Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på Galapagos

Avsluta din vistelse på Galapagos med några härliga dagar på egen hand på huvudön Santa Cruz. Här bor vi antingen i den lilla hamnstaden Puerto Ayora med närhet till butiker och restauranger eller i höglandet lugna oas mitt i grönskan. Under fliken "Boende" här nedan finns en presentation med bilder av de olika hotell ni kan välja mellan.


Här har du tid att smälta intrycken efter en händelserik kryssning,
bada i poolen och njuta av en deckare och en kopp kaffe i solen eller från hängmattan. För den rastlösa finns en mängd spännande utflykter både på land och med båt. För den som söker liv och rörelse har du Puerto Ayoras serveringar, restauranger, barer och små butiker på nära avstånd. Puerto Ayora är Galapagos största hamn och gästas av såväl lokala kryssningsbåtar som jordenrunt-seglare. Se de lokala fiskebåtarna komma in med sin fångst på morgonen och njut sedan av färska läckerheterna från havet och glas kallt, vitt vin på kvällen. Uppe på höglandet på Santa Cruz kan man om man har tur se jättesköldpaddan vandra fritt och här är man omgiven av grönska. Här väntar lugna dagar bortom turiststråken vid poolen eller i hängmattan med en god bok. Vill man kan man låna en cykel och trampa ner till Garrapatero beach där man kan hyra kajaker eller

Reseprogram

 • Dag 1-2 På egen hand på Galapagos

  Vi blir upphämtade från kryssningsbåten i hamnen på ön Baltra, beläget strax norr om ön Santa Cruz. Privat transfer över Santa Cruz. På vägen får vi se det bördiga jordbrukslandskapet med sina bananodlingar, majsfält och betande kreatur. Efter ungefär 45 minuter kommer vi fram till den lilla hamnstaden Puerto Ayora. Vi checkar in på vårt hotell och har sedan gott om tid att utforska den lilla hamnstaden, njuta i hotellets trädgård och äta gott på någon av de små restaurangerna i Puerto Ayora. Ta gärna en dagstur till vackra Tortuga bay!

 • Dag 4 Tillbaka till Quito eller hemresa

  Efter frukost blir vi upphämtade på hotellet för transfer över ön till flygplatsen på Balta. Vidare resa med flyg till Quito eller Guayaquil.

Resans höjdpunkter

 • Sol, bad och avkoppling på hotellet
 • Möjlighet till utflykter med snorkling och dykning
 • Den lilla hamnstaden Puerto Ayoras små restauranger och butiker
 • Lugnet och grönskan uppe på höglandet

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avresor Dagligen, året om
Pris Från från 5800 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan!
Detaljerade priser

Villa Laguna 5 800 kr per person i del i dubbelrum
Enchanted Galapagos Lodge 6 500 kr per person i del i dubbelrum
Ikala Galapagos hotel 6 400 kr per person i del i dubbelrum

Barnpris

Kontakta oss för pris.

I priset ingår
 • 2 nätter på hotell på Santa Cruz
 • Frukostbuffé
 • Flygplatstransfers
Extra dagar

Du kan välja att lägga till extra nätter på plats.Kontakta oss för pris!

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

Varje dag, i samband en Galapagoskryssning. Du blir upphämtad på båten och avlämnad på flygplatsen vid hemresa.

Resplan

Dag 1-2. På egen hand på Galapagos
Dag 3. Tillbaka till Quito eller hemresa

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Boende

 • Enchanted Galapagos Lodge, Santa Cruz

  Bekvämt hotell med fin atmosfär, naturskönt beläget på Santa Cruz högländer. Endast 15 minuters bilresa från Puerto Ayora och från den vackra sandstranden Garrapatero. Enchanted Galapagos Lodge är ett bra val för några avkopplande dagar i anslutning till din kryssning för att landa och smälta alla intryck. Hotellet har endast 10 rum i kategirin standard och superior, alla med eget badrum och luftkonditionering.

  Finns på hotellet
  - Restaurang
  - Bar
  - Pool
  - Jacuzzi
  - Cykeluthyrning

  Finns på rummet
  - Luftkonditionering
  - Dusch och toalett

 • Ikala Hotel

  Ikala Galapagos Hotel är ett nybyggt hotell med ett tydligt hållbarhetstänk och fokus på att bevara miljön. Standarden är hög och här trivs man. Vi omges av en lummig trädgård och höga träd som ger visst skydd mot den starka Galapagossolen. På hotellet finns en härlig pool och en bar. Från terrassen som ligger högst upp på huvudbyggnaden har vi utsikt över Puerto Ayora's hamn. Hotellet har 22 rum, alla med air conditon och en tystlåten fläkt.

 • Finch Bay Eco Resort

  Lyxiga Finch Bay Eco Hotel ligger en kort bit utanför Puerto Ayora på ön Santa Cruz och är stolt medlem av "National Geographic Unique Lodges of the World". Hotellet är av mycket god standard. Här finns en privat strand med möjlighet till snorkling, närhet till fantastiska restauranger, sevärdheter, fitnesscenter och ett härligt poolområde. Rummen är välmöblerade, bekväma och har allt vi behöver. Här finns även fritt WiFi, AC samt privat badrum med toalett och dusch. Varfje morgon serveras frukost på hotellets restaurang som under dagarna även erbjuder mat med medelhavs-, fransk- samt italiensk prägel.

 • Hotell Villa Laguna

  Det 4-stjärniga Hotell Villa Laguna ligger i den lilla hamnstaden Puerto Ayora på ön Santa Cruz och är ett mycket bra alternativ om du är ute efter en kombination av charm, komfort, bekvämlighet och närhet till spännande och intressanta platser. En härlig pool med färskvatten hör till den tre våningar höga hotellbyggnaden och på bottenplan kan du avnjuta härlig och vällagad mat på restaurang El Manglar. Rummen är välmöblerade och mysiga, har bland annat fritt WiFi, AC, privat badrum med dusch och mycket mer. Njut av den lugna atmosfären, insup den friska brisen från havet och passa på att smälta alla nya intryck från denna fantastiska plats.