Översikt

Tilläggsresa: Amazonas regnskog

Exkursioner i Tambopatareservatet i Peru, 3 dagar

Förläng din resa med en vistelse i Amazonas regnskog. Vår logde ligger i kanten av Tambopatareservatet, upp för Tambopatafloden från ”nybyggarstaden” Puerto Maldonado. Tambopatareservatet har en mycket fin orörd regnskog och tre olika ekosystem vilket medför en mycket stor artrikedom. Över 800 olika fågelarter, 200 olika däggdjur, tapirer och världens största bestånd av olika fjärilar är bara några av de djur som huserar här i södra Peru.


Lodgen ligger precis vid floden och består av en huvudbyggnad med restaurang och gemensamhetsytor samt ett antal små hus där man övernattar. Rummen har riktigt god standard med ljusa väggfärger och mörka trädetaljer. Fönster med myggnät som är öppna ut mot den gröna, täta regnskogen. Under dagarna spanar vi efter kajmaner, apor, fåglar och fjärilar. Inkafolket har efterlämnat flera mysterier och en stor del av deras guld, medicinalväxter och många av deras myter har sin källa just i Amazonas.

Doftmoln av salt, surt och sött sprids i den varma luften när de växter och frukter som växer i djungeln blir till lunch och middag. Luften är tät av ljud från vrålapor, fåglar och insekter. Regnskogen är en värld som aldrig sover.

Vid dagens slut njuter vi av den goda peruanska maten och i den svarta natten kryper vi in under sängens myggnät och lyssnar till regnskogens alla ljud. En mäktig upplevelse.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Amazonas regnskog

  Transfer till flygplatsen och flyg österut till Puerto Maldonado i Amazonas, centrum för södra Perus regnskogsområde. Efter en kort introduktion av denna livliga och växande stad beger vi oss en kort tur upp för Madre de Dios floden till vår lodge i utkanten av Tambopata naturreservat. Under resan på floden finns möjlighet att se många olika fågelarter som är typiska för området som tofsvipa, amerikansk saxnäbb, kungsfiskare och flugsnappare. Hacienda Conception är en gemytlig lodge, byggd i naturliga material och inbäddad i regnskogens grönska. Efter lunch gör vi en vandring längs lodgens egna stigar, där vi kan utforska och lära oss mer om regnskogen. Under sen eftermiddag ger vi oss ut på en utflykt med motorkanot för att lära oss mer om livet i regnskogen när mörkret faller. Efter en härlig middag somnar vi gott till alla regnskogens ljud.

 • Dag 2 Naturexkursioner i Tampopatareservatet

  Under förmiddagen gör vi en utflykt till sjön Lago Sandoval. Från lodgen vandrar vi en halvtimme innan vi når den blanka insjön. Vi färdas i kanoter och håller utkik efter stora floduttrar, vrålapor, sköldpaddor, röda aror, olika sorters vadarfåglar och den speciella djungelfågeln hoatzinen. Vi ger oss tillbaka till lodgen för lunch och under eftermiddagen gör vi ytterligare en vandringin för att ge oss upp i skogens trädkronor. Här finns ett nätverk av broar som förbinder åtta observationsplattformar. Här hoppas vi få se djurlivet en bit upp i träden med bl.a. sengångar, färgglada tukaner, hackspettar och trogoner.

 • Dag 3 Till Cusco

  Efter en tidig frukost är det transfer med motorkanot tillbaka till Puerto Maldonado. Därefter flyg till Cusco och transfer till hotellet.

 • Obs!

  Dag för dag programmet är preliminärt. Om boendet Hacienda Conception är fullbokat bor vi på någon annan likvärdig regnskogslodge.

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avresor Varje dag april- november
Pris Från 9 800 kr
Enkelrumstillägg 1 000 kr
I priset ingår
 • Inrikesflyg från Lima och tillbaka till Cusco
 • Del i dubbelrum på regnskogslodge
 • Samtliga aktiviteter och måltider enligt program.
I priset ingår ej
 • Drycker, dricks och personliga utgifter

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot Amazonas regnskog
Dag 2. Naturexkursioner i Tampopatareservatet
Dag 3. Till Cusco

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Del i dubbelrum på 2 nätter på Hacienda Conception regnskogslodge med dusch och toalett.