Översikt

Julresa med safari i Serengeti & Ngorongoro med sol och bad på Zanzibar

Barnrabatt finns! Storviltsafari i Serengeti, Ngorongoro och Tarangire. Här får vi tillfälle att  uppleva Östafrikas mest kända nationalparker som i stort sett lämnats orörda under pandemin. Här omges vi av elefanter, giraffer, flodhästar, lejon, geparder, många olika slags antiloper och gnuer i tusental. Vi kombinerar några av Afrikas mest berömda och djurrika naturområden med en hel vecka på kryddön Zanzibars kritvita stränder. Vi färdas specialbyggd fyrhjulsdriven jeep med höjbart tak - alla får fönsterplats. Just denna resa är en av våra mest uppskattade safariresor genom åren.

Serengetis vida savanner bjuder in oss mitt bland stora flockar med gnuer, bufflar, zebror, gaseller och antiloper. Vår skickliga guide visar oss var lejon, gepard och noshörning håller till i Ngorongorokratern. I Tarangire träffar vi på elefanter, giraffer, och antiloper.

Serengeti som är världens mest kända nationalpark främst känd för "the great migration" med över en miljon djur som under året flyttar sig efter regnen för att få färskt bete. Ngorongoro betraktas som ett av världens främsta underverk och finns upplagd på Unescos världsarvslista. Det är världens största hela caldera, liknar mest en gigantisk vulkankrater med en diameter på 15-20 km och väggarna har en höjd på upp till 600 m. Utsikten från kraterkanten är mycket storslagen och imponerande.

På dagarna färdas vi omkring i vår fyrhjulsdrivna fordon, som har stora takluckor så att vi kan stå upp för att se och fotografera alla djur. Alla i bilen har dessutom fönsterplats. Kvällarna tillbringar vi på vackert belägna lodger och på en bekväm tältcamp med stora safaritält, sköna sängar och eget badrum (se beskrivning nedan). Till middag serveras god mat, ibland i bufféform. Sedan sitter vi tillsammans i brasans sken under stjärnorna och småpratar om dagens alla äventyr och upplevelser.

Det är lätt att bli tagen av en safari och landskapen vi passerar: de storslagna och mäktiga slätterna, vulkaner som Ngorongoro och Mt. Meru eller Rift Valleys mäktiga förkastningsbrant. Vi kommer se tiotusentals djur på en och samma dag. Serengetislätten i Tanzania är platsen för det största av världens nu återstående viltskådespel, med mer än två miljoner djur som lever i ett ekosystem stort som Holland.

Vi avslutar vår storviltsafari med en veckas sol och bad på mytomspunna kryddön Zanzibar. Åtta dagar och 7 nätter vid Indiska oceanen väntar med sol, bad och avkoppling. Här finns möjligheter att uppleva livet under ytan genom dyk- och snorkelutflykter ut till reven. Vi bor på ett Boutiquehotell precis på den fina stranden Matemwe beach.

Du säkrar viltreservatens framtid. Att besöka de stora viltreservaten i Tanzania är den bästa garantin för att djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll och bevakning, samt arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna exploateras för andra ändamål.

 Fast avresa på jullovet (se datum) eller egen avgång på valfri avresedag och egen jeep vid minst fyra personer.

´´

Boka din resa

2024-12-19 2025-01-02 59 900 kr Ethiopian Airlines Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-12-26 2025-01-09 59 900 kr Ethiopian Airlines Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Tanzania

  Flyg från Arlanda på kvällen. En mellanlandning på vägen innan vi flyger vidare till Tanzania.

 • Dag 2 Ankomst Tanzania - African View Lodge

  Vi landar i Addis Abeba tidig morgon och byter flyg till Kilimanjaro Airport med ankomst vid lunch. Transfer till African View Lodge som ligger endast ett stenkast bort från Arusha National Park, på en höjd av nästan 1400 m. Det mysiga hotellet är en idealisk utgångspunkt för safaris och vandringar på Mt. Meru eller snötäckta, majestätisk Kilimanjaro. (Middag)

 • Dag 3 Safari i Lake Tarangire National Park

  Frukost och därefter färd genom den livliga staden Arusha över savannerna till Tarangire National Park. Här i parken möter vi ett kuperat landskap i flodravinen. Vi omges av stora märkliga baobabträd och här finns en hel del elefanter vilket syns på träden som de brutit ned för att äta blad och grenar. Även här finns en gnumigration, många olika antiloper och gott om giraff. Lejonen håller sig en bit bort, men med lite tur kanske vi hittar en leopard i något träd. Vi äter vår medhavda lunch i parken innan vi fortsätter vår safari. På eftermiddagen når vi vår camp där vi bor i tält en natt. Möjlighet finns att göra en kvällssafari, det ingår inte i resans pris. (F,L,M)

 • Dag 4-5 Safari i Serengeti

  Vi färdas via Ngorongoro genom det stora Serengeti och gör gamedrives längs vägen. I två nätter kommer vi att bo här mitt i hjärtat av Serengeti på Serengeti View Camp. Nästa dag blir det gamedrives i de mest kända och viltrika delarna i Serengeti, runt Seroneradalen. Seronera är ett av de djurtätaste områdena i hela Afrika, berömt för sina lejon, leoparder, flodhästar, bufflar, giraffer, zebror och olika slags antiloper men även mindre djur som serval och sjakal. På kvällen kan vi sitta runt den öppna elden och prata om dagens upplevelser. Serengeti View Camp. (Helpension)

 • Dag 6 Safari i Ngorongorokratern

  Tillbaka genom Serengeti för att bege oss vidare till Ngorongoro. Gamedrives i Ngorongorokratern - ett Eden för många olika djur, varav de flesta lever hela sitt liv i kratern. Se elefanter, antiloper och även den sällsynta svarta noshörningen. I kratern finns det flera små sjöar, både med sött vatten och med sodavatten. Förutom törstiga djur erbjuds här en märklig syn då sodasjöarna ofta är fulla av flamingos som färgar stränderna rosa. På kvällen fortsätter vi till Kudu Lodge. (Helpension)

 • Dag 7 Mot Zanzibar och dess vita stränder

  Transfer från Karatu till flygplatsen för vidare flyg ca 1,5 timme till Zanzibar. Från Zanzibars flygplats är det en dryg timmes transfer till vårt hotell. Vi bor på Zanzibar Pearl i byn Matemwe på östkusten med fantastisk läge precis vid stranden. (Halvpension)

 • Dag 8-13 Sol och bad på Zanzibar

  Tid för sol, bad och avkoppling på östra Zanzibar. Möjlighet finns att med båt åka ut till reven för att dyka och snorkla eller boka andra utflykter för att upptäcka ön. På hotellet kan ni hyra cyklar och besöka byn för att ta del av vardagslivet. (Halvpension)

 • Dag 14 Zanzibar

  Ett sista dopp och tid för lunch innan transfern går till flygplatsen vid Zanzibar Town. På eftermiddagen går flyget hem till Sverige. Ett byte på vägen.

 • Dag 15 Hemkomst

  Landar i Stockholm på morgonen.

 • Ingår för barn Medlemskap i WWF

  En FamiljeExpedition ska vara ett lärorikt äventyr. Därför har vi alltid erfarna naturguider på resan. Små äventyrare blir dessutom medlemmar i WWFs barnklubb Panda Planet och alla tonåringar får tidningen WWF Eko som ger nyheter om djur, natur och miljövård.

Resans höjdpunkter

 • Safari i Serengeti, Ngorongoro, Tarangire – alla de mest berömda safariparkerna
 • I liten grupp på max 14 personer fördelat på flera jeepar så kommer vi till parkernas mest ostörda platser
 • Härliga matupplevelser och oförglömliga möten med djur
 • Många fotomöjligheter i vår specialbyggda fyrhjulsdriven jeep med höjbart tak - alla får fönsterplats
 • Mycket kunnig engelsktalande chaufför/guide med lokalkännedom
 • Boendet på bekväma vildmarkslodger och camper (stora tält med dusch/wc) med noga utvalt läge

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda
Avresor 19/12 och 26/12
Pris Från 59 900 kr
Enkelrumstillägg 6 900 kr
Detaljerade priser

59 900 kr/person för del i dubbelrum
58 900 kr/person för del i trippelrum
Frånpriset ovan avser det genomsnittliga priset per person om 2 vuxna och 2 barn under 12 år delar ett familjerum/tält under hela resan 
Resan är inklusive helpension under safarin och halvpension på Zanzibar

Barnpris

44 900 kr/barn som inte har fyllt 12 år som delar rum med två vuxna (max 1 barn/rum)
54 900 kr/tonåring 12-15 år som delar rum med två vuxna (max 1 tonåring/rum)

Är ni fler än 3 som vill dela rum, hör med oss så kan vi ordna med familjerum/tält. På Zanzibar bor man normalt i dubbelrum men det finns några familjerum att tillgå. Priset kan då variera något beroende på vilket/vila rum man kan få.

I priset ingår
 • Flygresa från Stockholm till Kilimanjaro Airport och hem från Zanzibar inkl. skatt
 • Inrikesflyg från Arusha till Zanzibar en väg
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Safari två dagar i Serengeti, en dag i Ngorongoro och en dag i Tarangire, specialbyggd fyrhjulsdriven Land Rover/Land Cruiser (höjbart tak)
 • 5 nätter på lodge och wildcamp under safaridelen varav 2 nätter i Serengeti
 • Helpension på hela resan förutom på Zanzibar då det är halvpension
 • Vatten ingår under safarin
 • All logi ingår; hotell och wildcamps mitt i Serengeti, Seronera, (se boendena nedan)
 • Nationalparks- och besöksavgifter
 • Mycket kunnig engelsktalande chaufför/guide
 • Samtliga transporter och alla utflykter enligt programmet
 • 7 nätter på charmiga Zanzibar Pearl i Matemwe inkl. halvpension
 • Alla hotell har pool förutom camperna i Tarangire och Serengeti
 • Alla har fönsterplats i Landrovern/jeepen, max 7 personer
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Visum (50 usd), dricks, kvällssafari i Tarangire (måste förbokas), luncher och all dryck på Zanzibar

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

 För avresa från annan del av landet kan man ansluta med SAS till Arlanda mot ett tillägg (i dagsläget ca 2000 kr/person). Vi kan även efterfråga avresa från Köpenhamn då Ethiopian från och med hösten 2023 kommer flyga därifrån.

Resplan

Dag 1. Mot Tanzania
Dag 2. Ankomst Tanzania - African View Lodge
Dag 3. Safari i Tarangire National Park
Dag 4-5. Safari i Serengeti
Dag 6. Safari i Ngorongorokratern
Dag 7. Mot Zanzibar och dess vita stränder
Dag 8-13. Sol och bad på Zanzibar
Dag 14. Zanzibar - hemresa
Dag 15. Hemkomst

Resesätt Ethiopian Airlines
Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Visum till Tanzania är elektroniskt. Vi rekommenderar att man ansöker om visum via Alla Visum https://www.allavisum.se/refer/wetravelgroup. Man kan betala på Alla Visums hemsida, fylla i ansökan, och sedan skicka alla handlingar via epost, vanlig post, eller lämna in dem på Alla Visums kontor i Stockholm. Vid frågor kan ni ta kontakt med Alla Visum.

Om ni vill ordna visum på egen hand, kan ni ta kontakt med Tanzanias ambassad: https://www.tanemb.se/

Det är varje resenärs ansvar att ha med sig pass som är giltigt enligt de regler som gäller för landet. I de fall visum erfordras anges detta i respektive resas resfakta. Om du inte har svenskt medborgarskap kan andra visumregler gälla. Var vänlig informera oss vid bokningstillfället. Det är viktigt att ditt namn i passet och dess stavning i din bokningsbekräftelse och visumansökan helt överensstämmer med ditt pass. Vid sen ändring kan det tillkomma en ändringsavgift. Om du behöver visumservice, kan du ta kontakt med Alla Visum

Resans karaktär

Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiden. Ett äventyr som alla generationer kan glädjas åt gemensamt. Boendet är bekvämt och vi färdas i rymliga fordon med taklucka där alla har egen fönsterplats. Två av dagarna förekommer längre transporter eftersom Serengeti är stort. Dagarna är normalt inte besvärande varma och nätterna är svala då vi befinner oss i höglandet på 1500-2400 meters höjd. Barn är välkomna på denna resa och även om det inte finns någon uttalad åldersgräns så bör man vara medveten om att långa transporter och värme kan vara jobbigt för små barn. Man behöver också kunna vara tyst under perioder för att inte skrämma djuren vi spanar på samt vara väldigt försiktig då vi bort ute på savannen med vilda djur som kan gå rakt genom campen. Vill man resa med mindre barn under 5 år så rekommenderar vi i så fall att man bokar en privat resa där man kan styra sitt program efter dagsformen på småttingarna.

Deltagarantal

Min 10, max 14 personer

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi i dubbelrum/familjerum på bekväma lodger och tältcamper med säng, lakan, handduk och egen toa/dusch. Familjerum/dubbelrum på Zanzibar Pearl på Zanzibar.

 Fast avresa på jullovet (se datum) eller egen avgång på valfri avresedag och egen jeep vid minst fyra personer. Klicka på Boka Direkt för att göra en reseförfrågan!

Boende

 • African View Lodge

  African View Lodge ligger i ett av Tanzanias bästa kaffeodlingsområden i utkanten av Arusha National Park. Utsikt över Mt Meru. Här kan man besöka byn intill för att bekanta sig med vardagslivet. Här serveras frukost, samt lunch- och middag. Vi bor i rymliga små stugor som alla omringar den tropiska trädgården. Lodgen har en pool och i restaruangen äter vi frukost och middag. Det finns även en bar.

 • Kudu Lodge

  Kudu Lodge ligger 25 km från Lake Manyara Nationalpark. Denna mysiga lodge har bekväma, välutrustade bungalows, alla fristående i den grönskande tropiska trädgården. Utsikt över de omgivande kullarna. Rummen är enkla men smakfullt inredda och var och en har en privat veranda.

  Finns på hotellet
  - Restaurang och bar
  - Presentbutik och Internet Cafe
  - Myggnät
  - El dygnet runt

  Finns på rummet
  - Privat veranda
  - Varmt vatten

 • Serengeti View Camp

  Bekväma tältcamps mitt i Serengeti, med säng, lakan, handduk och egen toa/dusch. Stora tält med egen liten veranda med stolar och bord. Det finns tält anpassade för familjer. Restaurangtält som serverar frukost, lunch och middagsbuffe. Det finns 2 camper, en i norra och en i södra Serengeti.

 • Zanzibar Pearl Boutique Hotel and Villas

  Vid den lilla byn Matemwe på nordöstra Zanzibar ligger nyöppnade Zanzibar Pearl. Här bor vi i rymliga bungalows mitt i den tropiska trädgården och på den vidsträckta stranden. På hotellet finns pool. I restaurangen serveras vällagad mat på lokalproducerade råvaror, allt organiskt. Hotellet har tvättservice och personalen är behjälplig med att boka diverse utflykter. WiFi finns.