Översikt

Sport eller höstlovsresa med safari i Serengeti och Ngorongoro med sol och bad på Zanzibar

Barnrabatt finns! Storviltsafari till Serengeti, Ngorongoro och Tarangire. Vi omges av elefanter, giraffer, flodhästar, lejon och geparder, förutom många olika slags antiloper i tusental. En fantastisk upplevelse att dela med barn och vänner. Vi kombinerar några av Afrikas mest berömda och djurrika nationalparker med underbara stränder och sköna bad på den tropiska ön Zanzibar.

Serengetis vida savanner bjuder in oss mitt bland stora flockar med gnuer, bufflar, zebror, gaseller och antiloper. Vår skickliga guide visar oss var lejon, gepard och noshörning håller till i Ngorongorokratern. I Tarangire träffar vi på elefanter, giraffer och antiloper.

Serengeti som är världens mest kända nationalpark främst känd för "the great migration" med över en miljon djur som under året flyttar sig efter regnen för att få färskt bete. Ngorongoro betraktas som ett av världens främsta underverk och finns upplagd på Unescos världsarvslista. Det är världens största hela caldera, liknar mest en gigantisk vulkankrater med en diameter på 15-20 km och väggarna har en höjd på upp till 600 m. Utsikten från kraterkanten är mycket storslagen och imponerande.

På dagarna färdas vi omkring i vår fyrhjulsdrivna Land Cruiser, med stora takluckor så att vi kan se och fotografera alla djur. Alla i bilen har dessutom fönsterplats och fönnstren kan dras åt sidan. Kvällarna tillbringar vi på vackert belägna lodger och på en bekväm tältcamp med stora safaritält, sköna sängar och eget badrum (se beskrivning nedan). Till middag serveras god mat ofta i form av buffet. Sedan sitter vi tillsammans i brasans sken under stjärnorna och småpratar om dagens alla äventyr och upplevelser.

Det är lätt att bli tagen av en safari och landskapen vi passerar: de storslagna och mäktiga slätterna, vulkaner som Ngorongoro och Mt. Meru eller Rift Valleys mäktiga förkastningsbrant. Vi kommer se tiotusentals djur på en och samma dag. Serengetislätten i Tanzania är platsen för det största av världens nu återstående viltskådespel, med mer än två miljoner djur som lever i ett ekosystem stort som Holland.

Vi avslutar vår storviltsafari med sol och bad på den mytomspunna kryddön Zanzibar. Denna tropiska ö ger dig möjligheten att uppleva långa, vita, finkorniga sandstränder med Indiska oceanens varma hav på gångavstånd från rummet. Flera sköna dagar på Zanzibar väntar med sol, bad och avkoppling.

Du säkrar viltreservatens framtid. Att besöka de stora viltreservaten i Tanzania är den bästa garantin för att djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll och bevakning, samt arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna exploateras för andra ändamål.

 Avresa på sport eller höstlov med egen avgång på valfri avresedag och egen jeep vid minst fyra personer, två personer mot tillägg.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Tanzania

  Flyg från Arlanda vid 22 - tiden till Doha där vi mellanlandar innan vi flyger vidare till Tanzania.

 • Dag 2 Ankomst Tanzania - African View Lodge

  Vi landar i Doha tidig morgon och byter flyg till Kilimanjaro Airport med ankomst strax efter lunch. Transfer till African View Lodge som ligger endast ett stenkast bort från Arusha National Park, på en höjd av nästan 1400 m. Det mysiga hotellet är en idealisk utgångspunkt för safaris. (Middag)

 • Dag 3 Safari i Tarangire National Park

  Frukost och därefter färd genom den livliga staden Arusha över savannerna till Tarangire National Park. Här i parken möter vi ett kuperat landskap i flodravinen. Vi omges av stora märkliga baobabträd och här finns en hel del elefanter vilket syns på träden som de brutit ned för att äta blad och grenar. Även här finns en gnumigration, många olika antiloper och gott om giraff. Lejonen håller sig en bit bort, men med lite tur kanske vi hittar en leopard i något träd. Vi äter vår medhavda lunch i parken innan vi fortsätter vår safari. På eftermiddagen når vi vår camp där vi bor i tält en natt. Möjlighet finns att göra en kvällssafari, det ingår inte i resans pris. (Helpension)

 • Dag 4-5 Safari i Serengeti

  Vi färdas via Ngorongoro genom det stora Serengeti och gör gamedrives längs vägen. I två nätter kommer vi att bo här mitt i hjärtat av Serengeti på Serengeti View Camp. Nästa dag blir det gamedrives i de mest kända och viltrika delarna i Serengeti, runt Seroneradalen. Seronera är ett av de djurtätaste områdena i hela Afrika, berömt för sina lejon, leoparder, flodhästar, bufflar, giraffer, zebror och olika slags antiloper men även mindre djur som serval och sjakal. På kvällen sitter vi runt den öppna elden och pratar om dagens upplevelser. Serengeti View Camp. (Helpension)

 • Dag 6 Safari i Ngorongorokratern

  Tillbaka genom Serengeti via utgrävningarna i Olduvaiklyftan till Ngorongoro. Gamedrives i Ngorongorokratern - ett Eden för många olika djur, varav de flesta lever hela sitt liv i kratern. Se elefanter, antiloper och även den sällsynta svarta noshörningen. I kratern finns det flera små sjöar, både med sött vatten och med sodavatten. Förutom törstiga djur erbjuds här en märklig syn då sodasjöarna ofta är fulla av flamingos som färgar stränderna rosa. På kvällen fortsätter vi till Kudu Lodge. (Helpension)

 • Dag 7 Mot Zanzibar och dess vita stränder

  Transfer från Karatu till flygplatsen för vidare flyg ca 1,5 timme till Zanzibar. Från Zanzibars flygplats är det ca en timmes transfer till strandhotellet vid byn Matemwe på nordöstra Zanzibar. Här bor vi på något av hotellen Zanzibar Pearl, Sunshine Bay eller Sunshine Marine Lodge. (Halvpension)

 • Dag 8-11 Sol och bad på Zanzibar

  Tid för sol, bad och avkoppling på östra Zanzibar. Möjlighet finns att med båt åka ut till reven för att dyka och snorkla. Ni kan även hyra kajak och paddla längs de milslånga stränderna. Hotellet hjälper er att boka de utflykter ni önskar göra. (Halvpension)

 • Dag 12 Zanzibar

  Ett sista dopp och tid för lunch innan transfern går till flygplatsen vid Zanzibar Town. På eftermiddagen går flyget hem till Sverige med byte i Doha. (Frukost)

 • Dag 13 Hemkomst

  Hemma igen på morgonen.

 • Observera Programändringar

  Vid alla naturupplevelser är det just naturen som styr. Väder, djurens rörelser eller andra naturfenomen kan tvinga oss att lägga om programmet med kort varsel. Vid alla sådana förändringar gör vi vårt yttersta för att din reseupplevelse ska bli så bra som möjligt ändå och i vissa fall kan den komma att bli ännu bättre än förväntat. Men som alltid vid naturupplevelser kan man aldrig garantera något.

 • Ingår för barn Medlemskap i WWF

  En FamiljeExpedition ska vara ett lärorikt äventyr. Därför har vi alltid erfarna naturguider på resan. Små äventyrare blir dessutom medlemmar i WWFs barnklubb Panda Planet och alla tonåringar får tidningen WWF Eko som ger nyheter om djur, natur och miljövård.

Resans höjdpunkter

 • Safari i Serengeti, Ngorongoro, Tarangire – alla de mest berömda safariparkerna
 • Safarin sker i liten grupp med egen guide. 2-7 deltagare per Landrover, inga dammande karavaner med fordon
 • Boendet på bekväma vildmarkslodger och camper samt hotell
 • Alla boenden ligger vid besöksmålen så du slipper långa transporter
 • Avslutningen med sol och bad på Zanzibar

Karta

Resfakta

Reslängd 13 dagar
Avreseort Flyg bokas separat. Kontakta oss gärna för pris
Avresor Valfri avresedag
Pris Från 41 900 kr, barnrabatt finns
Enkelrumstillägg Pris på förfrågan
Detaljerade priser

41 900 kr för del i dubbelrum om man är minst 4 personer. Man har en privat jeep och guide under resan. Är man 2-3 personer tillkommer ca 7000 kr per person.
Internationellt flyg bokas separat genom oss eller på egen hand. Kontakta oss gärna för pris.

Barnpris

32 900 kr/barn upp till 12 år som delar rum med 2 vuxna
35 900 kr/barn upp till 15 år i eget rum (pris per person när 2 tonåringar delar rum)
Om ni är fler än 4 personer i en familj så hör av er till oss för eventuellt större familjerum. Priserna kan variera lite beroende på rumkonstellation.

I priset ingår
 • Inrikesflyg till Zanzibar en väg
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Privat Safari i Serengeti, Ngorongoro och Tarangire i specialbyggd fyrhjulsdriven Land Rover/Land Cruiser (höjbart tak) med engelsktalande guide/chaufför
 • 5 nätter på lodge och wildcamp under safaridelen varav 2 nätter i Serengeti
 • Helpension under safarin, Halvpension på Zanzibar (beroende på hotell)
 • Vatten ingår under safarin
 • All logi ingår: hotell och wildcamps mitt i Serengeti, Seronera (se boendena på vår hemsida)
 • Nationalparks- och besöksavgifter
 • Mycket kunnig engelsktalande kunnig privat chaufför/guide
 • Samtliga transporter och alla utflykter enligt programmet
 • 5 nätter på strandresort/lodge på Zanzibar. Matemwe, nordöstra Zanzibar
 • Alla hotell har pool förutom campen i Serengeti och Tarangire
 • Alla har fönsterplats i landrovern/jeepen, max 7 personer
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Internationellt flyg, visum (50 usd), dricks, hotellskatt 2 USD per person och natt.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

 

Resplan

Dag 1. Mot Tanzania
Dag 2. Ankomst Tanzania - African View Lodge
Dag 3. Safari i Tarangire National Park
Dag 4-5. Safari i Serengeti
Dag 6. Safari i Ngorongorokratern
Dag 7. Mot Zanzibar och dess vita stränder
Dag 8-11. Sol och bad på Zanzibar
Dag 12. Zanzibar
Dag 13. Hemkomst

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Det är varje resenärs ansvar att ha med sig pass som är giltigt enligt de regler som gäller för landet. I de fall visum erfordras anges detta i respektive resas resfakta. Om du inte har svenskt medborgarskap kan andra visumregler gälla. Var vänlig informera oss vid bokningstillfället. Det är viktigt att ditt namn i passet och dess stavning i din bokningsbekräftelse och visumansökan helt överensstämmer med ditt pass. Vid sen ändring kan det tillkomma en ändringsavgift. Om du behöver visumservice, kan du ta kontakt med Alla Visum

Resans karaktär

Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiden. Ett äventyr som alla generationer kan glädjas åt gemensamt. Boendet är bekvämt och vi färdas i rymliga fordon med taklucka där alla har egen fönsterplats. Två av dagarna förekommer längre transporter eftersom Serengeti är stort. Dagarna är normalt inte besvärande varma och nätterna är svala då vi befinner oss i höglandet på 1500-2400 meters höjd.

Deltagarantal

Min 4 personer. Är man enbart 2 personer så tillkommer 7000 kr per person. Detta för att man alltid har en privat jeep och guide vilket blir dyrare att dela på om man bara är 2 personer.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi i dubbelrum/familjerum på bekväma lodger och tältcamper med säng, lakan, handduk och egen toa/dusch. Familjerum/dubbelrum på t.ex. Zanzibar Pearl, Sunshine Bay eller Sunshine Marine Resort. 

 

Boende

 • African View Lodge

  African View Lodge ligger i ett av Tanzanias bästa kaffeodlingsområden i utkanten av Arusha National Park. Utsikt över Mt Meru. Här kan man besöka byn intill för att bekanta sig med vardagslivet. Här serveras frukost, samt lunch- och middag. Vi bor i rymliga små stugor som alla omringar den tropiska trädgården. Lodgen har en pool och i restaruangen äter vi frukost och middag. Det finns även en bar.

 • Kudu Lodge

  Kudu Lodge ligger 25 km från Lake Manyara Nationalpark. Denna mysiga lodge har bekväma, välutrustade bungalows, alla fristående i den grönskande tropiska trädgården. Utsikt över de omgivande kullarna. Rummen är enkla men smakfullt inredda och var och en har en privat veranda.

  Finns på hotellet
  - Restaurang och bar
  - Presentbutik och Internet Cafe
  - Myggnät
  - El dygnet runt

  Finns på rummet
  - Privat veranda
  - Varmt vatten

 • Serengeti View Camp

  Bekväma tältcamps mitt i Serengeti, med säng, lakan, handduk och egen toa/dusch. Stora tält med egen liten veranda med stolar och bord. Det finns tält anpassade för familjer. Restaurangtält som serverar frukost, lunch och middagsbuffe. Det finns 2 camper, en i norra och en i södra Serengeti.

 • Zanzibar Pearl Boutique Hotel and Villas

  Vid den lilla byn Matemwe på nordöstra Zanzibar ligger nyöppnade Zanzibar Pearl. Här bor vi i rymliga bungalows mitt i den tropiska trädgården och på den vidsträckta stranden. På hotellet finns pool. I restaurangen serveras vällagad mat på lokalproducerade råvaror, allt organiskt. Hotellet har tvättservice och personalen är behjälplig med att boka diverse utflykter. WiFi finns.