Översikt

Tilläggsresa: Kultur och vandring i Anderna

Kombinera din Galapagoskryssning eller Galapagos - Island hopping med promenader och kulturupplevelser i Anderna ovanför Quito.

Marknadsdagarna i Otavalo är en färgrann festlighet. Här möter vi de stolta Otavaloindianerna som saluför allt från traditionellt hantverk till exotiska frukter. Varje del av marknaden har sitt eget område: trä och textilier i glada färger, lamaullströjor, läder och silverarbeten.

Där Atlantens fuktiga luft möter Andernas sluttningar bildas molnregnskog. Här ligger kurorten Papallacta där vi badar i varma källor och njuter av de vackra omgivningarna. Vi vandrar också längst kanten på den vackra kratersjön Cuicocha, omgiven av slumrande vulkaner. Resan sker i egen grupp med engelsktalande guide, vilket gör resan personlig och flexibel.

Reseprogram

 • Dag 1 Världsarvsstaden Quito

  Transfer från flygplatsen i Quito till hotellet. Tillsammans med vår lokala guide gör vi en stadsrundtur i staden. Vi börjar i den gamla koloniala stadskärnan från 1500-talet som skyddas av UNESCO, där den mäktiga Franciscuskatedralen och Plaza de Independencia är belägna. Från några av de bästa utsiktsplatserna i staden kan vi också njuta av den 4 794 meter höga vulkanen Pichincha.

 • Dag 2 Varma källorna i kurorten Papallacta

  Vi beger oss norrut längs vulkanavenyn, genom det dramatiska landskapet som omges av höga snöklädda vulkaner. Vi stannar till vid ekvatorialmonumentet och besöker dess etnobotaniska museum innan vi fortsätter mot kurorten Papallacta, inbäddad i den tropiska högalpina floran. Små stenbassänger med vatten från varma källor är smakfullt integrerade i trädgården. Här badar vi i det mineralrika varma vattnet och äter gott. De storslagna omgivningarna inbjuder till fina vandringar för de som önskar. Inkvartering på lodgen Papallacta.

 • Dag 3 Kratersjön vid vulkanens fot

  Vi reser över bergen till Norra Imbabura provinsen där vi gör en vandring (ca 3 tim) vid den vackra kratersjön Cuicocha. Cuicocha betyder marsvin på det lokala språket som talas av indianbefolkningen här . Namnet kommer sig av den signifikanta formen på en av öarna i sjön. Vattnet i kratersjön är blått och kristallklart och vi vandrar på stigar längs med gräsbeklädda sluttningar. Inkvartering på den anrika haciendan Las Palmeras Inn, på gångavstånd från Otavalomarknaden. Från haciendans veranda njuter vi av den grönskande trädgården med hibiskusbuskar, limeträd och palmer och i fonden vakar vulkanen Cotacatchis snöklädda topp.

 • Dag 4 Marknaden i Otavalo och hantverksbyar

  På förmiddagen besöker vi den berömda marknaden i Otavalo, där såväl grillade marsvin som broderade bordsdukar och panflöjtar saluförs. Vi besöker även byn Cotacachi, känt för sitt gedigna läderhantverk. Tillbaka till Quito på eftermiddagen för inkvartering på hotell. Denna hotellnatt ingår i programmet för din Galapagoskryssning.

 • Info

  Denna tilläggsresa passar bra att göra före Galapagoskryssningen. Om du gör den efter kryssningen så har du stadsrundturen samma dag du kommer fram till Ecuador istället för dag ett på tilläggsresan.

Resans höjdpunkter

 • Inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu
 • Staden Cusco med gemytlig atmosfär och spännande historia
 • Den heliga Urubambadalen och marknaden i Pisac

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avresor Dagligen, året om
Pris Från 8 900 kr
Detaljerade priser

Pris från 8 900 - 12 600 kr, beroende på antal i gruppen. Kontakta gärna oss för mer information.

I priset ingår
 • Transporter, måltider och aktiviteter enligt program
 • En natt på kurorten Papallacta
 • En natt på Hacienda Las Palmeras i Otavalo
 • En natt på hotell i Quito
 • Privat engelsktalande guide
 • Del i dubbelrum på hotell och haciendor

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Världsarvsstaden Quito
Dag 2. Varma källorna i kurorten Papallacta
Dag 3. Kratersjön vid vulkanens fot
Dag 4. Marknaden i Otavalo och hantverksbyar
(till Galapagos eller hemresa)

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Boende

 • Hacienda Las Palmeras Inn

  Las Palmeras Inn är en anrik hacienda med prunkande trädgård och vackert läge. Haciendan är belägen ca 2 timmar norr om Quito, i närheten av Otavaloindianernas hantverksmarknad. Känd för sin fina restaurang. Anderna panorama breder ut sig över horisonten.

 • Papallacta Lodge & hotsprings

  Papallacta Lodge ligger i kurorten Papallacta. Lodgen ligger i vackra omgivningar. Pooler med tempererat vatten från vulkaniska källor ligger inbäddade i trädgården.