Hoppa till huvudinnehåll

Fakta om Galapagos

Galapagos unika ö-värld i Stilla havet är ett drömresmål för den djur- och naturintresserade. Följ med på någon av våra avkopplande naturkryssningar. Här finner du fakta om Galapagosöarna!

Vi har ett brett utbud av djur- och naturresor. Välkommen att hitta din Galapagosresa hos oss här!

Fakta om Galapagos

Mitt i Stilla havet, drygt 100 mil väster om Ecuadors kust, ligger Galapagosöarna. De är upptagna på Unescos världsarvslista sen år 1979.

Läs mer

Historia Galapagos

De fynd som naturvetaren och forskaren Charles Darwin gjorde under sin upptäcktsresa år 1835 har haft stor påverkan på dagens evolutionsteori och utvecklingen av begreppet ”naturligt urval”. För mer historia om Galapagos kan du läsa mer här.

Läs mer

Möt Galapagos unika djurliv

Få platser på jorden kan mäta sig med Galapagos säregna djurliv och dess endemiska arter. Lär dig mer om Galapagos djur här!

Läs mer

Klimat och väder Galapagos

Även om Galapagosöarna ligger i den tropiska zonen är klimatet torrt och behagligt på grund av den kalla Humboldtströmmen. Lär dig mer om Galapagos unika klimat och ö-gruppernas olika årstider.

Läs mer

Galapagos Nationalpark

För att rädda unika djurarter på öarna bedrevs forskning och naturvårdsarbete med avels- och bevarandeprojekt på Galapagos. Lär dig mer om Galapagos Nationalpark.

Läs mer

Charles Darwin Research Centre

År 1853 anlände Charles Darwin till Galapagos med fartyget Beagle på sin långa odyssé som naturforskare. Idag ligger Charles Darwin Research Centre på huvudön Santa Cruz. Läs mer om den naturvård och den forskning som bedrivs här idag!

Läs mer

Karta Galapagos

Galapagos består av 13 stora öar och ett antal mindre öar. Ögruppen ligger ca 100 mil från fastlandet, rakt på ekvatorn, i Stilla havet väster om Ecuador.

Läs mer

Positivt resande på Galapagos

Galapagosöarna har varit isolerade från fastlandet i miljontals år. Din resa bidrar till att rädda ett av jordens mest spännande, naturliga utvecklingslaboratorium!

Läs mer

Hållbart resande

Vi på Äventyrsresor arbetar och strävar ständigt efter att utföra resor på ett så hållbart sätt som möjligt. Vi stödjer såväl naturprojekt som klimatkompensationsprojekt för att sätta ett bra exempel i branschen. Här kan du läsa mer om hur vi strävar efter ett mer hållbart resande med fokus på ekoturism.

Läs mer