Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på Gayana Marine Resort i fyra dagar

Före, under eller efter avslutad rundresa på Borneo kan du lägga till några härliga dagars strandliv på exklusiva Gayana Marine Resort, ett undangömt paradis beläget vid det vackra och välbevarade korallrevet strax utanför Borneo kust.

Ön är med sin orörda, tropiska vegetation, vackra korallrev och långa vita sandstränder ett perfekt ställe för avkoppling. Där ni kan smälta alla intryck efter rundresan på Borneo och njuta av lugnet.

Ön passar för dig som vill bada, snorkla eller dyka i en underbart avslappnande atmosfär. Här lever man barfotalyx i vackra och traditionellt byggda trächalets belägna på en djungelslänt. En bländande vit korallstrand intill turkosblått vatten fulländar paradisbilden.

Gayana Marine Resort är en prisbelönt ekolodge på ön Gaya, den största av öarna i den marina nationalparken Tunku Abdul Rahman utanför Borneos nordkust. Hit kommer du snabbt med båt från fastlandet utanför Kota Kinabalu.Resorten är uppbyggd på pålar och omgärdad av ett naturligt korallrev med fina förutsättningar för snorkling. Tack vare att havet utanför Gaya är skyddat som nationalpark är den motordrivna båttrafiken begränsad. Här kan du snorkla, dyka eller paddla kajak. Och tar du en promenad på öns djungelstigar kan du se fjärilar, fåglar samt exotiska blommor och växter.

På Gayana Marine Resort driver man också ett omfattande naturvårdsprogram med att bevara det unika lokala ekosystemet. Nu senast fick man utmärkelsen »Most Innovative Tourist Attractive Eco Tourism Conservation – Winner Marine Ecology Research Center«.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Gayana Marine Resort

  Upphämtning på hotell och båt ca 15minuter till Tunku Abdul Rahman National Park och Gayana Marine Resort. Vi checkar in i våra vackra chalets. Egen tid att utforska ön eller bara ta det lugnt och njuta.

 • Dag 2-3 Lata dagar på Gayana Marine Resort

  Dagar som du fyller med det du önskar som sol o bad, snorkla på korallrevet och äta god mat och dryck!

 • Dag 4 Åter till Kota Kinabalu

  Någon gång under dagen återresa till Kota Kinabalu med båt och transfer till hotell eller flygplatsen.

Resans höjdpunkter

 • Bekväma chalets i natursköna omgivningar
 • Bra möjligheter att dyka för den dykvane
 • Härliga snorkelvatten med fina koraller

Resfakta

Reslängd 3 nätter, 4 dagar
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 5 900 kr
Enkelrumstillägg 5900 kr/person för del i Rainforest Villa
Detaljerade priser

5900 kr/person för del i Rainforest Villa (vetter mot regnskogen)
8300 kr/person för del i Ocean Villa (vetter mot havet och har en trappa ner i vattnet)
Frukost ingår 

Barnpris

På Förfrågan

I priset ingår
 • Transporter till/från hotell
 • Boende tre nätter på Gayana Marine Resort inkl. frukost
 • Bil och Båttransport till ön Gaya tur o retur
 • Nationalparksavgifter
Extra dagar

Extra natt 1600 kr/person för del i Rainforest Villa
Extra natt 2400 kr/person för del i Ocean Villa

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot Gayana Marine Resort
Dag 2-3. Lata dagar på Gayana Marine Resort
Dag 4. Åter till Kota Kinabalu

Klimat

Bästa period att resa är under den period som har minst regn från april till oktober. Men även under regnperioden är vädret ofta klart under förmiddagen för att sedan mulna på under eftermiddagen och regna till kvällen/natten. Det blåser dock hårdare och båtöverfarterna kan bli skumpiga. Under perioden mitten av december till mitten av februari anses sikten i vattnet vara som sämst på grund av monsunen. Den tropiska solens strålar är starka även om den ligger bakom ett skyddande täcke av moln. Temperaturen ligger runt 30-40 grader året runt.

Resans karaktär

Gayana Marine Resort är ett en lugn resort inbäddad i regnskogens grönska där man bor på pålar i havet. Här njuter du av den orörda naturen på Gaya Ön och badar och snorklar vid det restaurerade korallrevet utanför resorten. Dykning kan ordnas för erfarna dykare. Hotellets reception hjälper dig med bokning av aktiviteter och information. 

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi: Del i dubbelrum 3 nätter

Boende

 • Gayana Marine Resort

  Gayana Marine Resort ligger vackert på ön Gaya. Ön nås genom en kort båtresa från fastlandet utanför Kota Kinabalu. Vi bor i fräscha bungalows byggda på träpålar belägna ute i det klara vattnet. I anslutning till resorten finns en nyanlagd sandstrand. Resorten är omgärdad av ett naturligt korallrev med fina förutsättningar för snorkling. Från restaurang- terrassen har vi utsikt över Mt Kinabalu i fjärran. Med utgångspunkt från resorten finns möjlighet att paddla kajak, dyka eller promenera längs öns stigar. Tack vare resortens omfattande naturvårdsprogram bidrar din vistelse här till korallrevets återuppbyggnad och fortlevnad. Här finns också en öppen del av forskningscentret där du kan ta del av vad som görs och vilka resultat man uppnått hittills.