Själva reservatet Ngorongoro Conservation Area (NCA) är ett stort naturskyddsområde i norra Tanzania, beläget mellan Serengeti National Park i väster och förkastningsdalen Great Rift Valley i öster. Ngorongoro Conservation Area är en särskild typ av naturskyddsområde, inte en nationalpark. Reglerna för NCA medger bland annat att massajer får bo där och hålla sin boskap på traditionellt vis. Här kan du läsa mer om Ngorongoro Conservation Area.

I reservatet lever ca 40 000 massajer med över 100 000 boskapsdjur i samexistens med ca 25 000 vilda djur. Få platser i världen kan erbjuda sådan storslagen natur med sex toppar över 3 000 m. Här lever "the big five", lejon, elefant (några med stora betar), svart noshörning, buffel och leopard, och mängder av antiloper och annat småvilt. Fågellivet är också rikt och kratersjön färgas ibland rosa av flamingos och här finns den stora koritrappen och stridsörnar.

Ngorongoro ligger mellan tre sjöar. Höjden över havet varierar mellan 1 372m till 3 658m. Kratern är 610m djup och 16km vid. Den totala ytan är 256kvkm. I reservatet finner vi vidsträckta slätter, sötvattenskärr, vulkaner och kratrar, men även regnskog som fungerar som en vattenreservoar för landet runt i kring.

Se alla resor till Tanzania »