Översikt

Tilläggsresa: Lima - en kulinarisk upplevelse

Lima är Perus vibrerande huvudstad känd för sin fantastiska mat. Vad vore en resa till Peru om man inte hinner njuta av livets goda. På vår kulinariska utflykt i huvudstaden får vi uppleva exklusiva restauranger och trendiga områden. Vi får själva aktivt delta i tillagningen och provsmaka lokala produkter från Peru.

Vi får uppleva staden med alla våra sinnen när vi besöker fem utvalda ställen i tre olika distrikt i Lima. Vi besöker ett lokalt kafferosteri, provar frukt på den lokala marknaden, går på Piscoprovning och tillagar cocktails och ceviche med professionell kock. Turen avslutas sedan med en gourmetlunch på en exklusiv restaurang med utsikt över inkaruiner. Ett fantastiskt sätt att insupa atmosfären av denna färgstarka stad.

Reseprogram

 • Dag 1 Ankomst Lima

  Ankomst till Limas flygplats och transfer till ert hotell beläget i Miraflores i Lima. 
  Fri kväll att upptäcka staden på egen hand.

 • Dag 2 Kulinarisk utflykt i Lima

  Tillsammans med våra duktiga lokala guider beger vi oss ut på en halvdagstur i Limas vibrerande huvudstad. Vi börjar dagen med att besöka ett lokalt kafferosteri där vi får lära oss mera om organiskt framställt peruanskt kaffe. Få saker slår en riktigt god kopp kaffe på morgonen. Sen får vi uppleva en del av vad vi anser är stadens hjärta, den lokala marknaden där vi får smaka på olika spännande frukter vid de olika stånden. Man har inte varit i Peru om man inte har provat nationaldrycken Pisco så vi provar såklart den populära drycken. Som avrundning på vårt kulinariska äventyr lär vi oss att förbereda cocktails och ceviche tillsammans med en professionell kock. Vi avslutar vår utflykt med en gourmetlunch och en trevlig efterrätt på en restaurang med utsikt över närliggande inkaruiner. Turen tar ca 5 timmar. Eftermiddagen och kvällen är till fritt förfogande. För de som vill se mer av staden kan man boka en stadsrundtur på eftermiddagen.

  Måltider: Frukost och lunch 

 • Dag 3 Hemresa

  Efter frukost väntar transfer till flygplatsen om man ska resa vidare mot Cusco. För det som reser hem mot Sverige väntas en fri dag i Lima innan man beger sig till flygplatsen på eftermiddagen. 

Resans höjdpunkter

 • Att få lära sig mer om Peruansk mat
 • Förbereda mat med en professionell kock
 • Besöka den lokala marknaden

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar/ 2 nätter
Avresor Varje dag
Pris Från 4 300 kr
Enkelrumstillägg 1 400 kr
I priset ingår
 • Privat transfer t/r flygplatsen
 • Del i dubbelrum på hotell i Lima inkl. frukost
 • Guidad kulinarisk halvdagstur i Lima inkl. lunch
 • Samtliga aktiviteter enligt program.
I priset ingår ej

Drycker utöver programmet, dricks och personliga utgifter

Extra dagar

Lägg gärna till en stadsrundtur i Lima på eftermiddagen 
300 kr per person.

Information om avresor

Mån - Lör

Resplan

Dag 1. Ankomst Lima
Dag 2. Kulinarisk utflykt i Lima
Dag 3. Hemresa

Boende

Vi bor på mellanklass hotell i området Miraflores med gångavstånd till stadens centrum och resturanger.

Klimat

Huvudstaden Lima har ett stabilt klimat året om, torrt och övervägande varmt med lite nederbörd.

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att resorna ska vara inspirerande, engagerande och aktivt bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.