Översikt

Tilläggsresa: Urubambadalen och Forsränning

Den smalspåriga järnvägen tar oss genom vackra Urubamba, den bördiga dalen som även kallas Perus kornbod. Vi upplever även en äventyrlig färd längs floden i den levande kulturbygden.

Upplev färgstarka Cusco med Inkabefästningen Sacsayhuamán. Äventyrliga forsränningen i Urubambadalen och hantverksmarknaden i Pisaq och Ollantaytambo.

För att acklimatisera oss till höjden är det bra att tillbringat ett par dagar i det gamla Inkarikets huvudstad Cusco. Staden, som av invånarna själva kallas för världens navel, är med sina färgglada marknader, vackra koloniala byggnader och spännande historia en naturlig medelpunkt i Anderna. Ovanför staden ligger Inkabefästningen Sacsayhuamán, vars massiva stenblock får tanken att svindla. Hur togs stenblocken egentligen hit och varför byggdes fortet i form av en pumas huvud? Vår peruanska färdledare ger svaren. Vi besöker också Urubambadalen där de som vill följer med på en färd längs floden i den levande kulturbygden.

Reseprogram

 • Dag 1 Flodfärd genom vackra Urubambadalen

  Efter frukost på hotellet i Cusco åker vi till Urubambadalen. På förmiddagen färdas vi med gummibåtar längs Urubambafloden för att få uppleva den lokala kulturen och njuta av det storslagna landskapet med dess dramatiska berg bortom turiststråken. Man får även lära sig de grundläggande kunskaperna i forsränning och få lite smakprov på detta. Vid lunchtid drar vi upp båtarna på flodbanken där en uppdukad måltid väntar på oss i en liten familjeägd restaurang. Inkvartering på hotell i Urubambadalen.

 • Dag 2 Marknader och inkaruiner i heliga Urubambadalen

  Att Urubambadalen av inkafolket kallades den heliga dalen, förstår man när man ser den. Vid foten av de 6000 meter höga bergen rinner den meandrande Urubambafloden som ger det livsbringande sötvattnet till befolkningen. Tillsammans med det varma mikroklimatet, i den annars så kärva högalpina terrängen, ges perfekta odlingsförhållanden. Inkarikets kornbod. Även i dag är dalen en välmående oas i de peruanska Anderna, även om fler och fler livnär sig på turism. Fortfarande lever de flesta människor här precis som deras förfäder sedan många generationer gjort. Tillsammans med våra duktiga lokala guider beger vi oss ut på en heldagstur i denna vackra dal. Vi besöker den färgstarka hantverksmarknaden i Pisaq, inkaruinerna i Ollantayatambo och njuter av smakrik peruansk mat till lunch. Inkvartering på hotell i Urubambadalen. På kvällen träffas de som ska gå Inkaleden och även Inkaledsguiden är med och informerar.

 • Dag 3 Cusco eller Inkaleden

  Denna dag börjar Inkaleden eller så åker ni tillbaka till Cusco.

Resfakta

Reslängd 3 dagar/ 2 nätter
Avresor april- november
Pris Från 2 900 kr
I priset ingår
 • Samtliga aktiviteter och måltider enligt program.
I priset ingår ej
 • Drycker, dricks och personliga utgifter

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Flodfärd genom vackra Urubambadalen
Dag 2. Marknader och inkaruiner i heliga Urubambadalen
Dag 3. Cusco eller Inkaleden

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »