Översikt

Tilläggsresa: Lima - en kulinarisk upplevelse

Lima är Perus vibrerande huvudstad känd för sin fantastiska mat. Vad vore en resa till Peru om man inte hinner njuta av livets goda. På vår kulinariska utflykt i huvudstaden får vi uppleva exklusiva restauranger och trendiga områden. Vi får själva aktivt delta i tillagningen och provsmaka lokala produkter från Peru.

Vi får uppleva staden med alla våra sinnen när vi besöker fem utvalda ställen i tre olika distrikt i Lima. Vi besöker ett lokalt kafferosteri, provar frukt på den lokala marknaden, går på Piscoprovning och tillagar cocktails och ceviche med professionell kock. Turen avslutas sedan med en gourmetlunch på en exklusiv restaurang med utsikt över inkaruiner. Ett fantastiskt sätt att insupa atmosfären av denna färgstarka stad.

Reseprogram

 • Dag 1 Ankomst Lima

  Ankomst till Limas flygplats och transfer till ert hotell beläget i Miraflores i Lima. 
  Fri kväll att upptäcka staden på egen hand.

 • Dag 2 Kulinarisk utflykt i Lima

  Tillsammans med våra duktiga lokala guider beger vi oss ut på en halvdagstur i Limas vibrerande huvudstad. Vi börjar dagen med att besöka ett lokalt kafferosteri där vi får lära oss mera om organiskt framställt peruanskt kaffe. Få saker slår en riktigt god kopp kaffe på morgonen. Sen får vi uppleva en del av vad vi anser är stadens hjärta, den lokala marknaden där vi får smaka på olika spännande frukter vid de olika stånden. Man har inte varit i Peru om man inte har provat nationaldrycken Pisco så vi provar såklart den populära drycken. Som avrundning på vårt kulinariska äventyr lär vi oss att förbereda cocktails och ceviche tillsammans med en professionell kock. Vi avslutar vår utflykt med en gourmetlunch och en trevlig efterrätt på en restaurang med utsikt över närliggande inkaruiner. Turen tar ca 5 timmar. Eftermiddagen och kvällen är till fritt förfogande. För de som vill se mer av staden kan man boka en stadsrundtur på eftermiddagen.

  Måltider: Frukost och lunch 

 • Dag 3 Hemresa

  Efter frukost väntar transfer till flygplatsen om man ska resa vidare mot Cusco. För det som reser hem mot Sverige väntas en fri dag i Lima innan man beger sig till flygplatsen på eftermiddagen. 

Resans höjdpunkter

 • Att få lära sig mer om Peruansk mat
 • Förbereda mat med en professionell kock
 • Besöka den lokala marknaden

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar/ 2 nätter
Avresor Varje dag
Pris Från 5 700 kr
Enkelrumstillägg 1 400 kr
I priset ingår
 • Privat transfer t/r flygplatsen
 • Del i dubbelrum på hotell i Lima inkl. frukost
 • Guidad kulinarisk halvdagstur i Lima inkl. lunch
 • Samtliga aktiviteter enligt program.
I priset ingår ej

Drycker utöver programmet, dricks och personliga utgifter

Extra dagar

Lägg gärna till en stadsrundtur i Lima på eftermiddagen 
300 kr per person.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

Mån - Lör

Resplan

Dag 1. Ankomst Lima
Dag 2. Kulinarisk utflykt i Lima
Dag 3. Hemresa

Boende

Vi bor på mellanklass hotell i området Miraflores med gångavstånd till stadens centrum och resturanger.

Klimat

Huvudstaden Lima har ett stabilt klimat året om, torrt och övervägande varmt med lite nederbörd.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »