Översikt

Amazonas till Anderna

Följ med på en en unik resa från Amazon-bäckenet via molnregnskogen och passen i Anderna upp till det mytomspunna Maccu Piccu! En bekväm resa i liten grupp (max 8 personer) som ger det bästa av Peru.

Vi börjar i Amazonas bäckenet och utforskar regnskogen i låglandet genom stigar, slingrande floder och korvsjöar, med många chanser att se den unika faunan och floran i denna miljö. Vi kommer att besöka de världsberömda Chuncho-lerbankarna där vi kommer kunna se mängder av olika arter av aror som samlats för att äta av den mineralrika leran. På den tredje dagen åker vi längs Interoceanic Highway, först längs platt terräng mot foten av Anderna. Vi följer sedan dalen och slingrar oss upp mot molnskogen, övernattar på 800 meter över havet. Härifrån fortsätter vi vår stigning över Pirhuayani-passet på 4,750 meter över havet. Snötäckta toppar som sträcker sig mot horisonten längs utgör vår horisont llängs vägen. Vi korsar Anderna, passerar städer och byar tills vi når den Heliga Dalen där vi får möjlighet att besöka värlsberömda arkeologiska lämningar, kulminerande med en rundtur i Machu Picchus fästning. Äventyret avslutas i inkarikets forna huvudstad Cusco.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Lima

  Avresa från Sverige. Ankomst Lima på kvällen och transfer till centralt beläget hotell.

 • Dag 2 Till Puerto Manaldo

  På morgonen blir du hämtad på hotellet för transfer till flyget, ut till Puerto Manaldo.
  Du blir sedan mött på flygplatsen och körd ett kort stycke till lodgens hamnbas. Här får du möjlighet att packa om för att endast ta med det nödvändiga för de kommande dagarna. Resten av ditt bagage kan du tryggt lämna här på förrådet. Lätta duffelväskor finns att låna om du inte vill ta med dig ditt större bagage. Detta hjälper oss att hålla båtarna lätt lastade för resan mot lodgen och dina två övernattningar.
  Vi går ombord på en motorbåt för en två och en halv timmes båtfärd uppför floden in i regnskogen från Tambopata Port till lodgen. Vid ankomsten fördelas vi till våra rum och det blir en stud att komma till rätta och en studs vila. På sena eftermiddagen kommer vi att ge oss ut på en vandring i regnskogen som en introduktion till  den lokala naturen och för att bekanta oss med den mäktiga skogen. Vi inväntar tills mörkret och spanar efter de undflyende nattaktiva varelserna, som den imponerande fågelätarspindeln som kan vara lika stor som din hand.

  Middag på lodgen.

 • Dag 3 Tambopata naturreservat

  Tidig avfärd, kl 4 på morgonen. Vi kommer att färdas två timmar uppströms på Tambopatafloden för att kunna njuta av den bästa fågelskådningen. Det är viktigt att vara på plats tidigt, innan fåglarna anländer!
  Vi besöker ett av världens naturunder, den spektakulära Chuncho "clay lick", en lerbank som är mycket rik på mineraler och salter. Detta är den största i världen och attrarerar bland andra de tre största arterna av aror och många olika sorters papegojor som kommer för att äta leran. Ett speciellt och unikt beteendemönster som bara återfinns i detta område.
  Vi kommer att äta frukost på båten. Under resan till Chuncho har vi chans att se kapibaror, kajmaner och kanske, om vi har tur, jaguarer eller tapirer (de två mest spektaktulära, landlevande däggdjuren i Amazonas). Vi återvänder till lodgen för lunch.

  På eftermiddagenbesöker vi någon av två sjöar eller "cochas" (korvsjöar), Condenado 2 eller Sachavacayoci, som ligger i närheten av lodgen. Vilken vi väljer beror på vädret och tid på dagen. Sjöarna är rika på djurliv som apor, kajmaner, många hoatzins; aror flyger förbi på väg till sina viloplatser. Vi kan också se en familjegrupp jätteuttrar flyta på sjön fram till skymningen. Vi återvänder till lodgen och på vägen tillbaka letar vi efter kajmaner och annat djurliv vid flodstränderna.

  Middag på lodgen.

 • Dag 4 Till Quincemil och Kuporo

  Efter frukost på lodgen återvänder vi med båt till Puerto Maldonado, en 2 timmars båtfärd nedför floden. Efter att ha hämtat upp vårt kvarlämnade bagage fortsätter vi med bil på Interoceanic Highway. Vi följer vägen västerut, förbi låglandsregnskogen tills vi når Mazuko, den sista bosättningen vid Andernas fot. När vi långsamt klättrar uppför kommer vi att korsa Iñambari-floden och köra längs Araza-floden. Fem kilometer bortom Quincemil kommer vi fram till Kuporo, vår lodge för natten.
  På eftermiddagen får vi chans att besöka egendomen och vandra längs en stig för att observera livet i molnskogen. Denna regnskog skiljer sig från det låglänta ekosystemet vi besökte i den första delen av resan.
  Middag och övernattning i en av stugorna,. Vi somar till ljuden från molnskogen och forsarna i Araza-floden nära lodgen.

 • Dag 5 Till Urubamba och Pisac

  På morgonen lämnar vi molnskogen bakom oss och kommer långsamt att styra vår färd upp i Anderna. De skogklädda sluttningarna tunnas successivt ut när vi går in i den interandiska dalen med buskig vegetation, för att slutligen nå trädgränsen vid cirka 3,700 meter över havet. Här möts vi av omfattande grässlätter och snötäckta toppar i horisonten. När vi korsar resans högsta punkt, vid Pirhuayani passet på 4 725 meter, kommer Cordillera Vilcanotas vidsträckta massiv med sin huvudbergskedja i sikte, rakt framför oss. Efter att ha passerat byarna Ocongate, Ccacca med flera, fortsätter vi ner i Vilcanota-dalen söder om Cusco.
  Denna väg, med stopp längs vägen, anses vara den mest natursköna vägen i Peru och vi passerar många områden med olika vegetation och olika geologiska formationer som skapar magnifika landskap med fantastisk utsikt. Denna resa är en attraktion i sig!
  Beroende på tid på dagen och väder kommer vi att göra olika stopp längs vägen. Vi går in i den Heliga Dalen vid Huambutio, besöker Pisac-marknaden och eventuellt Pisac-ruinerna (om tiden tillåter) och når slutligen dagens destination i Pisac där vi övernattar.

  Middag på hotell.

 • Dag 6 Ollantaytambo och Machu Picchu

  Vi inleder dagen med ett morgonbesök i den urårdliga byn Ollantaytambo. Byn som är belägen 80 km från Cusco  är fortfarande uppbyggd kring samma gatuplan som Inka-imperiet lade fram för århundraden sedan. Vandra uppför de gamla stentrapporna till runierna av Inka-fästningen, som är uppbyggd som en serie terrasser och plattformar med fantastisk utsikt över de omgivande bergen.
  År 1537 var denna fästning platsen för en av de få striderna mot spanjorerna där Inka-folket, om än kortvarigt, var segrande. En promenad genom de labyrintiska gatorna visar de Inka-dräneringskanaler som fortfarande är i bruk idag. Några av de gamla Inka-hemmen, med trapezformade dörrar och inre gårdar, är också fortfarande bebodda.
  Vi kommer att besöka en typisk bostad för en av invånarna och se hennes "cuy"-rum: ett stort antal färgglada marsvin hålls ofta i ett särskilt rum intill köket, där de föds upp som en proteinkälla för familjen. Njut av lunch på en lokal restaurang, med en cerveza (öl) eller chicha morada (lila majsdryck) för att avsluta dagens aktiviteter innan du går ombord på ett eftermiddagståg till Machu Picchu Pueblo.

  Middag på egen hand

 • Dag 7 Maccu Picchu och Cusco

  Frukost på hotellet. Idag ska vi se de magnifika ruinerna på närmare håll, under vår halvdags guidade tur. Machu Picchu byggdes av inkakungen Pachacutec och består av stenblock som är sammansatta med mästerlig precision för att skapa strukturer som harmoniskt smälter in i bergslandskapet. Denna fantastiska stad har hus, tempel, lagerbyggnader och ett stort centralt torg, alla sammanlänkade av smala stigar och trappor. Staden är omgiven av terrasser för odlingsmark, som är uthuggna ur bergssidan. Denna plats är helt enkelt fantastisk – inga bilder du har sett, gör den rättvisa.
  Vi kommer att stiga upp tidigt för att nå ruinerna innan dagsbesökarna kommer upp och uppleva staden i lugn och relativ avskildhet. Efter cirka tre timmars rundtur tar vi en paus för lunch.
  På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka ner till Machu Picchu Pueblo och åker vidare med tåget till Cusco, där vi kommer att övernatta. På vägen till Cusco kommer vi att stanna för middag på restaurangen El Albergue i Ollantaytambo.

  Middag på restaurang

 • Dag 8 Cusco till Lima

  Efter frukost blir vi upphämtade för att besöka de närliggande ruinerna i Cusco. Här får du möjlighet att promenera runt på stadens den kullerstensbelagda gator och besöka koloniala lämningar, byggda på gamla Inka-murar. Ett behagligt sätt att avrunda resan, i denna kosmopolitiska stad.

  Transfer till flygplatsen för ditt eftermiddagsflyg till Lima och fortsatta anslutningar hem till Sverige eller andra upplevelser i Peru.

Resans höjdpunkter

 • Regnskogen i Amazonas
 • De mäktiga slätterna vid Andernas sluttningar
 • Besöket i tempelstaden Machu Picchu, ett drömresmål för många
 • Den färgstarka bergstaden Cusco med hantverksmarknader i Pisaq och Ollantaytambo
 • Den bekväma och spektakulära resan med egen bil från Amazonas till Anderna

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Flygresa bokas separat, kontakta gärna oss!
Avresor Sista söndagen i varje månad
Pris Från 29 900 kr
I priset ingår
 • 1 natt i Lima inkl. frukost
 • 2 nätter i  Finca Sachavacayoc inkl. frukost, lunch och middag
 • 1 natt i Kuporo Lodge inkl. frukost, lunch och middag
 • 1 natt i Pisac inkl. frukost, lunch och middag
 • 1 natt i Machu Picchu Pueblo inkl. frukost och lunch
 • 1 natt i Cusco inkl, frukost
 • Alla sträckor med bil och båt enligt program
 • Halvdagsbesök i Machu Picchu med specialistguide inkl. lunch
 • Besök på hantverksmarknaden i Pisaq och inkaruinerna i Ollantayatambo inkl. lunch
 • Stadsrundtur i Cusco
 • Engelsktalande guide
 • All logi och transfers
 • Inrikesflyg  Lima - Puerto Maldonado
 • Inrikesflyg  Cusco - Lima 
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • Miljöskatt
I priset ingår ej
 • Flyg från Sverige - Peru t/r - kontakta gärna oss för hjälp med bokning.
 • Dryck
 • Dricks
Extra dagar

Det går utmärkt att förlänga resan med flera dagar i Cusco eller Lima. Extranätter vid ankomst eller avresa, ca 700 kr per pers/dubbelrum. 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Resan börjar i Lima med övernattning innan morgonflyg till Puerto Maldando

Resplan

Dag 1. Lima / Puerto Maldonado
Dag 2. Puerto Maldonado / Finca Sachavacayoc Lodge
Dag 3. Tambopata National Reserve
Dag 4. Puerto Maldonado / Kuporo Lodge
Dag 5. Marcapata / Ocongate / Urubamba
Dag 6. Urubamba / Ollantaytambo / Machu Picchu
Dag 7. Machu Picchu / Cusco
Dag 8. Cusco / Avresa

Tilläggsdagar i Cusco på förfrågan.

Boende

Vi bor på mellanklass hotell under vår vistelse i Peru. 

Klimat

 

Valuta

Valutan i Peru heter Nuevo sol 

Visum

Visum behövs inte för Peru om man är svensk medborgare och stannar i landet mindre än 90 dagar. 

OBS! tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Naturen i Peru är spektakulär och kulturen levande. Vi reser i internationell grupp med lokala guider som förmedlar kunskap och ger en naturlig länk till lokalbefolkningen.

Deltagarantal

Min 4 max 8

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

 Egen avgång på valfri avresedag. Klicka på Boka Direkt för att göra en reseförfrågan!

Boende

 • Libre Hotel

  Libre Hotel är ett nyöppnat modernt hotell med toppenläge i Miraflores. Härifrån är det enkelt att ta sig runt och upptäcka stadens restauranger och sevärdheter. På hotellet finns en restaurang och en bar. Rummen är stilrent inredda och har alla bekvämligheter som behövs. WiFi finns på alla rum. 

 • Sacayavacha Lodge, Tambopata

  Sacayavacha Lodge är en prisbelönt ekolodge belägen i hjärtat av den peruanska Amazonas. Lodgen erbjuder besökare enastående möjligheter att observera djungelns flora och fauna med sin belägenhet i Tambopata National Reserve, en de biologiskt mest mångfaldiga platserna på jorden. Som besökare kan du njuta av lodgens luftiga bungalowanläggningar med tak av vass. Området omedelbart runt lodgen innehar världsrekord i mångfald av fåglar, fjärilar och trollsländor.

 • El Mapi, Machu Picchu

  El Mapi är en modern och mysig 4-stjärnig anläggning som ligger mitt i den pittoreska Machu Picchu Pueblo. Det är välkänt för sin välkomnande och vänliga atmosfär med höga tak, panoramafönster och en öppen cafédel, utomhus. Den perfekta platsen att koppla av och smälta alla upplevelser från ditt besök på otroliga Machu Picchu.

 • Garcilaso Hotel, Cusco

  Hotell Garcilaso ligger mitt i centrum, precis intill det berömda torget Plaza de Armas i Cusco. Här har de valt att behålla stilen och inredningen från kolonialtiden. Rummen är luftiga och inredda i varma färger. I alla 28 rum finns WiFi, safety box, TV och dusch eller badkar med varmt vatten. 

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Máncora - sol och bad

  Förläng din vistelse i Peru med sol-  och baddagar vid Stilla havskusten i nordvästra Peru. Vi bor i surfarstaden Máncora. Här, i den soligaste delen av landet, finns kilometerlånga stränder och ett stort urval av restauranger för alla smaker.

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Lima - en kulinarisk upplevelse

  Avsluta din resa i Peru med ett besök i huvudstaden Lima där vi upplever traditionella maträtter och drycker. En tilläggsresa för alla sinnen där vi aktivt får delta i tillagning av ceviche till att prova spännande frukter på den lokala marknaden.

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Forsränning i Urubambadalen

  Upplev färgstarka Cusco med Inkabefästningen Sacsayhuamán och en äventyrlig forsränning i Urubambadalen. Vi besöker också hantverksmarknaden i Pisaq och Ollantaytambo.

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Titicacasjön

  Förläng din resa med mytomspunna Titicacasjön. Enligt legenden sägs det att Inkaindianerna har sitt ursprung härifrån. En magiskt vacker plats. 

  LÄS MER om tilläggsresan »