Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på Lankayan

Före, under eller efter avslutad rundresa på Borneo kan du lägga till några härliga dagars strandliv på den lilla paradisön Lankayan, i ett skyddat marint reservat som anpassats för hållbar turism.

Mitt i Suluhavet, en och en halv timme med båt från Sandakan ligger Lankayan. Ön är med sin orörda, tropiska vegetation, välbevarade korallrev och långa vita sandstränder ett lugnt och skönt paradis. De senaste åren har dess rykte som toppdestination för dykupplevelser vuxit och det är inte ovanligt att stöta på valhaj i perioden mars - maj. Lankayan ligger i den sk havssköldpaddekorridoren med gynnsamma förhållanden för fortplantning och god tillgång på mat. Under perioden juni till september finns chans att se två arter havssköldpaddor komma upp om natten för att lägga sina ägg eller kläckas och ta sig ned den långa vägen till havet.

Ön passar för dig som vill bada, snorkla eller dyka i en underbart avslappnande atmosfär. Vi bor i fina chalets på stranden med garanterad havsutsikt. Måltiderna serveras på den öppna träterrassen med tak. Här njuter du av havsbrisen och tittar du ned, kan du ha turen att uppleva de unga svartfenade revhajarna leka i det grunda vattnet nedanför terrassen.

Reseprogram

 • Dag 1 Från Sandakan ut i Suluhavet

  Från Sandakan eller Selingan gör du en båtresa på ca 1, 5 timme mot Lankayan.

 • Dag 2-3 Lata dagar på Lankayan

  Dagar som du fyller med det du önskar. Snorkling, sol och bad. Det finns ett PADI-dykcenter på ön där man kan boka dykning på egen hand.

 • Dag 4 Åter till Sandakan

  Efter frukost reser vi med båt till Sandakan och där väntar transfer till flygplatsen eller hotell. Om du väljer denna övistelse, så bokar vi denna direkt efter Sukau rainforest Lodge i rundreseprogrammet alltså när ni kommer tillbaka till Sandakan.

Resans höjdpunkter

 • Öns ostörda läge och fantastiska sandstränder
 • Härliga snorkelvatten med fina koraller direkt utanför stranden
 • Bra möjligheter att dyka för den dykvane
 • Total avkoppling och god mat

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Sandakan
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 11 900 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan
Barnpris

På förfrågan

I priset ingår
 • Boende tre nätter i del i dubbelrum inkl. helpension
 • Transporter till/från hotell/flygplats
 • Båttransport
 • Nationalparksavgift
Extra dagar

Från 3500 kr per person och natt, del i dubbelrum. 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag1. Från Sandakan ut i Suluhavet
Dag 2-3. Lata dagar på Lankayan
Dag 4. Åter till Sandakan

Klimat

Bästa period att resa är under den period som har minst regn från april till oktober. Men även under regnperioden är vädret ofta klart under förmiddagen för att sedan mulna på under eftermiddagen och regna till kvällen/natten. Det blåser dock hårdare och båtöverfarterna kan bli skumpiga. Under perioden mitten av december till mitten av februari anses sikten i vattnet vara som sämst på grund av monsunen. Den tropiska solens strålar är starka även om den ligger bakom ett skyddande täcke av moln. Temperaturen ligger runt 30-40 grader året runt.

Resans karaktär

Lankayan är en lugn och stilla plats där vår resort är den enda som finns på ön. Här badar du och snorklar samt njuter av den orörda naturen. Dykning för erfarna dykare. Hotellets reception hjälper dig med bokning av aktiviteter och information.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi: Del i dubbelrum i chalet 3 nätter

Boende

 • Lankayan Island Resort

  På ön Lankayan bor vi i bekväma rum/stugor i natursköna omgivningar. Lankayan är en liten ö med bara ett hotell. Att promenera på stranden runt ön tar bara 20 minuter. Kring Lankayan finns möjligheter att dyka för de med dykcertifikat eller följa med på snorklingsturer till revet utanför, mot betalning på plats. Wi-Fi finns i reception och restaurang. Direkt på stranden utanför våra bungalower finns härliga snorkelvatten med fina lätttillgängliga korallrev med färgglada fiskar och sandbottnar med havssköldpaddor. 

Inspiration