Hoppa till huvudinnehåll

M/Y Beluga

Båtbeskrivning av yachten M/Y Beluga. Här kan du läsa mer om fartyget och se bilder på hytter, soldäck och matsal.

M/Y Beluga är en superior förstaklass motoryacht som trafikerar Galapagos året runt. Ombord finns  åtta hytter fördelade över tre däck, samtliga med egen dusch och wc. Båtens vackra salong och öppna däckytor ger fina förutsättningar för att njuta av Galapagos djurliv och vackra natur under färderna mellan öarna. Båten har gott om ytormed ett separat soldäck med gott om plats att sitta. Personalen ombord består av kapten, kock, servitör, flerspråkig naturguide och fyra sjömän. Alla utrymmen i båten har luftkonditionering.

Vår bekväma yacht Beluga

M/Y Beluga är en mycket bekväm motorkryssare som trafikerar Galapagos förtrollande ö-värld året om. Från soldäck kan vi njuta av en avkopplande kryssning, havet och den vackra naturen vi besöker. Fregatt fåglar, delfiner och hoppande rockor gör oss sällskap när vi förflyttar oss fram, varje morgon vaknar vi upp till en ny ö med sin egen särpräglade flora och fauna. Med endast 16 deltagare kan alla landstiga tillsammans, vilket ger maximal tid att utforska öarnas djurliv.

Läs mer

Bilder på hytterna

Belugas hytter är fördelade på tre däck, samtliga med antingen panoramafönster eller så kallade porthole. Hytterna är rymliga och har dubbelsäng eller två enkla bäddar, samt egen dusch och toalett. I hytterna finns biologiskt nedbrytbart Schampo och tvål (egna produkter undanbedes under kryssningen), handdukar och hårtork. Samtliga hytter är utrustade med luftkonditionering som kan ställas in individuellt.

Läs mer

Sällskapsutrymmen

Med Beluga kryssar du bekvämt med en salong med en bar och stora fönster där vi samlas och avnjuta en drink före middagen. En varm dag är det skönt att sitta i salongen en stund under de varmaste timmarna. Alla inre utrymmen är luftkonditionerade. På båtens övre däck finns solstolar där vi kan koppla av med en bok, eller en kopp kaffe eller te. Här är det som upplagt att koppla av mellan våra utflykter och spana efter djurliv.

Läs mer

Bad och snorkling

Vi badar och snorklar varje dag från stränderna där vi stigit i land, eller direkt från gummibåtarna som tar oss till de bästa ställena för att uppleva de bästa djurlivet.  Att snorkla med nyfikna sjölejon eller en havssköldpadda eller pingvin tillhör verkligen en av höjdpunkterna på resan. Vi promenerar också längs Galapagos kritvita korallsandstränder. När vi kommer ombord brukar man bjuda på en kyld handduk och ett glas juice och lite färsk frukt. Lån av snorklingsutrustning och våtdräkt ingår under kryssningen.

Läs mer

Soldäck

Från soldäcket kan vi njuta av en avkopplande kryssning, havet och den vackra öarna vi besöker. Här är också en utmärkt plats att koppla av mellan utflykterna och spana på djurliv, man vet aldrig när en rocka bestämmer sig för att hoppa vid sidan av båten eller en fregatt fågel bestämmer sig för att göra oss sällskap. I solstolarna kan vi njuta av ekvatorns behagliga klimat och läsa en bra bok eller kanske bara ta en kopp kaffe eller te och ta in utsikten. På kvällarna hänförs vi av tropik nattens stjärnhimmel och spanar med ficklampa efter revhaj.

Läs mer

Rutter

Ombord Beluga kan du välja mellan 6 och 8 dagars kryssningar. Varannan vecka kryssar Beluga till de centrala och västra öarna eller de centrala, södra och norra öarna. Samtliga rutter har en väll genomtänkt och unik resplan där man får uppleva så mycket som möjligt av Galapagos unika arkipelag. Resplanerna kan kombineras för att bilda en 15-dagars resplan som vi starkt rekommenderar för de resenärer som vill ha en komplett och djupgående upplevelse av Galapagosöarna.

Läs mer