Översikt

Tilläggsresa: Machu Picchu i Peru

Denna resa är en tilläggsresa som kan genomföras före eller efter våra Galapagoskryssningar eller vår "Galapagos - island hopping". Resan sker i egen grupp på valfri avresedag.

Kombinera din Galapagoskryssning med inkafolkets mytomspunna tempelstad Machu Picchu. I Peru är kulturen levande och naturen spektakulär. Med Stilla havet i väst och Andernas höga bergstoppar i öst, bjuder landet på en varierad och dramatisk natur. Peru har dessutom en mycket spännande kulturhistoria, vilket gör landet till ett lockande resmål för alla dem som fascineras av inkafolkets mysterier. Höjdpunkten på resan är naturligtvis tempelstaden Machu Picchu. Denna mytomspunna plats, som under flera hundra år var en välbevarad hemlighet, är knappt synlig nerifrån dalen. När vi kommer upp öppnar sig en fantastisk syn av ruinstaden som ligger med vidsträckt utsikt över Andernas sockertoppsformade berg. Det är verkligen en magisk plats.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Peru från Galapagos (eller Sverige)

  Flyg från Quito/Guayaquil till Perus huvudstad Lima (om tilläggsresan sker efter Galapagoskryssningen). Här möts ni på flygplatsen för vidare transport till hotellet i den trevliga stadsdelen Miraflores. Lima grundlades 1535 av erövraren Franscisco Pizarro, blev snabbt Sydamerikas mest betydande och välutvecklade stad. Lima inrymmer idag lika många invånare som hela Sverige.

 • Dag 2 Fri dag i charmiga Cusco i Anderna

  Morgonflyg till Cusco, beläget på 3400 meters höjd uppe i Anderna. Cusco är fullt av spännande arkitektur och små butiker med lokalt hantverk. Traditionellt klädda kvinnor promenerar längs med kullerstensgatorna. Idag har ni en fri dag att upptäcka staden.

 • Dag 3 Upptäck Cusco - Inkarikets navel

  På förmiddagen har ni egen tid att strosa runt i de kullerstensbelagda gränderna och insupa atmosfären av denna livliga stad. Under eftermiddagen gör ni en stadsrundtur i den vackra koloniala staden som spanjorerna byggde ovanpå inkarikets forna huvudstad, Qusqu. Staden har formen av en puma och vid dess huvud ligger den välbevarade inkabefästningen Sacsayhuamán. Besöker även den vackert silverdekorerade katedralen och torget Plaza de Armas.

 • Dag 4 Marknader och heliga Urubambadalen

  Att Urubambadalen av inkafolket kallades den heliga dalen, förstår man när man ser den. Vid foten av de 6000 meter höga bergen rinner den meandrande Urubambafloden som ger det livsbringande sötvattnet till befolkningen. Tillsammans med det varma mikroklimatet, i den annars så kärva högalpina terrängen, ges perfekta odlingsförhållanden. Inkarikets kornbod. Även i dag är dalen en välmående oas i de peruanska Anderna, även om fler och fler livnär sig på turism. Fortfarande lever de flesta människor här precis som deras förfäder sedan många generationer gjort. Tillsammans med de duktiga lokala guiderna beger ni er ut på en heldagstur i denna vackra dal. Besöker den färgstarka hantverksmarknaden i Pisaq, inkaruinerna i Ollantayatambo och njuter av smakrik peruansk mat till lunch. Inkvartering på hotell i Urubambadalen.

 • Dag 5 Machu Picchu

  Efter frukost beger ni er till tågstationen för att ta panoramatåget till Machu Picchu. Tillsammans med vår kunniga lokala guide utforskar ni den mäktiga tempelstaden Machu Picchu. Ruinerna, som är belägna 400 meter ovanför Urubambafloden, omges på tre sidor av höga bergsryggar. Amazonas klättrar här på insidan av Anderna upp till en nivå ungefär i höjd med Machu Picchu. Området är rikt på orkidéer och epifyter. Även om Hiram Bingham gjorde tempelstaden känt för omvärlden genom sin upptäckt, har Machu Picchu varit känt av lokalbefolkningen sedan länge. Hela området byggdes vid mitten av 1400-talet, då inkariket var som störst och mäktigast under Inkan Pachacuti. Området anses ha utgjort både ett religiöst centrum och fungerat som ett sommarpalats för Inkan och hovet. De mest utmärkande byggnaderna är Soltemplet. Inkvartering på hotell i Aguas Calientes, som ligger i dalen nedanför Machu Picchu.

 • Dag 6 Machu Picchu - Cusco

  Efter frukost finns tid att upptäcka byn på egen hand och eventuellt bada i det lilla thermalbadet i Aguas Calientes som besöks både av lokalbefolkningen och turister. Det naturligt tempererade vattnet kommer från närliggande varma källor. Tågresa tillbaka genom den djupa Urubambadalen. Tåget passerar byar, grässlätter med betande lamadjur och små bondgårdar som tryggt vaktas av de snöklädda, sockertoppsformade Anderna. Efter denna spektakulära tågresa, anländer vi tillbaka till Cusco och tar in på hotell. Middag på egen hand.

 • Dag 7 Från Cusco till Lima

  Transfer till flygplatsen. Ni flyger västerut över Anderna och landar i Lima. Ni får hjälp att checka om bagaget för vidare resa tillbaka mot Sverige (eller mot Quito för vidare resa mot Galapagos). Möjlighet finns också till en extranatt i Lima innan vidare resa till Galapagos .

 • Dag 8 Tillbaka till Sverige

  Har ni valt att åka hem efter denna tilläggsresa anländer ni till Sverige på eftermiddagen.

Resans höjdpunkter

 • Inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu
 • Staden Cusco med gemytlig atmosfär och spännande historia
 • Den heliga Urubambadalen och marknaden i Pisac

Resfakta

Reslängd 7-8 dagar
Avresor Dagligen, året om
Pris Från 23 400 kr
Enkelrumstillägg 4 000 kr
I priset ingår
 • Flyg Lima-Ecuador el. Ecuador-Lima en väg , samt t/r Lima-Cusco,
 • Del i dubbelrum på hotell och enklare guesthouses
 • Samtliga aktiviteter och vissa måltider.
Anslutningsort

Varje dag, i anslutning till Galapagoskryssning

Resplan

Dag 1. Mot Peru från Galapagos (eller Sverige)
Dag 2. Fri dag i charmiga Cusco i Anderna
Dag 3. Upptäck Cusco - Inkarikets navel
Dag 4. Hantverksmarknad i Urubambadalen
Dag 5. Heldagstur till Machu Picchu
Dag 6. Thermalbad i Aguas Caliente och spektakulär tågresa
Dag 7. Från Cusco till Lima
Dag 8. Tillbaka till Sverige

Resans karaktär

Du reser i egen grupp tillsammans med ditt resesällskap. Resan upp till Anderna sker med inrikesflyg, med buss genom Urubambadalen och med tåg längs den smalspåriga gamla järnvägen mellan Machu Picchu och Cusco. Samtliga turer som ingår är guidade av specialister på sitt område, och stor fokus läggs på inkafolkets historia och kultur.

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att resorna ska vara inspirerande, engagerande och aktivt bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Bra att veta

Logi: Del i dubbelrum med dusch och w.c. En natt i Lima, tre nätter i Cusco, en natt i Aguas Calientes samt en natt i Urubambadalen.