sig ner i det turkosblå havet, kan man vila en stund i hängmattan innan det är dags för nattsafari i månskenet. Nattaktiva kattdjur som jaguar och ozelot rör sig regelbundet genom Lapa Ríos naturreservat. Tack vare den täta vegetationen har de skygga kattdjuren lätt att gömma sig och för att kunna studera deras beteende och rörelser genom parken har forskare i reservatet satt upp värmekänsliga kameror på strategiska platser. Vanligast är att vi som tillfälliga besökare i regnskogen ser deras spår runt stigarna i reservatet men om vi har riktig tur kan vi med egna ögon sikta något av kattdjuren i mörkret... 

Lapa Ríos bokar vi på förfrågan, begär ett reseförslag om du vill besöka denna exklusiva lodge.

Resefakta

Resa hit: flyg till huvudstaden San Jose, därefter inrikesflyg, hyrbil eller lodgens chaufförsservice.
Säsong: året om, regnperioden sträcker sig från maj–november. September och oktober är överlag regnigast.
Ankomstdagar: alla dagar
Pris: fr 6947 kr/natten
I priset ingår: boende i delux bungalow för upp till 4 personer, helpension inkl. alkoholfri dryck, transfer t o r närmaste flygplatsen Puerto Jimenez, flertalet guidade turer.
I priset ingår ej: transfer Sverige Costa Rica, dricks, vissa guidade turer, spabehandlingar
Tips och råd: stanna minst 3 nätter för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse

Begär reseförslag