Pass och visum

Se alltid till att du har ett pass som är giltigt minst 6 månader efter resan. Om du behöver beställa nytt pass, gör det i mycket god tid då det är långa handläggningstider hos passpolisen. Stäm av visumregler extra noga då dessa kan ha justerats till följd av pandemin. Det är ditt ansvar som resenär att ha giltiga pass och visum för resa.

Boka din resa

Boka din resa på hemsidan eller ring oss på telefon 08-5560 69 00. Många av våra djur- natur- och vandringsresor går att kombinera med sol och bad. Sätt samman din personliga resplan och begär en offert från oss så återkommer vi med reseförslag inom kort. Vi hjälper dig gärna att anpassa in resa efter dina önskemål.

Bokningsbekräftelse

När du bokat din resa skickar vi dig en bokningsbekräftelse samt faktura på anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften beror på resans pris, enligt tabell nedan:

 Resans pris

 Anmälningsavgift

 Mindre än 10 000 kr

 1 500 kr

 10 000 kr - 20 000 kr

 2 000 kr

 20 000 kr – 30 000 kr

 3 000 kr

 30 000 kr – 40 000 kr

 5 000 kr

 Mer än 40 000 kr

 10 000 kr

När du betalar din anmälningsavgift så är resan bekräftad, innan dess är den preliminärbokad. Slutbetalning av resan görs normalt 40 dagar innan avresan. I bokningsbrevet som vi skickar ut i samband med din resebokning får du närmare information om bland annat passbestämmelser, visum, reseförsäkring och vaccination. 

Resenärernas namn

Vid bokningen är det viktigt att kontrollera att namnen på samtliga resenärer är korrekt stavade exakt i enlighet med passet. Om namnet du uppgett vid bokning avviker från namnet i passet och du behöver ändra det innan avresan tillkommer ändringsavgifter från flygbolaget eller kostnad för en ny biljett.

Resevillkor

Innan du bekräftar din bokning ber vi dig ta del av våra resevillkor. Där framgår alla viktiga detaljer kring bland annat bokning och avbeställning. Om du har frågor angående resevillkoren eller avbeställningsregler, kontakta gärna oss. Äventyrsresors resevillkor följer bestämmelserna i Lagen om paketresor. Här kan du läsa våra Resevillkor » 

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du tecknar en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Kontakta ditt försäkringsbolag för detaljer om vad som ingår i din hemförsäkrings reseskydd.

Om du har bokat en resa som påverkas av svenska eller andra länders myndigheters beslut, så att resan inte går att genomföra vid avsedd tidpunkt, får du avboka eller boka om till annan tidpunkt, utan kostnad. För övriga av- eller ombokningar hänvisar vi till våra resevillkor

Min bokning

Du kan se din bokning på din personliga bokningssida. Där fyller du också i dina personuppgifter. Du loggar in med din e-postadress. Logga in på Min bokning» 

Information inför resan

Inför din resa med Äventyrsresor får du alltid en deltagarinformation med praktisk information om ditt resmål, inklusive utrustningslista och tips på litteratur inför resan. Vi skickar normalt ut din deltagarinformation i samband med att du bekräftar din resa. Avreseinformation och färdhandlingar skickas 7-10 dagar innan avresan.

Rabatt för Äventyrsresors resenärer

Visa upp ditt bokningsbevis eller annan handling som visar att du är kund hos Äventyrsresor, så får du följande rabatter:

Naturkompaniet ger 10 % rabatt på ordinarie priser. De har butiker i många svenska städer samt webbutiken www.naturkompaniet.se. En rabattkod skickas till dig när du bokat din resa.

Kartbutiken erbjuder 10 % rabatt. Handla i butiken på Mäster Samuelsgatan 54 i Stockholm. På postorder tel. 08-20 23 03. Om du vill handla på www.kartbutiken.se får du endast rabatt om du väljer alternativ förskottsbetalning.

Vagabond ger 20 % rabatt på reselitteratur. Beställ via nätet www.shop.vagabond.se.

Trygghet genom resegaranti

Äventyrsresor AB har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet. Det är ett viktigt skydd till sig som resenär. Äventyrsresor AB följer lagen om paketresor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Äventyrsresor AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Äventyrsresor AB, enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Äventyrsresor hanterar alla personuppgifter enligt personuppgiftslagen, vilket säkrar att personuppgifter behandlas på ett sätt som skyddar personlig integritet. Äventyrsresor med organisationsnummer 556264-8955 ingår i den svenska resekoncernen Tour Operators WE Travel Group AB, organisationsnummer 556646-8376. Alla bolag i Tour Operators WE Travel Group AB har sina säten i Stockholm. Sveriges Resebyråförening (SRF).  Äventyrsresor är också medlem i Sveriges Resebyråförening (SRF), www.srf-org.se. Äventyrsresor informerar sina resenärer om flygbolag som förbjudits inom EU (länk).

Under två års tid har vi fått leva med den nya verklighet som pandemin inburit och även om vi i Sverige nu kunnat ta bort restriktionerna, är situationen fortsatt besvärlig på många plaster. Vi följer löpande reserekommendationerna från svenska UD och lokala myndigheter. Samtidigt följer vi utvecklingen lokalt på samtliga våra resmål. Detta för att du tryggt ska kunna göra dina val och boka din resa. Ytterst är det dock du som resenär som har ansvaret för att informera dig om utvecklingen på just ditt resmål. Som resenär är det viktigt att ha en fullgod reseförsäkring och att den omfattar Covid-19. Se även till att teckna ett avbeställningsskydd hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning. Läs mer »

Om du har bokat en resa som påverkas av svenska eller andra länders myndigheters beslut, så att resan inte går att genomföra vid avsedd tidpunkt, får du avboka eller boka om till annan tidpunkt, utan kostnad. För övriga av- eller ombokningar hänvisar vi till våra resevillkor