Upplevelsen är det exklusiva

Exklusiva resor brukar betyda lyx och flärd, men hos oss på Äventyrsresor betyder exklusiv ordets bokstavliga mening; något som är för få personer. Och det är just det vi står för och har gjort sedan starten 1984 – resor i små grupper till platser bortom de stora turiststråken. Känslan att sitta ett par meter från en flock lejon, glida fram över havsytan i undangömda vikar, vandra på stigar över sockertopparna i Anderna eller någon annan av alla våra upplevelser som du delar med ett fåtal personer där och då – det är det exklusiva. Mötet med våra lokala guider och det samhälle de lever i, är en genuint exklusiv upplevelse, fjärran från tillrättalagda besök endast skapade för turister. På samma sätt är våra boenden exklusiva eftersom du bor nära eller mitt i den natur du kommit för att besöka, men troligen oftare i ett tält eller på en ekolodge än i ett hotellrum.

Dessutom kan du göra din resa exklusiv för dig och de du reser med, genom att vi kan erbjuda egna avgångar redan från två personer på många av våra resor. Håll utkik efter symbolen för resor med egen avresa från två personer 

Välkommen till Äventyrsresors exklusiva värld!

Besök värdefulla naturområden

När du reser med oss och besöker nationalparker och naturreservat bidrar du till lokala naturvårdsprojekt som ger positiv påverkan på resmålen. Dessutom stödjer du långsiktig försörjning för lokalbefolkningen. Vi tror att småskalig naturturism kan skapa viktiga inkomster för lokala samhällen och därmed främja hållbar utveckling på resmålen. Vår ambition är att alla våra resor ska bidra till att uppnå detta mål.

Med erfarna naturguider

Erfarna, lokala naturguider med god lokalkännedom är en förutsättning för att komma riktigt nära. På våra gruppresor har vi även svenska specialister med som färdledare. De kan vara biologer, lärare eller fotografer som är yrkesverksamma inom sina områden och mycket kunniga på att förmedla sin kunskap. Läs om våra färdledare här »

Medlemskap i WWF

För små äventyrare som reser med oss på FamiljeExpedition ingår ett medlemskap i Världsnaturfonden WWFs barnklubb där barnen lär sig om miljö, djur och natur som en förberedelse inför resan. För tonåringar ingår ordinarie medlemskap och tidningen WWF Eko.

Erfarenhet

Våra erfarna reseproducenter och resekonsulter hjälper dig i väg på ditt livs äventyr. Vi har besökt alla våra resmål och hjälper dig med alla frågor som kan dyka upp inför din äventyrsresa. Läs om oss på kontoret »

Trygghet och kvalitet

Äventyrsresor har lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet och är medlemmar i SRF - Svenska Resebyrå Föreningen. Du är skyddad genom paketreselagen.

WE Travel Group

Äventyrsresor ingår i researrangörsgruppen Tour Operators WE Travel Group. Tillsammans med våra systerbolag erbjuder vi resor av hög kvalitet inom våra respektive specialistområden. Tour Operators We Travel Group ägs av Anders Eslander och Thord Wilkne och organisationsnumret är 556264 - 8955.