Översikt

Tilläggsresa: Amazonas regnskog

Exkursioner i Tambopatareservatet i Peru, 3 dagar

Förläng din resa med en vistelse i Amazonas regnskog. Vår logde ligger i kanten av Tambopatareservatet, 6 mil uppför Tambopatafloden från ”nybyggarstaden” Puerto Maldonado. Tambopatareservatet har en mycket fin orörd regnskog och tre olika ekosystem vilket medför en mycket stor artrikedom. Över 800 olika fågelarter, 200 olika däggdjur, tapirer och världens största bestånd av olika fjärilar är bara några av de djur som huserar här i södra Peru.


Lodgen som drivs av den lokala indianbefolkningen består av långhus i bambu. Ena långsidan till varje rum är öppen ut mot den gröna, täta regnskogen. Under dagarna spanar vi efter kajmaner, apor, fåglar och fjärilar. Inkafolket har efterlämnat flera mysterier och en stor del av deras guld, medicinalväxter och många av deras myter har sin källa just i Amazonas.

Doftmoln av salt, surt och sött sprids i den varma luften när de växter och frukter som växer i djungeln blir till lunch och middag. Luften är tät av ljud från vrålapor, fåglar och insekter. Regnskogen är en värld som aldrig sover.

Vid dagens slut njuter vi av den goda peruanska maten och i den svarta natten kryper vi in under sängens myggnät och lyssnar till regnskogens alla ljud. En mäktig upplevelse.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Amazonas regnskog

  Transfer till flygplatsen och flyg österut till Puerto Maldonado i Amazonas, centrum för södra Perus regnskogsområde. Efter en kort introduktion av denna livliga och växande stad beger vi oss ett par timmar med motorkanot till vår lodge i Tambopata naturreservat. Under resan på floden finns möjlighet att se många olika fågelarter som är typiska för området som tofsvipa, amerikansk saxnäbb, kungsfiskare och flugsnappare. Posada Amazonas är en gemytlig lodge, byggd i naturliga material och inbäddad i regnskogens grönska. Efter att vi gjort oss hemmastadda i våra rum gör vi en kortare regnskogsvandring där vi bland annat finner ett 35 m högt utsiktstorn uppe bland träden med utsikt över djurlivet i regnskogens trädkronor. Tornet är byggt på ett säkert sätt och det är lätt att ta sig upp via de plattformar som finns på vägen. Här uppe har vi en vacker vy över floden och chans att spana efter exempelvis papegojor och färggranna tukaner. Efter återkomst till lodgen blir det middag och filmvisning av en dokumentär om Tambopatas regnskog.

 • Dag 2 Naturexkursioner i Tampopatareservatet

  Vi börjar dagen med en tidig morgonexkursion till Tres Chimbadas sjön. Det tar ca 15 min med båt och därefter vandrar vi en halvtimme innan vi når den blanka insjön. Vi färdas i kanoter och håller utkik efter stora flodutttrar, sköldpaddor, vadarfåglar och den speciella djungelfågeln hoatzinen. Vi hinner tillbaka till vår lodge innan lunch för ännu en liten utflykt. I närheten finns nämligen en lervägg dit dussintals, ibland så många som hundratals färgglada papegojor kommer för att äta av den mineralrika leran. Detta spektakel kan ibland pågå i flera timmar. På eftermiddagen besöker vi ett etnobotaniskt center i den närliggande byn Infierno där vi får ta del av befolkningens stora kunskap om regnskogens växter och dess läkande krafter.

 • I Infierno bor det ungefär 400 personer från den etniska gruppen Ese’eja som på deras språk betyder ”det sanna folket”. Här har de samlat information om användningen av medicinala växter från de äldsta byinvånarna och även planterat och distribuerat dem i över 10 år. Vi vandrar med en av invånarna längs lederna runt centret och får ta del av kunskap om skogens olika resurser och användningsområden. Under dagen kommer det även finnas tid för egen fågelskådning eller för att bara ligga i hängmattan på vår mysiga lodge. Vi bjuds på härliga maträtter som tillagas av de växter och frukter som växer i djungeln. Senare på kvällen finns chansen för de som vill gå ut på en liten nattlig upptäcktsfärd bland insekter och amfibier.

 • Dag 3 Till Cusco

  Efter en tidig frukost är det transfer i 1,5 timme med motorkanot till Puerto Maldonado. Därefter flyg till Cusco och transfer till hotellet.

 • Obs!

  Dag för dag programmet är preliminärt. Ibland bor vi på lodgen Lake Sandoval istället för Posada Amazonas.

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avresor Varje dag april- november
Pris Från 6 900 kr
Enkelrumstillägg 1 700 kr
I priset ingår
 • Inrikesflyg från Lima och tillbaka till Cusco
 • Del i dubbelrum på regnskogslodge
 • Samtliga aktiviteter och måltider enligt program.
I priset ingår ej
 • Drycker, dricks och personliga utgifter

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.

Resplan

Dag 1. Mot Amazonas regnskog
Dag 2. Naturexkursioner i Tampopatareservatet
Dag 3. Till Cusco

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Del i dubbelrum på 2 nätter på Posada Amazonas eller Lake Sandoval regnskogslodge med dusch och toalett.