Översikt

Tilläggsresa: Regnskogsäventyr i Amazonas i fyra dagar

Amazonas täta regnskog gömmer en av världens artrikaste biotoper. Vid kanten av Anangucochasjön ligger lodgen och forskningsstationen Napo Wildlife Center. Lodgen har som få andra i Amazonas tagit ekoturism på största allvar och är helt integrerad med lokalbefolkningen och den omgivande naturen.

Lodgen är belägen i Yasuni nationalpark vid Anangucocha sjön som tillhör Anangu Quichua stammens område. Här får vi uppleva en av de mest artrika regnskogarna i världen. En fjärdedel av jordens alla växtarter och en tredjedel av fågelarterna finns här i Amazonas. Varenda gren och stam är helt övervuxen av lavar, mossor, ormbunkar och klätterväxter.

På dagarna gör vi exkursioner i regnskogen till fots och per kanot med kunniga naturguider. Vi har goda chanser att se kajmaner, jätteutter, sengångare, apor, tapirer och massor av tropiska fågelarter. Många av guiderna är födda i området och har otroliga kunskaper om växter och djur. Vi gör en nattlig kajmansafari, fiskar pirayor och skådar fåglar. Till lunch och middag njuter vi av kockens läckra mat. Att somna till regnskogens alla ljud är en härlig upplevelse.

Reseprogram

 • Dag 1 Med flyg till Amazonas

  Morgonflyg (35 min) från Quito över Anderna ned till Coca i Amazonas. Här hälsas vi välkomna av våra lokala guider och embarkerar den motorkanot som efter 2,5 timmar på Rio Napo, tar oss till Napo Wildlife Center. Vi kan välja mellan att vandra 2.5 km genom naturreservatet eller följa med i guidernas kanot, 1.5 tim, för att nå ända fram till vår lodge. Överallt ser vi apor och mängder av tropiska fåglar och fjärilar men även jätteutter, agutisvin och kajmaner. Vi njuter av den goda ecuadorianska maten tillsammans under middagen. (M)

 • Dag 2-3 Naturexkursioner i regnskogen

  Under de två heldagarna på Napo Wildlife Center delas vi in i små grupper under ledning av kunniga infödda Ananguindianer som lär oss om medicinal- och ätliga växter. Våra biologer berättar om regnskogens fascinerande flora och fauna. Vi börjar vid soluppgången och fortsätter till efter mörkrets inbrott med exkursionerna. När solen står i zenit på himlen vilar vi ut i hängmattan utanför våra bungalows. Klättra upp i det 19 meter höga utsiktstornet med utsikt över djurlivet i regnskogens trädkronor eller ta ett uppfriskande dopp i sjön? Det ska vara fritt från pirayor och kajmaner... I Anangu lever man till största del av fiske i floden och genom vår infödde guide får vi ta del av av det traditionella sättet att leva i byn och hur quichuaindianerna levt i samklang med sin omgivning. (F,L,M)

 • Dag 4 Tillbaka till Quito

  Vi reser tillbaka till Coca och vidare till Quito med flyg. Upphämtning på flygplatsen för transport till hotellet.(F)

 • Dag 5 Vidare resa till Galapagos eller hem till Sverige

  Efter frukost ingår transfer ut till flygplatsen för vidare resa till Galapagos eller hem till Sverige. (F)

Resans höjdpunkter

 • Fyra dagar på prisbelönta lodgen och forskningsstationen Napo Wildlife Center i Amazonas
 • Djur & Regnskogsupplevelser med naturguide förmiddag,eftermiddag och kväll
 • Kvällssafari med spaning efter Kajmaner från kanoten
 • Mötet med quichuafolket i Añangubyn.
 • De infödda guidernas gedigna kunskap om regnskogen och om det traditionella sättet att leva av och med den omgivande naturen

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avresor Dagligen, året om
Pris Från 17 700 kr
Enkelrumstillägg 8 100 kr
I priset ingår
 • Inrikesflyg från Quito till Coca, lokala båttransporter
 • 3 nätter på regnskogslodge med helpension samt 1 natt på hotell i Quito med frukost.
 • Samtliga naturexkursioner och aktiviteter
 • Övriga transporter
 • Engelskspråkiga naturguider i regnskogen.
Information om avresor

Om avresedagen är en söndag behövs en extra dag i Quito pga flyget till regnskogen inte går den dagen.

Resplan

Dag 1. Med flyg till Amazonas
Dag 2-3. Naturexkursioner i regnskogen
Dag 4. Tillbaka till Quito
Dag 5. Vidare resa till Galapagos eller hem till Sverige

Resans karaktär

Transporten till lodgen i regnskogen sker med inrikesflyg och flodbåt. Du bor i stora, bekväma bungalows med dusch/wc. Under vistelsen i regnskogen ingår exkursioner på stigarna runt lodgen och turer på floden. Tack vare att området kring Napo Wildlife Center alltid varit skyddat från skogsskövling och jakt, är det mycket rikt på djur- och fågelarter. Lodgen drivs småskaligt i nära samarbete med bybefolkningen. Mötet med quichuafolket som bor i området och driver lodgen är en ofta en minnesvärd del av resan.

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att resorna ska vara inspirerande, engagerande och aktivt bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Boende

 • Napo Wildlife Center i Amazónas regnskog

  Lodgen har som få andra i Amazonas tagit ekoturism på största allvar och är helt integrerad med den omgivande naturen. Belägen i Yasuni nationalpark vid Anangucocha sjön tillhörande Anangu Quichua stammens område.

  Rymliga rum, egen terass och fantastiskt läge.

Inspiration

Med kanot anländer man till Napo wildlife center