Misool Eco Resort, Indonesien. Vid ön Batbitim vid Misool Island i södra delen av Raja Ampat ligger exklusiva Misool Eco Resort. Beläget i en skyddad vik omringat av kritvita sandstränder, regnskog och branta karskklippor.

Hit reser forskare och dykare från hela världen och och dykplatserna runt omkring är skyddade av ett 1220 kvadratkilometer stort marint reservat. Misool ligger inom den s.k koralltriangeln och i regionen lever 75% av världens alla arter revbildande koraller i näringsrika vatten som även lockar dugong, manta, fem arter havssköldpaddor, närmare 1500 arter fisk och världens största fisk, den gigantiska planktonätande valhajen. Bland höjdpunkterna i de färgstarka reven finns anemonfiskar, havssköldpaddor och om vi har tur får vi simma med manta, dugong eller valhaj. Koralltriangeln har världens största marinbiologiska mångfald, där bara ett enda litet rev kan överträffa hela Medelhavet i artrikedom, och där en vik kan innehålla fler olika arter än hela det Karibiska havet.

Här bor man i bekväma hus inbäddade i naturen eller på pålar över vattnet. Vattenvillorna har en veranda och egen trappa ner i vattnet och ligger utspridda runt viken. Resterande villor är alla av olika storlek och med olika läge runt omkring på ön. Alla villor är bekväma med luftkonditionering, badrum och minibar och alla med ett fantastiskt läge i samklang med naturen.

För att ta sig till Misool Eco resort flyger man till Sorong på Västra Papua för vidare transport med båt. Bokas på förfrågan, hör av dig till oss för reseförslag.

Begär reseförslag