40 år av naturnära resor

Redan vid starten 1984 hade vi som fokus att utveckla turismens möjligheter att skapa mervärden genom upplevelser. Begreppet adventure travel som vi då översatte till Äventyrsresor har utvecklats från aktiva upplevelser till de mera naturnära och avslappnande. Hållbarhet har varit i centrum sedan de allra första resorna arrangerades 1984, långt innan begreppet hade etablerats i branschen och är något vi mycket stolta över. Vi har alltid arbetat med tanken att våra resor ska gynna de platser vi besöker. Genom att stötta lokalsamhällena kan vi bevara de lokala ekosystemen men också skapa en rikare upplevelse för dig som reser - Ett Roligare Sätt Att Resa, som det hette i en av våra första deviser.

Den kanske viktigaste komponenten i dessa upplevelser, är våra guider och färdledare. Våra lokalguider är kärnan i den lokala upplevelsen, med sina kunskaper om djur och natur i områdena vi besöker, skapar de unik kvalitet och service i varje steg. Vi är också mycket glada över att genom åren kunnat räkna in några av Sveriges främsta naturexperter som våra färdledare. Deras unika och djupa kunskaper ger en extra dimension i upplevelsen. Fakistkt så mycket att många av våra gäster kommer tillbaka speciellt för att uppleva ett nytt resmål med sin favoritfärdledare!

Under åren har vi genomfört resor på samtliga kontinenter och i en stor mängd av jordens länder. Vissa har hängt med från början som Bergsgorillorna, Borneo, Peru eller Galapagos, medan andra har kommit och gått. Under 2024 kommer vi givetvis att besöka våra klassiska resmål och samtidigt ser vi fram emot att återbesöka platser som Mongoliet, Antarktis, Indokina med flera. Så håll utkik på vår hemsida och spana efter nyheter under året.

Välkommen att fira vårt jubileum tillsammans med oss i små grupper, nära naturen – nu precis som under alla våra 40 år!