Upplevelsen är det exklusiva

Exklusiva resor brukar betyda lyx och flärd, men hos oss på Äventyrsresor betyder exklusiv ordets bokstavliga mening; något som är för få personer. Och det är just det vi står för och har gjort sedan starten 1984 – resor i små grupper till platser bortom de stora turiststråken. Känslan att sitta ett par meter från en flock lejon, glida fram över havsytan i undangömda vikar, vandra på stigar över sockertopparna i Anderna eller någon annan av alla våra upplevelser som du delar med ett fåtal personer där och då – det är det exklusiva. Mötet med våra lokala guider och det samhälle de lever i, är en genuint exklusiv upplevelse, fjärran från tillrättalagda besök endast skapade för turister. På samma sätt är våra boenden exklusiva eftersom du bor nära eller mitt i den natur du kommit för att besöka, men troligen oftare i ett tält eller på en ekolodge än i ett hotellrum.

Dessutom kan du göra din resa exklusiv för dig och de du reser med, genom att vi kan erbjuda egna avgångar redan från två personer på många av våra resor. Håll utkik efter symbolen för resor med egen avresa från två personer 

Välkommen till Äventyrsresors exklusiva värld!

Bevara värdefulla naturområden

När du reser med oss och besöker nationalparker och naturreservat stödjer du lokala naturvårdsprojekt som ger en positiv påverkan på resmålen. Du bidrar också till långsiktig försörjning för lokalbefolkningen. Småskalig naturturism ger viktiga inkomster och därigenom skydd mot exploatering. Vår ambition är att alla våra resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet.

Med erfarna naturguider

Vårt sätt att resa bidrar starkt till upplevelsen och de möten som skapas under resan. Erfarna, lokala naturguider är en förutsättning för att komma riktigt nära. På våra gruppresor har vi ofta också svenska specialister med som färdledare. Det kan vara biologer, zoologer eller lärare som är yrkesverksamma inom sina områden. Läs om våra färdledare här »

Medlemskap i WWF för barn

För små äventyrare som reser med oss på FamiljeExpedition ingår ett medlemskap i Världsnaturfonden WWFs barnklubb där barnen lär sig om miljö, djur och natur som en förberedelse inför resan. För tonåringar ingår ordinarie medlemskap och tidningen WWF Eko.

Erfarna reseproducenter

Våra erfarna reseproducenter och resekonsulter hjälper dig i väg på ditt livs äventyr. Vi har besökt alla våra resmål och hjälper dig med alla frågor som kan dyka upp inför din äventyrsresa. Läs om oss på kontoret »

Trygghet genom resegaranti

Äventyrsresor har lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet och är medlemmar i SRF - Svenska Resebyrå Föreningen.

WE Travel Group

Äventyrsresor ingår i researrangörsgruppen Tour Operators WE Travel Group. Tillsammans med våra systerbolag erbjuder vi resor av hög kvalitet inom våra respektive specialistområden. Tour Operators We Travel Group ägs av Anders Eslander och Thord Wilkne och organisationsnumret är 556264 - 8955.