Översikt

Galapagoskryssning med M/Y Beluga

Bekväm, avkopplande och spännande kryssning runt Galapagos arkipelag, platsen där Darwin fann nyckeln till sin teori om utvecklingsläran. Under 6 eller 8 dagar upptäcker vi det unika djur och naturliv som finns här, varje ö med sin egen särpräglade flora och fauna. Vi färdas med den lyxiga motor-yachten Beluga, och njuter av livet ombord medans vi besöker några av de mer avlägsna öarna ditt de kortare kryssningar inte kommer. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare. Avresa året om i internationell grupp med engelsktalande, mycket kunniga naturguider.

Galapagosöarna ligger mitt på ekvatorn och det behagliga klimatet gör platsen till ett fantastiskt resmål året om. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge, finns här ett unikt djurliv som inte går att hitta på någon annan plats på jorden. Under vår naturkryssning med den förstklassiga och mycket bekväma båten M/Y Beluga gör vi minst två spännande landstigningar per dag och varje dag har vi möjlighet att snorkla för att upptäcka det rika marina djurlivet under ytan.  

Se beskrivning av M/Y Beluga här »

Jättesköldpaddor, landleguaner, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper under landstigarna under vår Galapagosresa. Djuren här ser inte människan som en fiende, vilket gör dem helt orädda. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med havssköldpaddor eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan.


Charles Darwins utvecklingslära om arternas uppkomst
 
Galapagos har också en säregen natur och spännande historia. 1831 kom Charles Darwin till hit för att studera djurens anpassning till miljön på de olika öarna. Hans omfattande forskning på öarna ledde fram till den utvecklingslära om arterna ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om naturvården och den forskning som bedrivs idag. Här får vi se bland annat olika slags jättesköldpaddor. Här levde bl.a. ett av världens mest sällsynta djur, den berömde jättesköldpaddan Lonesomme George fram till hans död 2012. Han blev uppskattat 100 år gammal och var en internationell symbol för det viktiga arbete som bedrivs på Galapagos för arters överlevnad. Han var den sista av sin art, då alla avlingsförsök tyvärr inte gav resultat och arten dog ut med honom. 

En mycket kvalificerad, lokal naturguide lär oss mer om djurlivet.
En mycket kvalificerad, lokal naturguide följer med och visar oss allt under hela kryssningen. Det finns gott om tid för fotografering och frågor varje dag. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar en trerättersmiddag med mycket färsk fisk och frukt. Efter en genomgång inför kommande dag ges möjlighet att slå sig ner i loungen och prata om dagens händelser eller njuta av något uppfriskande under tropiknattens stjärnhimmel. Eftersom vi färdas med båt blir det aldrig hett, och det finns även luftkonditionering ombord. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare i 8 bekväma dubbelhytter.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Quito, Ecuador (måndagar)

  Avresa från Sverige på morgonen. Efter en mellanlandning fortsätter vi till Ecuadors huvudstad Quito. Vi kommer fram på eftermiddagen, och möts av en respresentant från vår samarbetspartner som tar oss till vårt hotell beläget i hjärtat av Quito. Kvällen fri.

 • Dag 2 Fri dag för vila och promenader i Quito

  Staden Quito är belägen på 2.800 meters höjd, omgiven av snöklädda vulkaner. Idag har vi en fri dag att promenera och njuta av den latinamerikanska atmosfären. Vi har tid att på egen hand besöka den gamla, koloniala stadskärnan från 1500-talet. Här är den mäktiga Franciscuskatedralen och torget Plaza de Independencia belägna och även många trevliga restauranger och caféer. 
  Måltider: Frukost

  (För den som föredrar att åka direkt till Galapagos kan man skippa denna dag och flyga tidig morgon till Baltra och lägga en natt på huvudön Santa Cruz istället.)

 • Dag 3 Till Galapagos, Charles Darwin stationen

  Transfer till flygplatsen för flyg vid 8-tiden mot ön Baltra i Galapagos arkipelagen, en flygresa på 3 och 45 minuter med en teknisk mellanlandning i Guayaquil. Vid ankomst betalar vi nationalparksavgiften och möter sedan upp vår guide och beger oss med buss ner till Ithabaca kanalen där vi åker en kort båttaxi resa över kanalen söderut mot ön Santa Cruz. Vi reser landvägen upp på öns högland där vi om vi har tur kan se flera av de jättelika Galapagossköldpaddorna gå och beta i sin naturliga miljö. Vi äter lunch innan vi beger oss ner till den lilla hamn staden Puerto Ayora där vi besöker Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om naturvården och den forskning som bedrivs idag. Nere vid hamnen i Puerto Ayora går vi sen ombord M/Y Beluga och äter vår första gemensamma middag tillsammans. På kvällen har vi en gemensam genomgång av kommande dags landstigningar innan vi drar oss tillbaka till vår hytt för natten.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 4 - 7 eller 4 - 9 Galapagoskryssning 6 eller 8 dagar

  Nästa morgon väntar en härlig frukost ombord innan vi ger oss iväg på vår allra första landstigning. M/Y Beluga kryssar varannan vecka på de Centrala och västra öarna och varannan vecka på de centrala, södra och norra öarna. Båda rutter är väll valda med fantastiska landstigningar och strandhugg där ni får uppleva samtliga ikoniska djur som jättesköldpaddan, land och marinleguaner och sjölejon. Både rutter erbjuder två utflukter varje dag med möjlighet att snorkla, ingen förkunskap krävs. Under kryssningen ingår helpension inkl. färsk juice och snacks i mellan måltiderna när vi kommer tillbaka från våra landstigningar.
  Måltider: Helpension

 • Under kryssningen Galapagos - morgon och förmiddag

  En naturkryssning innebär, som namnet antyder, att kryssa helt nära naturen. På små fartyg, nära våra resmål, kan vi se och uppleva saker som inte är möjligt från de större skeppens överfyllda däck. Här har vi havet, djuren och fåglarna bokstavligen talet utanför dörren. Naturkryssning innebär också lugna och avslappnande dagar trots att de är fyllda av upplevelser, tack var en alldeles speciell dagsrytm:

  Morgon
  Efter en härlig frukost ombord är det dags för dagens första utflykt. Dags att ta plats i "pangas", gummibåtarna som ska ta oss i land. Beroende på förhållandena kan landstigningen vara våt eller torr, dvs att vi stiger ur i vattenbrynet och går iland därifrån eller att båtarna kör direkt upp på stranden eller intill en brygga och vi kan stiga iland direkt från båten. Varje dag gör vi nya landstigningar där vi promenerar på de utstakade stigarna runt ön tillsammans med vår kunniga naturguide lär oss mera om den unika natur som råder på ön vi besöker. Ibland kombineras promenaden med snorkling från en strand eller en tur med våra gummibåtar för att utforska natur-och djurlivet runt öarna.

 • Under kryssningen Galapagos - eftermiddag och kväll

  Åter ombord efter morgonens aktivitet väntar uppfriska juice och snacka och kort därefter intar vi en trerätters lunch. Efter lunch finns tid för avkoppling ombord innan det är dags att ge sig av på dagens andra utflykt som oftast består av en snorkling tur. Våtdräkt och cyklop finns att låna ombord och när väl utrustningen är på tar vi våra gummibåtar ut för att kliva ifrån båtarna. Vi snorklar tillsammans längs klippväggar och vid vackra sandstränder och upptäcker det fantastiska marina djurlivet under ytan. Nyfikna sjölejon gör oss oftast sällskap och även havskölpaddor, pingviner och rockor kan simma förbi till vår stora förtjusning. När vi kommer tillbaka väntar en uppfriskande dryck och därefter känns det skön att sjunka ned med en bok eller bara sitta och blicka ut över havet har vi tur kan vi se både hoppande rockor och delfiner från däck.

  Kväll
  Efter att ha fräschat upp sig i hytten kan man ta en drink före maten om så önskas eller bar sitta på däck och njuta av solnedgången. Vår trerätters middag tillagas av vår egen kock ombord och vi kan vara säkra på att få njuta av lokala delikatesser och inte mist sådana från havets skafferi.

  Efter middagen samlas vi normalt för en genomgång av morgondagens aktiviteter och utfärder och för de som vill går vi även igenom de arter vi sätt under dagen som varit. Därefter brukar det bli naturligt att slå sig ner och diskutera dagen upplevelser och vad morgondagen kan erbjuda, innan man drar sig tillbaka till hytten och låter sig vaggas till sömns av båtens stilla rörelser.

 • Dag 10 Farväl till Galapagos eller stanna kvar

  Vi avslutar med en landstigning tidig morgon innan vi beger oss tillbaka till båten för en sista frukost innan det är dags att vi beger oss tillbaka till flygplatsen på ön Baltra där vi tar farväl av vår guide och besättningen. Vi flyger med inrikes flyg till Ecuadors näst största stad Guayaquil där vi har en mellanlandning innan vi tar kvällsflyget mot Sverige. Vi lämnar Galapagos och Ecuador och med oss har vi oförglömliga möten med denna rika skärgård och dess unika djurliv.

 • Dag 9 eller 11 Tillbaka till Sverige igen

  Vi mellanlandar i Amsterdam och anländer i Sverige på eftermiddagen.

Resans höjdpunkter

 • Litet fartyg (max 16 gäster ombord)
 • Max antal gäster att gå iland med en guide är 16 deltagare, du behöver aldrig vänta på din tur
 • Fartyget kan ta sig in vid orörda vikar och stränder ditt större fartyg inte kan lägga till
 • Minst två spännande exkursionerna på öarna varje dag
 • Mycket kunnig lokal naturguider under resan
 • Möjlighet till snorkling varje dag under kryssningen
 • Nära kontakt med bland annat leguaner, sjölejon och jättesköldpaddor
 • Den trevliga besättningen och helpension ombord med egen kock
 • Våtdräkt och snorkling utrustning ingår

Karta

Resfakta

Reslängd 9 - 11 dagar
Avresor Måndagar, året om
Pris Från 58 000 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum på förfrågan!
Detaljerade priser

6 dagars kryssning - 58 000 kr per person
6 dagars kryssning och 2 dagar på lodge på Galapagos - 62 600 kr per person
8 dagars kryssning - 72 400 per person

I priset ingår
 • 5 nätter naturkryssning ombord på bekväm första-klass yacht
 • Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt 
 • Guidade exkursioner på Galapagosöarna
 • Möjlighet till snorkling varje dag, från strand eller båt
 • Helpension under kryssningen
 • Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord
 • Egen kock samt hjälpsam besättning
 • Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos
 • 2 övernattningar på mellanklass hotell i Quito med frukostpension
 • Samtliga transporter
 • Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • Ingala Transit Card
 • Miljöskatt
I priset ingår ej
 • Flyg Sverige - Ecuador t/r - kontakta gärna oss för hjälp med bokning
 • Nationalparksavgift Galapagos 100 USD
 • Dricks till guide och besättning
 • Övriga måltider i Quito. 
Extra dagar

Extranätter i Quito eller på Galapagos efter kryssningen på förfrågan. 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Tillägg

Lägg till en sightseeingtur i Quito som avslutas med en trevlig chokladprovning eller varför inte ta en heldagstur till Antisana nationalpark och spana efter luftens jätte, kondoren. Kontakta oss så skräddarsyr vi er resa utifrån era önskemål! 

Information om avresor

Beluga seglar ut på fredagar så avresa från Sverige blir senast onsdagar.

Resplan

Dag 1. Mot Quito, Ecuador
Dag 2. Fri dag för vila och promenader i Quito
Dag 3. Mot Galapagos, Charles Darwin stationen
Dag 4 - 7 eller 9. Kryssning med M/Y Beluga
Dag 8 eller 10. Farväl till Galapagos eller stanna kvar
Dag 9 eller 11. Tillbaka till Sverige igen

Varannan vecka kryssar vi på de centrala och de västra öarna som innefattar höjdpunkter som Isabela och Fernandina. Varannan vecka kryssr vi på de central norra och sydliga öarna som innefattar höjdpunkter som Genovesa och Española.

Boende

I vårt ordinarie program ingår två nätter på mellanklasshotell i Quito och 5 eller 7 nätter ombord den bekväma motoryachten Beluga. Motoryachten tar endast 16 deltagare fördelat på 8 hytter som samtliga har privat dusch och toalett samt aircondition. Beluga tillhör “Superior First Class” enligt Galapagos egna klassificering.

Resesätt

Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare samt som åker ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till.

Klimat

Galapagos ligger rakt under ekvatorn och har stabilt klimat året om med dagstemperaturer runt 26 - 30 grader året om. På Galapagos pratar man oftast om två säsonger, den torra något kallare, jun - nov och den varma och blöta, dec - maj. 

På Galapagos är det havsströmmarna som bestämmer årstiderna. Den torrare perioden, "Garúaperioden", varar från juni till och med oktober/november. Då dominerar Humboldtströmmens kallare vatten runt Galapagosöarna och vattentemperaturen ligger runt 18-22 grader. Lufttemperaturen är 18-26 grader, och sydostliga vindar gör sjön mer krabb än under andra tider på året. Detta kallas också torrtiden då väldigt lite regn normalt faller. 

Den varma perioden varar från nyår till och med april. Då dominerar Ekvatorialströmmens varmare vatten från norr, vilket gör att vattentemperaturen stiger till 24-28 grader. Lufttemperaturen är då 22-32 grader och enstaka regn förekommer.
Läs mera om Galapagos väder här 

Valuta

Ecuador har ingen egen valuta utan det är istället amerikanska dollar som används som officiell valuta (USD).

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare. Tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter resans slut.

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Under resan förekommer promenader på ojämt underlag och landgång sker med zodiakbåtar som gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Men besättningen sträcker alltid ut en hjälpande hand innan man får gå av. Landstigningarna sker ibland vid klippor eller på sandstränder där man får stiga av och gå i vattnet ett par meter. Hytterna ombord på M/Y Beluga är rymliga, alla med privat dusch och wc. Salong och soldäck. Luftkonditionering. Se även separat beskrivning av båten.

Deltagarantal

Min 1, max 16.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Nationalparksavgift tillkommer, 100 USD per person och betalas kontant vid ankomst till Galapagos.

Observera! Resrutten på Galapagos skiljer sig åt beroende på vilken vecka du reser och med vilket båt du kryssar med. Detaljerade program för de olika rutterna skickas med offerten. Utresa från Sverige sker normalt onsdagar, kryssningen på Galapagos startar fredagar.

Du bidrar till att bevara Galapagos 
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering. Nationalparksavgifterna finansierar många naturvårdprojekt samt driver Charles Darwin Research Centre. Här bedrivs forskning och utbildning av lokalbefolkningen samt arbete med att skydda de mest sällsynta djuren, bla jättesköldpaddorna. Läs mer här »

Boende

 • Patio Andaluz

  Patio Andaluz Hotel är ett elegant boutiquehotell i kolonialstil beläget endast 150 meter från Plaza Grande. Här har vi nära till flera av stadens sevärdheter så som Independence Plaza och kyrkorna San Francisco och La Compañia. Byggnaden andas kolonial historik med sin arkitektur och små innergårdar. På den stora innegården ligger hotellets restaurang som serverar läckerheter från både Ecuador och Spanien. Rummen är smakfullt inredda här finns alla bekvämligheter. Alla rum har wifi.

 • M/Y Beluga

  M/Y Beluga är en superior förstaklass motoryacht som trafikerar Galapagos året runt. Beluga har åtta hytter med egen dusch och wc. Under kryssningen bor du ombord. Båtens vackra salong och öppna däcksytor ger fina förutsättningar för att njuta av Galapagos djurliv och vackra natur under färderna mellan öarna. Båten har gott om stora trädäck, bland annat ett delvis skuggat soldäck. Personalen ombord består av kapten, kock, servitör, flerspråkig naturguide och fyra sjömän. Alla utrymmen i båten har luftkonditionering.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får därför maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att hyra till en kostnad av f.n 15 usd/vecka. Vid behov kan du även hyra våtdräkt.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord på båtarna serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren. Det går bra att använda betalkort ombord.

  Tekniska specifikationer

  Byggår: 1968 (Tyskland),
  Ombyggt: 1994 (Florida)
  Längd: 33 m x  7 m
  Maxfart: 12 knop
  Passagerarantal: 16

Inspiration

Upplev Galapagos med M/Y Beluga

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Illa Experience i Quito

  Uppgradera ditt boende i Quito och bo på det stilfulla boutiquehotellet Illa Experience. Smakfullt inredda rum och närhet till sevärdheter, caféer och restauranger. 

  LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Regnskogsäventyr i Amazonas

  Kombinera din resa till Galapagos med ett äventyr i Amazonas och få det bästa av två världar. Vi bor på Napo Wildlife Center med sin fantastiska läge vid floden. Härifrån gör vi dagliga exkursioner. 

  LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Fågelskådning i Bellavista

  Förläng resa med fågelskådning i Bellavista Cloud Forest Reserve. Här söker vi efter smaragdglänsande quetzaler, regnbågsfärgade tangaror, tukaner och mängder av glimrande små kolibrier. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

   

 • Tilläggsresa Kultur och vandring i Anderna

  Kombinera din Galapagoskryssning med promenader och kulturupplevelser i Anderna ovanför Quito. Besök hantverksmarknaden i Otavalo, bada i varma källor och vandra vid foten av en slumrande vulkan. LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Machu Picchu och Peru

  Kombinera din Galapagosresa med Peru. Höjdpunkten på resan är naturligtvis Inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Sol och bad på Galapagos

  Stanna kvar på Galapagos för avkoppling, sol och bad. Upptäck huvudön Santa Cruz på egen hand. Välj mellan att bo i den lilla hamnstaden Puerto Ayora med gångavstånd till affärer och restauranger eller uppe på höglandet omgiven av grönska där jättesköldpaddan strövar fritt, för att njuta av lugnet efter en händelserik kryssning. LÄS MER om tilläggsresan »