The Sands at Chale Island, Kenya. Chale Island i södra Kenya ligger på en privat ö på den södra delen av Mombasakusten. Ön skyddas från havet av ett korallrev som myllrar av djurliv, och i öns mangroveskog finns både colobusapor, babianer och massor av fåglar. Här bor man väldigt naturnära antingen i hotellets huvudbyggnad eller i någon av de många fristående bandas (swahili för "litet hus") på hotellområdet. För att ta sig ut till hotellet behöver man vänta på lågvattnet och blir körd över med en vagn påkopplad bakom en traktor.

Södra delen av ön är täckt av mangroveskog, och här finns bland de högsta mangroveträden i Östafrika. På den norra delen ligger hotellområdet och den härliga stranden av kritvit korallsand.

På ön finns tre pooler, flera härliga stränder och ett spa. Man kan även låna kajak och sup bräda. Snorklingen utanför ön är väldigt bra och vill man dyka finns här ett eget dykcenter.

Rummen och sviterna på The Sands är elegant och traditionellt inredda. Alla boenden har luftkonditionering, egna badrum och sängar i swahilistil. Du kan njuta av havsutsikten från alla rum.

Anläggningens huvudrestaurang serverar traditionella kenyanska rätter, blandat med både italiensk och orientalisk matlagning. Restaurangen Katika Ziwa specialiserar sig på fisk och skaldjur. Här finns även 2 barer där du kan njuta av cocktails och förfriskningar. 

The Sands at Chale Island bokar vi på förfrågan, begär ett reseförslag om du vill besöka denna exklusiva ö.

Begär reseförslag