Översikt

Klassisk rundresa i Peru med Machu Picchu

Res längs den klassiska resrutten i Peru där vi besöker mytomspunna Machu Picchu och inkarikets forna huvudstad Cusco. Möjlighet att lägga till dagar vid Titicacasjön eller Amazonas regnskog.

Få platser i världen har en utstrålning som kan mäta sig med Machu Picchus, Inkafolkets heliga tempelstad, belägen högt uppe i Anderna. Inkaruinernas imponerande arkitektur och majestätiska placering har gjort detta till en av världens mest mytomspunna sevärdheter och det är en sällsam känsla att få uppleva denna magiska plats.

Inkarikets vagga - den blomstrande bergsstaden Cusco
Vi tillbringar några dagar i det gamla Inkarikets huvudstad Cusco. Staden, som av invånarna själva kallas för världens navel, är med sina färgglada marknader, vackra koloniala byggnader och spännande historia en naturlig medelpunkt i Anderna. Ovanför staden ligger Inkabefästningen Sacsayhuamán, vars massiva stenblock får tanken att svindla. Hur togs stenblocken egentligen hit och varför byggdes fortet i form av en pumas huvud? Vår peruanska färdledare ger svaren. Vi besöker också vackra Urubambadalen med dess levande kulturbygd.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Lima

  Avresa från Sverige. Ankomst Lima på kvällen och transfer till centralt beläget hotell.

 • Dag 2 Inkarikets navel Cusco

  Morgonflyg till Cusco, beläget på 3400 meters höjd uppe i Anderna. Det finns gott om tid att strosa runt i de kullerstensbelagda gränderna och insupa atmosfären av denna livliga stad. Inkvartering på det hemtrevliga hotellet Garcilaso som ligger centralt i Cusco.

 • Dag 3 Stadsrundtur och inkaruiner

  Efter frukost utforskar vi staden på egen hand. I lugn och ro har vi tid att strosa omkring och insupa alla färger, dofter och den gamla inkakulturen -  innan vi gör en stadsrundtur på eftermiddagen. Hotell Garcilaso, Cusco.

 • Dag 4 Marknader och heliga Urubambadalen

  Vi beger oss mot Urubambadalen och besöker den färgstarka hantverksmarknaden i Pisaq, ruinerna i Ollantaytambo och njuter av smakrik peruansk mat till lunch. Inkafolkets namn på Urubambadalen är "Den heliga dalen", det förstår man när man ser den. Vid foten av de 6000 meter höga bergen rinner den meandrande Urubambafloden som ger det livsbringande sötvattnet till befolkningen. Tillsammans med det varma mikroklimatet, i den annars så kärva högalpina terrängen, ges perfekta odlingsförhållanden. Även i dag är dalen en välmående oas i de peruanska Anderna, även om fler och fler livnär sig på turism. Fortfarande lever de flesta människor här precis som deras förfäder sedan många generationer gjort. Tillsammans med våra duktiga lokala guider beger vi oss ut på en heldagstur i denna vackra dal. Inkvartering på hotell i Urubambadalen.

 • Dag 5 Tåget genom Urubambadalen till Machu Picchu

  På förmiddagen färdas vi med tåget 2 timmar längs Urubambadalens vackra och storslagna landskap och får njuta av dess dramatiska berg bortom turiststråken. Slutstationen är Machu Picchu Pueblo och en kort busstur tar oss till  underverket Machu Picchu. Här har vi en heldag med guide. På eftermiddagen kan man  besöka marknaderna i byn Aguas Caliente och avnjuta en middag på egen hand. Inkvartering på hotell i Aguas Caliente.

 • Dag 6 Machu Picchu - Cusco

  I dag har vi tid att utforska ruinerna  eller bara stanna i byn Aguas Caliente och shoppa på marknaderna. Du kan också vandra på stigarna ovanför Aguas Calientes eller ta ett dopp i lokalbefolkningens eget kurbad med vatten från varma källor. Eftermiddagståg tillbaka till Cusco och vi anländer på kvällen. Inkvartering på hotell.

 • Dag 7-8 Cusco - Lima - Sverige

  Transer till flygplatsen, flyg till Lima och vidare till Sverige. De som väljer att fortsätta till Titicacasjön åker buss till Puno i södra Peru dag 7.

Resans höjdpunkter

 • Besöket i tempelstaden Machu Picchu, ett drömresmål för många
 • Den färgstarka bergstaden Cusco och Inkabefästningen Sacsayhuamán och Urubambadalen med hantverksmarknader i pisaq och Ollantaytambo
 • Den bekväma och spektakulära tågresan från Cusco till Aguas Calientes, nedanför Machu Picchu

Resfakta

Reslängd 8-12 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor Fredagar apr- nov
Pris Från 29 900 kr
Enkelrumstillägg 2 900 kr
Detaljerade priser

Från 29 900 kr lågsäsong, Från 33 900 kr högsäsong
Högsäsongspriser gäller generellt mellan juni-aug samt ca 15 dec-10 jan, då flygen är dyrare.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige - Peru t/r samt inrikesflyg Cusco t/r
 • Bekväm och vacker tågresa Cusco - Machu Pichu t/r
 • Heldagsbesök i Machu Picchu med specialistguide
 • Besök på hantverksmarknaden i Pisaq och inkaruinerna i Ollantayatambo
 • Stadsrundtur i Cusco
 • Frukost i Cusco samt lunch i Urubambadalen och Machu Picchu ingår
 • Engelsktalande guide
 • All logi och transfers
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Dryck, dricks

Extra dagar

Det går utmärkt att förlänga resan med flera dagar i Cusco. Extranätter i Cusco vid ankomst eller avresa, 600 kr per pers/dubbelrum. 

Information om avresor

Lägg gärna till en extra dag i Cusco före eller efter vandringen elller kombinera med Titicacasjön eller Amazonas.

Resplan

Dag 1. Mot Lima
Dag 2. Inkarikets navel Cusco
Dag 3. Stadsrundtur och inkaruiner
Dag 4. Marknader och heliga Urubambadalen
Dag 5. Tåget genom Urubambadalen till Machu Picchu
Dag 6. Machu Picchu-Cusco
Dag 7-8. Cusco-Lima-Sverige

Tilläggsdagar i Cusco på förfrågan.

Klimat

Det är torrperiod och stora chanser för klart väder i Anderna april - oktober. Mars samt november något ostadigare väder.

Visum

Visum behövs inte för Peru om man är svensk medborgare och stannar i landet mindre än 90 dagar. 
Tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Naturen i Peru är spektakulär och kulturen levande. Vi reser i internationell grupp med lokala guider som förmedlar kunskap och ger en naturlig länk till lokalbefolkningen.

Deltagarantal

Min 2

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här->

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Amazonas regnskog

  Kombinera med ett par dagar i Amazonas regnskog. Vi bor vid kanten till Tambopatareservatet som rymmer mycket stor artrikedom. Den skygga jaguaren, över 800 olika fågelarter, 200 olika däggdjur och världens största bestånd av fjärilar. Mer om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Forsränning i Urubambadalen

  Upplev färgstarka Cusco med Inkabefästningen Sacsayhuamán och en äventyrlig forsränning i Urubambadalen. Vi besöker också hantverksmarknaden i Pisaq och Ollantaytambo. Mer om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Titicacasjön

  Förläng din resa med mytomspunna Titicacasjön. Enligt legenden sägs det att Inkaindianerna har sitt ursprung härifrån. En magiskt vacker plats. Mer om tilläggsresan »