Bevara värdefulla naturområden

Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på platserna vi besöker. Vi stödjer därför viktiga naturvårdsprojekt på våra resmål och genom att i små grupper besöka t.ex. Indiens tigerreservat, Östafrikas nationalparker och Galapagosöarna bidrar vi aktivt till att bevara dessa värdefulla naturområden. Med små grupper menar vi normalt grupper om endast fyra till femton personer.

Med erfarna naturguider

Vårt sätt att resa gör även skillnad för de möten som skapas under resan. Erfarna, lokala naturguider är en förutsättning för att komma riktigt nära och ofta har vi också svenska specialister med som färdledare på våra resor. Det kan vara biologer, zoologer eller lärare som är yrkesverksamma inom sina områden. Läs om våra färdledare här »

Klimatkompensation och hållbart resande

Som en del av vårt hållbara resande, klimatkompenserar vi för alla våra resenärers, färdledares samt våra egna flygresor. Detta innebär att vi alla är med och bidrar till ett mer hållbart resande. Tillsammans gör vi skillnad. Läs mer om hur vi arbetar för att minimera vår miljöpåverkan »

Medlemskap i WWF för barn

För små äventyrare som reser med oss på FamiljeExpedition ingår ett medlemskap i Världsnaturfonden WWFs barnklubb där barnen lär sig om miljö, djur och natur som en förberedelse inför resan. För tonåringar ingår ordinarie medlemskap och tidningen WWF Eko.

Erfarna reseproducenter

Våra erfarna reseproducenter och resekonsulter hjälper dig i väg på ditt livs äventyr. Vi har besökt alla våra resmål och hjälper dig med alla frågor som kan dyka upp inför din äventyrsresa. Läs om oss på kontoret »

Trygghet genom resegaranti

Äventyrsresor har lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet och är medlemmar i SRF - Svenska Resebyrå Föreningen.

WE Travel Group

Äventyrsresor ingår i ingår researrangörsgruppen Tour Operators WE Travel Group. Tillsammans med våra systerbolag erbjuder vi resor av hög kvalitet inom våra respektive specialistområden. Tour Operators We Travel Group ägs av Anders Eslander och Thord Wilkne och organisationsnumret är 556264 - 8955.