Hoppa till huvudinnehåll

Resmål

Upptäck djurliv, natur och vandring på några jordens sista orörda platser. Resor till destinationer som de flesta troligen vill besöka någon gång i livet.

Tack vare vårt nätverk av lokala experter, som kan ta hand om dig från ankomst till hemresa får du en trygg och oförglömlig upplevelse varje gång.

Det finns många platser kvar att utforska, börja leta här!

Varmt välkommen till vår värld.

Antarktis

Följ med till den sista kontinenten! Pingviner, sälar, späckhuggare, albatrosser och mängder av sjölevande fåglar. Res i de stora polarforskarnas spår.

Läs mer

Borneo

Regnskogar på Borneo. Besök miljöcertifierade Sukau Rainforest Lodge vid floden Kinabatangan, Upplev regnskogen i Sepilok och öliv på Lankayan. Se orangutanger, sköldpaddor, pygméelefanter, näsapor och näshornsfåglar.

Läs mer

Botswana

Safari i Botswana. Upplev Okavangodeltat från traditionella Mokoros. Se Moremireservatet, Savuti, nationalparken Chobe och Khama Rhino Sanctuary res genom Kalahari till Maun och besök de mäktiga Victoriafallen.

Läs mer

Brasilien

Resor till Brasilien . Besök sambans stad Rio de Janeiro, spana efter jaguarer i Pantanal eller bo på flodbåt i Amazonas med sol och bad på kusten som avslut. Nya spännande program kommer inom kort!

Läs mer

Costa Rica

Nationalparker i Costa Rica. Besök nationalparkerna Corcovado och Tortuguero, vulkanen Arenal, Monteverdes molnregnskog och Playa Sámara. Spana efter capucinapor, basilisködlor och sköldpaddor och bada i varma källor.

Läs mer

Finland

Resor till Finland. Upplev vår nordiska vildmark, bo i gömsle och fotografera brunbjörn, varg och järv.

Läs mer

Färöarna

Resor till Färöarna. Dramatiska vilda öar mitt i Atlanten där naturen bjuder på karga bergsformationer, rikt fågelliv och storslagna naturupplevelser.

Läs mer

Galapagos

Kryssa i Galapagos övärld. Res med segelkryssare eller liten yacht för naturnära upplevelser. Möt jättesköldpaddor, leguaner, blåfotade sulor och sjölejon bland öarna där Darwin fann nycklarna till läran om arternas uppkomst.

Läs mer

Indien

Tigersafari i Indien. Upplev nationalparkerna Tadoba, Pench, Corbett och Dudwa. Besök världsarven Taj Mahal och Fateh Pur Sikri. Eller res bortom allfartsvägarna till norra Indiens bergsbyar. Res i liten grupp med expertguide.

Läs mer

Indonesien

Kryssa i Indonesien. Besök Raja Ampats förtrollande övärld med världens vackraste och mest artrika korallrev. Se paradisfåglar och ett stort antal endemiska djur- och fågelarter. Besök endemrika Sulawesi eller nationalparken Komodo och se världens

Läs mer

Italien

Följ med till Molisien, ett av Italiens minsta och kanske minst kända distrikt. Härliga vandringar över böljande kullar. Njut av matkultur och genuin Italiens gästfrihet.

Läs mer

Kenya

Resor till Kenya. Upplev Kenyas vackra landskap och rika djurliv i flera olika viltreservat och naturtyper. Spännande safariäventyr till Masai Mara, Lake Nakuru och Laikipiaplatån med möjlighet till Sol och bad vid Mombasakusten.

Läs mer

Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro. Upplev en av "The seven summits". Vandra från regnskogen till arktisk nattkyla på Uhurutoppen och stå på Afrikas Tak, 5895 meter över havet. I över 20 år har vi arrangerat expeditioner till Afrikas högsta berg.

Läs mer

Madagaskar

Naturresor till Madagaskar. Upplev "landet annorlunda" med lemurer, färggranna kameleonter och många andra spännande och endemiska djur och växter. 80% av alla djur och växter på Madagaskar finns bara här!

Läs mer

Malawi

Resor till Malawi. Vi besöker nationalparkerna Liwonde och Lake Malawi med den klara Malawisjön, Mulanjebergen, zombaplatån. Vi spanar efter elefanter, bufflar, serval, sabelantilop, svarta noshörningar och honungsgrävlingar. 

Läs mer

Mongoliet

Resor till Mongoliet. Vi besöker de vida stäpperna och Altaibergen. Hustai Nationalpark och Gun Galuut. Vi spanar efter snöleoparder, Przewalskihästar, Altaisnöhonor och sibirisk stenbock.

Läs mer

Namibia

Safari i Namibia. Upplev Etosha National Park, Etoshasänkan och Fish River. Spana efter Namibias nationaldjur, oryxen och den sällsynat svart noshörningen bland många andra. Njut av den mäktiga Namiböknen.

Läs mer

Nepal

Vandra i Nepal. Upplev Himalaya och Everest Base Camp. Vandra till Kalapathar på 5545 meter genom Namche Hill, till Namche Bazaar via heliga Thyangboche med Gompaklostret. Eller följ med till östra Nepal i sherpafolkets fotspår och våra guiders

Läs mer

Nya Zeeland

Kryssa i Nya Zeeland. Besök de subantarktiska öarna och upplev albatrossernas, pingvinernas, petrellernas och lirornas förlovade värld. Se en värld nästan helt orörd av människan!

Läs mer

Peru

Vandring i Peru. Vandra via inkaleden till den mytomspunna inkastaden Machu Picchu. Upplev vår rundtur med Lima, Cusco, Urubambadalen och Aguas Calientes . Kombinera med någon av våra tilläggsresor till Titicacasjön, Amazonas eller Stillahavskusten.

Läs mer

Seychellerna

Resor till Seychellerna. Följ med Äventyrsresor på naturkryssning. Upptäck och fotografera många endemiska djurarter på en avkopplande kryssning i Seychellernas arkipelag. Vi spanar efter sköldpaddor, fetärnan och seychellsångare.

Läs mer

Slovenien

Upplev Slovenien, med kust mot det glittrande Adriatiska havet, spegelblanka sjöar och snötäckta bergstoppar i de Juliska alperna.

Läs mer

Sri Lanka

Natur- och kulturresor i Sri Lanka. Besök världsarvet Kandy, bergsstaden Ella, nationalparken Yala och härliga stränder vid Mirissa, Vi ser orkidéer och spanar efter flygande hundar, asiatiska elefanter, blåval och delfiner.

Läs mer

Sydafrika

Rundresor i Sydafrika. Följ med till Kapstaden och på safari i nationalparken Krüger. Res längs kusten med vinodlingar i Stellenbosch och vackra Hermanus. Upplev Mpumalanga, Zululand, Swaziland och Godahoppsudden.

Läs mer

Tahiti

Resor till Tahiti och Söderhavet. Utforska de mest sägenomspunna öarna Bora-Bora och Tahiti. Kryssa i världens vackraste skärgård.

Läs mer

Tanzania

Safari i Tanzania. Upplev klassisk safari i världsberömda Serengeti eller någon av Tanzanias andra nationalparker - Ruaha, Selous, Mikumi, Lake Manyara, Tarangire eller världsarvet Ngorongoro.

Läs mer

Tjeckien

Följ med till Tjeckien. Med sina mäktiga sandstensklippor erbjuder området ett natursceneri som är väldigt annorlunda från det vi hittar på våra nordliga breddgrader.

Läs mer

Uganda

Safari i Uganda. Följ med till Ugandas nationalparker och upplev bergsgorillorna i Bwindi, spana efter schimpanser i Kibale Forest, upplev de trädlevande lejonen i Queen Elisabeth och se träskonäbben vid Lake Mburo, och Kazingakanalen.

Läs mer

Zambia

Safari i Zambia. Följ med till det ursprungliga Afrika. Upplev nationalparkerna Lower zambesi, South Luangwa och Lilongwe i Malawi. Spana efter lejon, leopard, elefant, buffel, zebra, vårtsvin, hyenor och sabelantilop.

Läs mer

Zanzibar

Avkoppling på Zanzibar. Kombinera med safari i Tanzania eller vandring på Kilimanjaro. Besök Stone Towns vindlande gränder, kryddplantager för vanilj och kakao eller segla med en Dhow. Njut av kritvita sandstränder, sol och bad som avslutning.

Läs mer

Zimbabwe

Safari i Zimbabwe. Upplev nationalparken Hwange och se de mäktiga Victoriafallen, och Zambezifloden. Vi spanar efter den sällsynta Afrikanska vildhunden, större kudu, sabelantilop och möter elefanter vid Chobefloden.

Läs mer