Översikt

Klassisk rundresa i Peru med Machu Picchu

Res längs den klassiska resrutten i Peru där vi besöker mytomspunna Machu Picchu och inkarikets forna huvudstad Cusco. Möjlighet att lägga till dagar vid Titicacasjön eller Amazonas regnskog.

Få platser i världen har en utstrålning som kan mäta sig med Machu Picchus, Inkafolkets heliga tempelstad, belägen högt uppe i Anderna. Inkaruinernas imponerande arkitektur och majestätiska placering har gjort detta till en av världens mest mytomspunna sevärdheter och det är en sällsam känsla att få uppleva denna magiska plats.

Inkarikets vagga - den blomstrande bergsstaden Cusco
Vi tillbringar några dagar i det gamla Inkarikets huvudstad Cusco. Staden, som av invånarna själva kallas för världens navel, är med sina färgglada marknader, vackra koloniala byggnader och spännande historia en naturlig medelpunkt i Anderna. Ovanför staden ligger Inkabefästningen Sacsayhuamán, vars massiva stenblock får tanken att svindla. Hur togs stenblocken egentligen hit och varför byggdes fortet i form av en pumas huvud? Vår peruanska färdledare ger svaren. Vi besöker också vackra Urubambadalen med dess levande kulturbygd.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Lima

  Avresa från Sverige. Ankomst Lima på kvällen och transfer till centralt beläget hotell.

 • Dag 2 Inkarikets navel Cusco

  Morgonflyg till Cusco, beläget på 3400 meters höjd uppe i Anderna. Det finns gott om tid att strosa runt i de kullerstensbelagda gränderna och insupa atmosfären av denna livliga stad. Inkvartering på det hemtrevliga hotellet Garcilaso som ligger centralt i Cusco.

 • Dag 3 Stadsrundtur och inkaruiner

  Efter frukost utforskar vi staden på egen hand. I lugn och ro har vi tid att strosa omkring och insupa alla färger, dofter och den gamla inkakulturen -  innan vi gör en stadsrundtur på eftermiddagen som innefattar både stadkärnan och de närliggande ruinerna Sacsayhuaman, Q´enqo och Puka-Pukara. Hotell Garcilaso, Cusco.

 • Dag 4 Marknader och heliga Urubambadalen

  Vi beger oss mot Urubambadalen och besöker den färgstarka hantverksmarknaden i Pisaq, ruinerna i Ollantaytambo och njuter av smakrik peruansk mat till lunch. Inkafolkets namn på Urubambadalen är "Den heliga dalen", det förstår man när man ser den. Vid foten av de 6000 meter höga bergen rinner den meandrande Urubambafloden som ger det livsbringande sötvattnet till befolkningen. Tillsammans med det varma mikroklimatet, i den annars så kärva högalpina terrängen, ges perfekta odlingsförhållanden. Även i dag är dalen en välmående oas i de peruanska Anderna, även om fler och fler livnär sig på turism. Fortfarande lever de flesta människor här precis som deras förfäder sedan många generationer gjort. Tillsammans med våra duktiga lokala guider beger vi oss ut på en heldagstur i denna vackra dal. Inkvartering på hotell i Urubambadalen.

 • Dag 5 Tåget genom Urubambadalen till Machu Picchu

  På förmiddagen färdas vi med tåget 2 timmar längs Urubambadalens vackra och storslagna landskap och får njuta av dess dramatiska berg bortom turiststråken. Slutstationen är Machu Picchu Pueblo och en kort busstur tar oss till  underverket Machu Picchu. Här har vi en guidad tur på ca 2,5 timma och sen ges egen tid att upptäcka denna fantastiska miljö innan vi tar bussen tillbaka till Aguas Calientes. Vill man kan man vandra upp till Huayna Picchu med en fantastisk utsikt över hela dalen, en tur på ca 45 min en väg. På eftermiddagen kan man besöka marknaderna i byn Aguas Caliente och avnjuta en middag på egen hand. Inkvartering på hotell i Aguas Caliente.

 • Dag 6 Machu Picchu - Cusco

  I dag har vi tid att utforska ruinerna  eller bara stanna i byn Aguas Caliente och shoppa på marknaderna. Du kan också vandra på stigarna ovanför Aguas Calientes eller ta ett dopp i lokalbefolkningens eget kurbad med vatten från varma källor. Eftermiddagståg tillbaka till Cusco och vi anländer på kvällen. Inkvartering på hotell.

 • Dag 7-8 Cusco - Lima - Sverige

  Transer till flygplatsen, flyg till Lima och vidare till Sverige. De som väljer att fortsätta till Titicacasjön åker buss till Puno i södra Peru dag 7.

Resans höjdpunkter

 • Besöket i tempelstaden Machu Picchu, ett drömresmål för många
 • Den färgstarka bergstaden Cusco och Inkabefästningen Sacsayhuamán och Urubambadalen med hantverksmarknader i pisaq och Ollantaytambo
 • Den bekväma och spektakulära tågresan från Cusco till Aguas Calientes, nedanför Machu Picchu

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor Valfritt datum apr- nov
Pris Från 31 500 kr
Enkelrumstillägg 3 000 kr
Detaljerade priser

Från 31 500 kr lågsäsong, Från 35 500 kr högsäsong
Högsäsongspriser gäller generellt mellan juni-aug samt ca 15 dec-10 jan, då flygen är dyrare.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige - Peru t/r
 • Inrikesflyg Cusco t/r
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • Bekväm och vacker tågresa Cusco - Machu Pichu t/r
 • Halvdagsbesök i Machu Picchu med specialistguide
 • Besök på hantverksmarknaden i Pisaq och inkaruinerna i Ollantayatambo
 • Stadsrundtur i Cusco
 • Frukost i Cusco samt lunch i Urubambadalen och Machu Picchu ingår
 • Engelsktalande guide
 • All logi och transfers
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Dryck, dricks

Extra dagar

Det går utmärkt att förlänga resan med flera dagar i Cusco eller Lima. Extranätter vid ankomst eller avresa, 600 kr per pers/dubbelrum. 

Resplan

Dag 1. Mot Lima
Dag 2. Inkarikets navel Cusco
Dag 3. Stadsrundtur och inkaruiner
Dag 4. Marknader och heliga Urubambadalen
Dag 5. Tåget genom Urubambadalen till Machu Picchu
Dag 6. Machu Picchu-Cusco
Dag 7-8. Cusco-Lima-Sverige

Tilläggsdagar i Cusco på förfrågan.

Klimat

Det är torrperiod och stora chanser för klart väder i Anderna april - oktober. Mars samt november något ostadigare väder.

Visum

Visum behövs inte för Peru om man är svensk medborgare och stannar i landet mindre än 90 dagar. 
Tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Naturen i Peru är spektakulär och kulturen levande. Vi reser i internationell grupp med lokala guider som förmedlar kunskap och ger en naturlig länk till lokalbefolkningen.

Deltagarantal

Min 2

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att resorna ska vara inspirerande, engagerande och aktivt bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Boende

 • Libre Hotel

  Libre Hotel är ett nyöppnat modernt hotell med toppenläge i Miraflores. Härifrån är det enkelt att ta sig runt och upptäcka stadens restauranger och sevärdheter. På hotellet finns en restaurang och en bar. Rummen är stilrent inredda och har alla bekvämligheter som behövs. WiFi finns på alla rum. 

 • Garcilaso Hotel, Cusco

  Hotell Garcilaso ligger mitt i centrum, precis intill det berömda torget Plaza de Armas i Cusco. Här har de valt att behålla stilen och inredningen från kolonialtiden. Rummen är luftiga och inredda i varma färger. I alla 28 rum finns WiFi, safety box, TV och dusch eller badkar med varmt vatten. 

 • Sol de Ollantay, Ollantaytambo

  Sol de Ollantay är ett nyrenoverat hotell beläget i den historiska staden Ollantaytambo som är en fyndplats från Inkatiden. Här kan du njuta av panoramautsikt över de häpnadsväckande bergen som omringar hotellet. I närheten ligger även floden Patacancha som flyter längs staden. Hotellrummen är enkelt inredda och på rummen finns det WiFi, te och kaffe. 

 • Waman Inn, Machu Picchu

  Waman Hotel ligger i hjärtat av byn Aguas Calientes endast fem minuter från tågstationen och tre minuter från Los Baños Termales. Från restaurangen har du en fin utsikt över de gröna bergen som omger hotellet. Rummen som är enkelt inredda har AC, safety box och TV. I lobbyn finns WiFi. Det finns tvättmöjligheter på hotellet.

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Máncora - sol och bad

  Förläng din vistelse i Peru med sol-  och baddagar vid Stilla havskusten i nordvästra Peru. Vi bor i surfarstaden Máncora. Här, i den soligaste delen av landet, finns kilometerlånga stränder och ett stort urval av restauranger för alla smaker.

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Amazonas regnskog

  Kombinera med ett par dagar i Amazonas regnskog. Vi bor vid kanten till Tambopatareservatet som rymmer mycket stor artrikedom. Den skygga jaguaren, över 800 olika fågelarter, 200 olika däggdjur och världens största bestånd av fjärilar.

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Lima - en kulinarisk upplevelse

  Avsluta din resa i Peru med ett besök i huvudstaden Lima där vi upplever traditionella maträtter och drycker. En tilläggsresa för alla sinnen där vi aktivt får delta i tillagning av ceviche till att prova spännande frukter på den lokala marknaden.

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Forsränning i Urubambadalen

  Upplev färgstarka Cusco med Inkabefästningen Sacsayhuamán och en äventyrlig forsränning i Urubambadalen. Vi besöker också hantverksmarknaden i Pisaq och Ollantaytambo.

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Titicacasjön

  Förläng din resa med mytomspunna Titicacasjön. Enligt legenden sägs det att Inkaindianerna har sitt ursprung härifrån. En magiskt vacker plats. 

  LÄS MER om tilläggsresan »