Uakari Lodge, Brasilien. Djupt inne i Amazonas ligger Mamirauáreservatet och Uacari lodge. Mamirauá är brasilianska Amazonas största naturskyddsområde. Under regnsperioden översvämmas stora delar av reservatet av kraftiga regn, som kommer säsongsvis. Det skapar en mycket dynamisk livsmiljö som nyttjas av alla som lever av floden och allt liv som omger den i form av djur och växter.

På lodgen som är byggd på flottar som flyter på floden, finns fem större bungalows och 10 enklare rum. Här finns också ett stort observationsdäck, föreläsningsrum, bibliotek och utomhusrestaurang.

Verksamheten drivs helt utan vinstintresse, av lokalbefolkningen, och här pågår också fältstudier och forskning. Intäkterna går till att bedriva forsknings- och naturvårdsprojekten. Naturguiderna är utbildade biologer och flera av dem kommer från byarna i reservatets utkanter. Men lodgen gästas också av internationella forskningsgrupper som kommer för att studera olika delar av den biologiska mångfalden.

Här har vi möjlighet att se rosa floddelfiner, sjökor, dvärgsilkesapor och Uacariapor. Vrålapor och sengångare, hoatzinfåglar och jättefisken Arapaima är andra spännande djurarter som vi har chans att möta. I reservatet lever en av världens största örnar, harpyjan men också de spektakulära hoatzinfåglarna, den gulflikiga hockon svartbukig nålstjär och zebrahäger lever också i reservatet nära lodgen. Tukanen med sin gula näbb och hela 15 olika arter av papegojor lever i den här delen av Amazonas.

Mamirauainstitutet har enkla forskningslaboration där forskarna bor under sina fältstudier. Under din tid på Uacari kan du utforska reservatets stigar tillsammans med lodgens naturguider, ge dig ut på fågelskådning i gryningen, göra guidade besök i byarna för att lära dig om hur man traditionellt levt i Amazonas. Man kan också hyra kanoter och padda på sjön eller floden.

Uakari Lodge bokar vi på förfrågan. Begär ett reseförslag om du vill besöka denna exklusiva lodge.

Begär reseförslag