Hoppa till huvudinnehåll

Borneo

I det indonesiska öriket ligger världens tredje största ö, Borneo. Här kan man ännu få uppleva orörd regnskog vilket är den artrikaste och mest komplexa naturtyp som finns. Regnskogarna på Borneo hör också till vår jords äldsta vilket innebär att evolutionen här har pågått ostörd under längre tid än någon annanstans på jorden.

Äventyrsresor arrangerar resor till den Malaysiska delstaten, Sabah, där möjligheten till djungeläventyr och strandliv kan kombineras. Vi besöker miljöcertifierade Sukau Rainforest Lodge belägen i regnskogen vid floden Kinabatangan, Sepilok och Lankayan. 

Välkommen att hitta din Borneoresa hos oss här!

 

2021-01-26

Fakta Borneo

Borneo är en ö i Sydostasien som ligger vackert belägen i mitten av malackaarkipelagen. Ön är ett tropiskt paradis och har en av världens största biologiska mångfald med sammanlagt sju ekoregioner. Finn mer fakta om Borneo här!

Läs mer
2021-02-18

Historia Borneo

Efter självständigheten från den brittiska kolonialmakten 1957 har politisk stabilitet och industrialisering lagt grunden till en relativt hög levnadsstandard bland malaysierna. Läs mer här!

Läs mer
2021-03-12

Utforska Borneos fascinernade fauna

Borneo är världens tredje största till ytan och unik gällande sin flora och fauna!

Läs mer
2021-02-18

Klimat och väder Borneo

Ekvatorn går genom Borneo vilket gör att ön är berömd för sin intensiva tropiska hetta, sin äventyrliga natur och sitt häftiga monsunregn. Regnet kommer oftast på eftermiddagarna och brukar vara en behaglig paus från hettan.

Läs mer
2021-01-26

Nationalparker på Borneo

Nationalparkerna på Borneo erbjuder säregna och avancerade ekosystem och en rik biologisk mångfald.

Läs mer
2021-02-18

Kinabalu Nationalpark

Kinabalu Nationalpark sträcker sig över hela 4 klimatzoner och har en botanisk särpräglad miljö. Kinabalu är unikt med sina rika låglandsområden genom bergsekskogar och barrskog samt sina högt liggande gräsmarker och förkrympta buskar i högfjällområden.

Läs mer
2021-02-19

Danum Valley och Borneo Rainforest Lodge

Danum Valley reservatet är hela 450 km² stort och är ett av världens mest berömda djurområden. Här finns stora skyddsområden av låglandsregnskog som är hem till mer än 275 fågelarter och 110 arter av däggdjur.

Läs mer
2021-02-19

Sukau Rainforest Lodge och Kinabatanganfloden

Genom en svalkande båtsafari når man Sukau Rainforest Lodge. Denna bekväma lodge har fått flera ekoturismutmärkelser för de genomtänkta utflykterna, solcellsuppvärmningen och de fina byggnaderna av bland annat National Geographic.

Läs mer
2021-02-19

Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre

Ungefär 20 km utanför Sandakan ligger Sepilok orangutangreservat. Detta center är hem till skadade eller föräldralösa orangutanger som får hjälp att återhämta sig eller uppfostras med målet att kunna släppas tillbaka till sitt naturliga habitat i djungeln.

Läs mer
2021-02-19

Tabin Wildlife Reserve

Tabin Wildlife Reserve är ett av Borneos största naturreservat som är drygt 1225 km² stort. Reservatet är ett viktigt område för djurlivet i Sabah där ett stort antal djurarter lever.

Läs mer
2021-02-19

Lankayan Island

Mitt i Suluhavet ligger denna lilla ö med sin orörda, tropiska vegetation, välbevarade korallrev och långa vita sandstränder. Dykling och snorkling är populärt på ön med ett ovanligt välbevarat djurliv under ytan.

Läs mer
2021-02-18

Hållbart resande

Vi på Äventyrsresor arbetar och strävar ständigt efter att utföra resor på ett så hållbart sätt som möjligt. Vi stödjer såväl naturprojekt som klimatkompensationsprojekt för att sätta ett bra exempel i branschen. Här kan du läsa mer om hur vi strävar efter ett mer hållbart resande med fokus på ekoturism.

Läs mer