Hoppa till huvudinnehåll

Fakta om Tanzania

Res på safari i Tanzania. Klassisk safari i Serengeti, Ngorongoro eller Tarangire eller som förr i tiden i ostörda Ruaha och Selous. Safari i världsklass i Afrikas bästa nationaparker och naturreservat.

Här hittar du fakta om Tanzanias nationalparker. Välkommen att hitta din Tanzaniaresa hos oss här 

Nationalparker i Tanzania

Nära en tredjedel av landytan har avsatts för nationalparker, vilt- och skogsreservat. Här listar vi de olika nationalparkerna och naturskyddsområdena i Tanzania du inte vill missa!

Läs mer

Klimat och väder Tanzania

I hela Tanzania är klimatet tropiskt, även om det finns stora geografiska skillnader i landet. Läs mer här och få en överblick av klimat och väder i Tanzania.

Läs mer

Serengeti Nationalpark

Serengeti är hjärtat i ett mycket större ekosystem - ett av de sista på jorden där stora hjordar av vilda djur fortfarande kan vandra i takt med årstiderna längs urgamla vandringsvägar. Här kan du läsa mer om Serengeti Nationalpark.

Läs mer

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area är en särskild typ av naturskyddsområde, inte en nationalpark. I reservatet lever ca 40 000 massajer med över 100 000 boskapsdjur i samexistens med ca 25 000 vilda djur. Få platser i världen kan erbjuda sådan storslagen natur med sex toppar över 3 000 m. Här kan du läsa mer om Ngorongoro Conservation Area.

Läs mer

Tarangire National Park

Tarangire avviker från de andra parkerna genom att ha gott om högt gräs vilket gör att man här finner ett rikt fågelliv, främst hönsfåglar, som ofta skiljer sig från det i Serengeti. Parken tillhör de vackraste med mängder av baobabträd. Här kan du läsa mer om Tarangire National Park.

Läs mer

Ruaha National Park

”The Garden of Eden”. Nationalparken som många betraktar som den vackraste av alla Tanzanias olika nationalparker. Här kan du läsa mer om Ruaha National Park.

Läs mer

Selous Game Reserve och Nyerere National Park

Selous utsågs till Världsarv av UNESCO redan 1982 för sin stora diversitet av natur och djur. Selous är framför allt känt för sitt bestånd av den hotade Afrikanska vildhunden, men här finns även viktiga populationer av elefant, lejon och många andra savanndjur. Här kan du läsa mer om Selous Game Reserve.

Läs mer

Mikumi National Park

Mikumi nationalpark ligger i centrala Tanzania, cirka 290 km väster om Dar es Salaam längs huvudleden till Iringa, vilket gör den till en av de mest lättillgängliga parkerna i landet. Här kan du läsa mer om Mikumi National Park.

Läs mer

Katavi National Park

Katavi nationalpark, som med sina 44,7 kvadratmil är Tanzanias tredje största nationalpark, ligger i västra Tanzania nära Tanganyikasjön. Här kan du läsa mer om Katavi National Park.

Läs mer

Saadani National Park

Saadani National Park ligger i östra Tanzania cirka 45 km norr om Bagamoyo och 9 mil norr om Dar es Saalam, i distrikten Bagamoyo och Pangani och har en yta på 11 kv.mil och är den enda nationalparken i landet som ligger vid kusten. Här kan du läsa mer om Saadani National Park.

Läs mer

Utrustningstips inför Tanzania

Planering och förberedelser är en viktig och rolig del av en resa till Tanzania. Det kan också vara intressant att fördjupa sig i Afrikas djur- och naturliv genom en bok. Här delar vi med oss av våra utrustningstips!

Läs mer

Savannens djurliv i Tanzania

Här kan du läsa mer om de djur- och naturupplevelser som väntar under en safari i Tanzania.

Läs mer

Historia Tanzania

Namnet Tanzania är en blandning av Tanganyika och Zanzibar, som tidigare var brittiska kolonier. De flera miljoner år gamla lämningarna av de första människorna kommer från Riftdalen – bland annat i Tanzania. Lär dig mer om Tanzanias historia, kultur och språk.

Läs mer

Tanzania fakta

Tanzania ligger i Östafrika och är ungefär dubbelt så stort som Sverige och är ett klassiskt safariland med vidsträckta savanner och ett mycket rikt djurliv. För mer praktisk information och fakta om Tanzania kan du läsa mer här.

Läs mer

Zanzibar tilläggsresa

Kombinera din safariresa med en vistelse på mytomspunna Zanzibar. Njut av de långa vita stränderna för sol och bad, fantastisk snorkling och klarblå dyk. Här kan du läsa mer om Zanzibar och vad du kan väntas se under din resa.

Läs mer

Toppbestiga Kilimanjaro

Kombinera din resa till Tanzania genom att besöka Kilimanjaro. Vandra via Rongaileden, Maranguleden eller via Machame/Mweka Route och toppbestig Kilimanjaro med sina 5895 meter över havet.

Läs mer

Hållbart resande

Vi på Äventyrsresor arbetar och strävar ständigt efter att utföra resor på ett så hållbart sätt som möjligt. Vi stödjer såväl naturprojekt som klimatkompensationsprojekt för att sätta ett bra exempel i branschen. Här kan du läsa mer om hur vi strävar efter ett mer hållbart resande med fokus på ekoturism.

Läs mer