Hoppa till huvudinnehåll

Resmål

Upptäck djurliv, natur och vandring på jordens sista vilda platser. Resor till destinationer som många av oss drömmer om att besöka någon gång i livet.

Det finns många platser kvar att utforska, kanske hittar du din nästa resa hos oss?

Varmt välkommen till vår värld.

Alaska

Resor till Alaska. Vi besöker kust och glaciärer nationalparkerna Denali och Kenai Fjords och spanar efter grizzlybjörn, varg, knölvalar, späckhuggare, sjölejon, säl och havsutter.

Läs mer

Borneo

Resor till Borneo. Vi besöker miljöcertifierade Sukau Rainforest Lodge belägen i regnskogen vid floden Kinabatangan, Sepilok och Lankayan. Vi kan se orangutang, sköldpaddor, pygméelefanter, näsapor och näshornsfåglar.

Läs mer

Botswana

Resor till Botswana. Vi upplever safari Okavangodeltat i Mokros, Moremireservatet, Savuti, nationalparken Chobe, Khama Rhino Sanctuary genom Kalahari till Crocodile Camp och ser de mäktiga Victoriafallen.

Läs mer

Colombia

Resor till Colombia. Vi reser till Bogotá och genom flera ekosystem Hato la Aurora i Los Llanos och båttur på Ariporofloden. Vi spanar efter Jaguarer, anakonda, Kapybaras, myrslokar och kajmaner. 

Läs mer

Costa Rica

Resor till Costa Rica. Vi besöker nationalparkerna Corcovado och Tortuguero, vulkanen Arenal, Monteverdes molnregnskog och Playa Samara. Vi spanar efter capucinapor, basilisködlor och sköldpaddor och badar i varma källor. 

Läs mer

Etiopien

Resor till Etiopien. Upplev safari vid  Rift Valleys sodasjöar och i nationalparkerna Awash och Bale Mountain och Aledeghi Wildlife Reserve. Vi spanar efter ovanliga, unika djur som Grevyzebra, gerenuk, mindre kudu- och oryxantilop.

Läs mer

Galapagos

Resor till Galapagos. Följ med Äventyrsresor till Galapagos arkipelag, världsarvet Quito, Chales Darwin stationen och se jättesköldpaddor, leguaner, blåfotade sulor och sjölejon på Galapagosöarna.

Läs mer

Indien

Resor till Indien. Vi gör tigersafaris i nationalparkerna Tadoba, Pench, Corbett och Dudwa. Upplev Taj Mahal, Red Fort och Fateh Pur Sikri, vilka alla är med på UNESCO:s världsarvslista.

Läs mer

Indonesien

Resor till Indonesien. Vi besöker Sulawesi - Wallacea. Världsarvet Toraja, låglandsregnskogen Tangkoko, Karaenta Nature Reserve, nationalparken Lore Lindus bergsregnskog. Se endemiska djur- och fågelarter. 

Läs mer

Kilimanjaro

Resor till Kilimanjaro. Bestig ett av "The seven summits" Vandra från regnskog till arktisk nattkyla på Uhurutoppen 5895 meter över havet. Vi vandrar Maranguleden, Machame/Mwekaleden och Rongaileden från Moshi. Pole, pole!

Läs mer

Kina

Resor till Kina. Vi besöker nationalparkerna Tangjiahe, Wanglang, Shangri-La Yunnan Golden monkey och uppfödningscentret Bifengxia för att studera pandor. Vi spanar efter pandor, svarta trubbnäsapan, leopard, kragbjörn och svarthalsade tranan.

Läs mer

Kroatien

Resor till Kroatien. Paddla med Äventyrsresor kring Pakleniöarna och den dalmatiska arkipelagen. Besök Trogir, Hvar med öarna Vis och Ravnic.

Läs mer

Kuba

Resor till Kuba. Vi besöker Havanna och Trinidad. Vi besöker biosfärreservatet Las Terrazas, Buenavistas och vackra Vinalezdalen. Zapataträsken i Enigma de las Rocas och Topes de Collantes i Varadero. Sol och bad på Cayo Levisa.

Läs mer

Malawi

Resor till Malawi. Vi besöker nationalparkerna Liwonde och Lake Malawi med den klara Malawisjön, Mulanjebergen, zombaplatån. Vi spanar efter elefanter, bufflar, serval, sabelantilop, svarta noshörningar och honungsgrävlingar. 

Läs mer

Mongoliet

Resor till Mongoliet. Vi besöker de vida stäpperna och Altaibergen. Hustai Nationalpark och Gun Galuut. Vi spanar efter snöleoparder, Przewalskihästar, Altaisnöhonor och sibirisk stenbock.

Läs mer

Namibia

Resor till Namibia.Vi upplever safari i Etosha National Park, Etoshasänkan och Fish River. Vi spanar efter oryxen och med lite tur svart noshörning.

Läs mer

Nepal

Resor till Nepal. Följ med och vandra med Äventyrsresor till Himalaya och Everest Base Camp.Vi vandrar till Kalapathar på 5545 meter genom Namche Hill till Namche Bazaar och heliga Thyangboche och Gompaklostret där Lama Rimpoche bor.

Läs mer

Panama

Resor till Panama. Följ med Äventyrsresor och Ny Teknik. Vi ser Panamakanalen och besöker nationalparken Sobreranía, bergsregnskogar i Chiriquíreregionen, Vi spanar efter scengångare, capucinapor och quetzaler. Sol och bad i Bocas del Toro.

Läs mer

Patagonien

Resor till Patagonien. Följ med Äventyrsresor till Punta Arenas och nationalparken Torres del Paine där vandringen startar längs Lago Nordenskjold, ecocampen Lago Grey, Mylodongrottan och ridtur över stäppen vid Aqua Fresca.

Läs mer

Peru

Resor till Peru. Välja att vandra via inkaleden till mytomspunna inkastaden Machu Picchu eller med resa dit med vår rundtur.Vi besöker också Cusco, Urambambadalen och Aguas Caliente.

Läs mer

Seychellerna

Resor till Seychellerna. Följ med Äventyrsresor på naturkryssning. Upptäck och fotografera många endemiska djurarter på en avkopplande kryssning i Seychellernas arkipelag. Världsarvet Valle de Mai och La veuve Nature reserve. Vi spanar efter

Läs mer

Sri Lanka

Resor till Sri Lanka. Vi besöker Kandy, Tandtemplet, Nuwara Eliya, nationalparken Udawalawe, Mirissa, Peridenya Botanical Gardens. Vi ser orkidéer och spanar efter flygande hundar, asiatiska elefanter, blåval och delfiner. 

Läs mer

Sydafrika

Resor till Sydafrika. Följ med Äventyrsresor till Kapstaden och safari i nationalparken Krüger. Längs kusten med vinodlingar i Stellenbosch och vackra Hermanus.Vi besöker Mpumalanga, Zululand, Swaziland och Godahoppsudden. 

Läs mer

Tanzania

Resor till Tanzania. Följ med oss på safari i någon av Tanzanias nationalparker - Ruaha, Selous eller Serengeti med världsavet Ngorongoro, Lake Manyara, Tarangire.

Läs mer

Uganda

Resor till Uganda. Följ med till nationalparkerna Bwindi, Kibale Forest, Queen Elisabeth och Lake Mburo, Kampala och Kazingakanalen. Vi spanar efter bergsgorillor, schimanser, leoparder, pytonorm, Albertine Rift endemer och träskonäbb.

Läs mer

Vietnam

Resor till Vietnam. Vi besöker Ho Ci Minh City, Cu Chi tunnlar, båtfärd på Mekongfloden, Cyklar längs floden, Vinh Long, Ben Tre och Phu Quoc. 

Läs mer

Wrangel

Resor till Ryssland. Vi reser till Wrangelön - Wrangel Island i fjärran Arktis, Vi spanar efter Isbjörn, belugavalar, myskoxen, fjällräven, snögässlämlar, fjällugglor,brednäbbade simsnäppor, valrossar, och alkor.

Läs mer

Zambia

Resor till Zambia. Vi upplever safari i nationalparkerna Lilongwe och Kasanka och North Luangwa, Kapishya Hot Springs, Bangweulu Swamps och Mutinondo. Vi spanar efter lejon, elefant, buffel, zebra, vårtsvin, hyenor och träskonäbb.

Läs mer

Zanzibar

Tilläggsresor Zanzibar i kombination med safari i Tanzania eller vandring på Kilimanjaro. Välj här om du vill förlänga din resa. Många av våra resor till Tanzania avslutas med ofta med sol och bad på Zanzibar.

Läs mer

Zimbabwe

Resor till Zimbabwe. Upplev safari i nationalparken Nehimba Lodge Hwange och se de mäktiga Victoriafallen, Gorges Lodge och Zambezifloden. Vi spanar efter större kudu, sabelantilop och den sällsynta Afrikanska vildhunden. 

Läs mer