Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på Galapagos

Efter din kryssning har du möjlighet att stanna kvar på Galapagos för avkoppling på egen hand. Vi bor på ön Santa Cruz. Under fliken "Boende" här nedan finns en presentation med bilder av de två olika hotell alternativen som vi kan erbjuda.

Våra hotell ligger i den lilla hamnstaden Puerto Ayora, cirka 10 minuter från Charles Darwins forskningsstation. Silberstein ligger 50 m från havet, dock ej sandstrand. Vill ni åka till en riktigt fin sandstrand rekommenderar vi Tortuga Bay. Vårt lyxigare hotell Finch Eco Bay Resort är det enda hotellet som ligger precis vid stranden i Santa Cruz.

Här har du tid att ytterligare fördjupa dig i litteratur om Galapagos och dess djurliv, eller bara njuta av en deckare och en kopp kaffe i solen. Båda hotellen har pool. Om du vill aktivera dig har du Puerto Ayoras serveringar, restauranger, salsabarer och små butiker på nära avstånd. Puerto Ayora är Galapagos största hamn och gästas av såväl lokala kryssningsbåtar som jordenrunt-seglare. Se de lokala fiskebåtarna komma in med sin fångst på morgonen och njut sedan av färska läckerheterna från havet och glas kallt, vitt vin på kvällen.

Reseprogram

 • Dag 1-3 På egen hand på Galapagos

  Vi blir upphämtade från kryssningsbåten i hamnen på ön Baltra, beläget strax norr om ön Santa Cruz. Privat transfer över Santa Cruz. På vägen får vi se det bördiga jordbrukslandskapet med sina bananodlingar, majsfält och betande kreatur. Efter ungefär 45 minuter kommer vi fram till den lilla hamnstaden Puerto Ayora. Vi checkar in på vårt hotell och har sedan gott om tid att utforska den lilla hamnstaden, njuta i hotellets trädgård och äta gott på någon av de små restaurangerna i Puerto Ayora. Ta gärna en dagstur till vackra Tortuga bay!

 • Dag 4 Tillbaka till Quito eller hemresa

  Efter frukost blir vi upphämtade på hotellet för transfer över ön till flygplatsen på Balta. Vidare resa med flyg till Quito eller Guayaquil.

Resans höjdpunkter

 • Sol, bad och avkoppling på hotellet
 • Möjlighet till utflykter med snorkling, dykning och till närbelägna stränder
 • Den lilla hamnstaden Puerto Ayoras små restauranger och butiker

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avresor Dagligen, året om
Pris Från 5600 kr
Enkelrumstillägg från 1 900 kr på Silberstein (förfrågan på Finch Bay)
Detaljerade priser

Hotel Silberstein  5 600 kr, Finch Bay Eco Resort 12 800 kr

Barnpris

Barn upp till 12 år har rabatt, kontakta oss för pris.

I priset ingår
 • 3 nätter på hotell på Santa Cruz
 • Frukostbuffé
 • Flygplatstransfers
Extra dagar

Extranatt  från 1 450 kr/person. Du kan välja att lägga till eller att dra bort nätter.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett fornulär så återkommer vi med ett reseförslag.

Information om avresor

Varje dag, i samband en Galapagoskryssning. Du blir upphämtad på båten och avlämnad på flygplatsen vid hemresa.

Resplan

Dag 1-3. På egen hand på Galapagos
Dag 4. Tillbaka till Quito eller hemresa

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Boende

 • Finch Bay Eco Resort

  Lyxiga Finch Bay Eco Hotel ligger en kort bit utanför Puerto Ayora på ön Santa Cruz och är stolt medlem av "National Geographic Unique Lodges of the World". Hotellet är av mycket god standard. Här finns en privat strand med möjlighet till snorkling.

 • Hotel Silberstein

  Charmiga Hotel Silberstein är beläget i Puerto Ayora på Santa Cruz, Galapagos. Hotellet har trädgård, pool och gångavstånd till stränder, restauranger och Charles Darwin Station.