2024 firar vi 40 år som researrangör!

Efter fyra decennier kan vi konstatera att vi hunnit arrangera resor på alla jordens kontinenter och till en majoritet av dess länder. Vi var först med resor till Antarktis, ledde resor till då stängda länder som Butan och spanade efter bergsgorillor redan första året. Men allt har inte varit enkelt, Tomas Bergenfeldt berättar:

- Det tog ett tag att övertyga de svenska resenärerna om att välja vår typ av resor, men vi var rätt ute. Äventyrsresor växte. År 1985 var vi först med att ordna ballongflygningar i Stockholm. Ett tag ägde vi också hälften av ett ballongföretag. Vi var även först med att ordna kajakturer i Stockholms skärgård, långt innan kajak blev stort i övriga världen, och så var vi återförsäljare av andra arrangörers äventyrsresor till andra länder.

- Två år efter starten var vi redo för vår första resa i egen regi – den gick till Sydamerika – och efter det har det rullat på. I början av 1990-talet var vi först med att arrangera resor till Antarktis, då i samarbete med Svenska Turistföreningen. Det blev en stor framgång. Nu ordnar vi äventyrsresor till spännande platser över hela världen.

På Äventyrsresor har vi genom åren lärt oss att hållbara resor blir roligare. Vi gör något bra för ekonomin och naturmiljön på resmålet, men även att den sociala hållbarheten är viktig. Att skapa förståelse mellan kulturer genom aatt våra resenärer och lokalbefolkningen har möjlighet att möta varandra som människor och utbyta erfarenheter.