Översikt

Tilläggresa: Fågelskådning i molnregnskogen

Smaragdglänsande quetzaler, regnbågsfärgade tangaror och tukaner och framför allt mängder av glimrande små kolibrier omger oss med sina fantastiska färger och läten. Här finns också många intressanta växter och epifyter.

I Bellavista Cloud Forest Reserve bor vi i små bekväma bungalows mitt i molnregnskogen. Vid soluppgången ger vi oss ut på stigar och småvägar med våra guider för att spana efter fåglar medan morgondimman lättar. Under dagen kan vi njuta av god mat och siesta på terrassen bland alla färggranna fåglar, innan vi ger oss ut på en vandring på stigarna som omger lodgen. Färgstarka blommor och medicinalväxter kantar stigen och om vi har tur kan vi även se grodor och ödlor. Men framför allt minns man alla orädda kolibrier som surrar runt som humlor i trädgården, ofta kommer de bara ett par meter ifrån en när de ska suga sockervatten i alla fågelmatare.

Långnäbbade, kortnäbbade, en liten, liten med racketformade stjärtspröt och alla med glimrande färger. På kvällen kan man få se märkliga grodmunnar och hönsfåglar komma nära. Det finns även en spelplats i närheten för de intensivt röda Cock of the Rocks.

Reseprogram

 • Dag 1 Avresa från Quito till Bellavista reservatet i Mindo

  Tidig transfer från hotellet i Quito till Bellavisa Cloudforest Reserve i Mindoområdet (ca 2,5 tim). Exkursion med naturguide i reservatet där vi får lära oss mer om hur arterna har anpassats till denna fascinerande biotop. Inkvartering Bellavista Cloudforest Lodge.(F,L,M)

 • Dag 2 Fågelskådning i Mindo

  Exkursioner i molnregnskogen med naturguide, vi besöker ett gömt vattenfall. Även tid för egna strövtåg. Njut av alla färggranna fåglar i trädgården. Hit kommer många tangaror, kolibrier, duvor och även tukaner för att äta vid matningarna, så man ser dem ofta mycket nära. Många goda tillfällen att få fina bilder för den som tycker om att fotografera. På kvällen kommer det fladdermöss och den märkliga grodmunnen brukar ses här.(F,L,M)

 • Dag 3 Exkursioner i Molnregnskogen - Resa tillbaka till Quito

  Innan frukost beger vi oss ut för att leta efter Quetzal och tukan, kommer tillbaka till lodgen och njuter av frukosten. Det finns ett tjugotal olika exkursioner som man kan göra och det bokar du på Bellavista. På eftermiddagen vid tre tiden beger vi oss tillbaka till hotellet i Quito.

 • Dag 4 Avresa från Quito

  Vi checkar ut från hotellet i Quito för vidare färd hemåt eller till Galapagosöarna.

Resans höjdpunkter

 • Exkursionerna i molnregnskogen
 • Lodgens terrass med fantastisk utsikt över regnskogen
 • Mötet med Bellavistas kunniga guider

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avresor Dagligen, året om
Pris Från 4 900 kr
Enkelrumstillägg 500 kr
Detaljerade priser

Pris 4 900 kr avser resa med delad transfer.

I priset ingår

2 nätter på Bellavista Cloud Forest Lodge med helpension ,  1 natt på hotell i Quito  samt transport t/r Quito.

Resplan

Dag 1. Avresa från Quito till Bellavista reservatet i Mindo
Dag 2. Fågelskådning i Mindo
Dag 3. Exkursioner i Molnregnskogen - Resa tillbaka till Quito
Dag 4. Avresa från Quito

Resans karaktär

Resan till molnregnskogen är ett bra alternativ för dig som vill uppleva regnskog men inte har möjlighet att åka på den längre tilläggsresan till Napo Wildlife Center i Amazonas. Bellavista Cloud Forest ligger ca två timmar från Quito och eftersom det är privat transport har du möjlighet att stanna längs vägen. Naturen här står i stark kontrast både till Quitos torra högland och Galapagos arkipelag och det fuktiga klimatet ger förutsättningar för en helt unik biotop. Här finns över 300 fågelarter. Standarden på rummen är relativt enkel men charmig på Bellavista. 

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd  Läs mer här »

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vi stödjer många viktiga naturvårdsprojekt och klimatkompenserar för de resor där vi flyger. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.