Översikt

Naturkryssning Tahiti 7 nätter

Söderhavet med sina paradisöar och sitt klarblå vatten, vajande palmer och oändliga, vita stränder ett drömresmål för många. På denna resa kryssar vi från Tahiti, genom Franska Polynesiens magiska övärld ombord motorseglaren Panorama II. Från huvudön Papeete till Moorea, via heliga ålar på Raiatea, till Bora Bora. Franska Polynesien har allt man begära och lite till. Vi seglar mestadels om natten för att ha dagarna fria att utforska öarna, snorkla och bada. Varje dag blir det landstigningar på olika öar.

Bekväm naturkryssning till några av världens mest berömda tropiska öar. Bilden av "Söderhavet" har skapats med vyer av dessa atoller och dess vita stränder, men få har givits möjligheten att besöka dem. Ombord på motorseglaren Panorama II kan du bli en av  endast ett förtiotal personer, som kan följa med och uppleva denna magiska naturmiljö.Vi kryssar genom arkipelagen av hundratals öar och atoller med dagliga tillfällen att bada och snorkla i tropiska vatten fyllda av ett undervattensliv som på få platser i världen. Vi gör också dagliga landstigningar för att studera djur och natur ute på öarna.

Se beskrivning av M/S Panorama II här »

Doften av vanilj och frangipani omger Sällskapsöarna, den mest kända ögruppen i Franska Polynesien med över hundra öar och atoller, utkastade som glänsande pärlor i ett brustet halsband. Vi ankommer till dess lustgård av öar i tusen nyanser av blått via huvudön Tahiti och dess huvudstad Papeete. Här börjar vårt nya sätt att leva – enligt det lokala ordspråket ”haere maru”, ta det lugnt.

Vi kryssar under sju dagar ombord på Panorama II och börjar samt avslutar turen med övernattningar i Papeete på huvudön Tahiti. 

Resan finns också som en något längre variant med 10 nätters kryssning.

  Pris avser per person vid minst två personer. Klicka på Boka för att göra en reseförfrågan!

Under kryssningen i Franska Polynesien får du lära mer om det unika djurliv som utvecklats här. Det gäller såväl på land som i havet. Inte minst på och runt de korallrev som utgör själva grunden för de flesta av de öar och atoller vi besöker. Artrikedomen är närmast bedövande när man snorklar kring vissa av reven och även besöken i land erbjuder fantastiska naturupplevelser.

Under resan får vi även uppleva den polynesiska kulturen, maten, stämningen och gemytligheten som öarna är kända för. Det är inte svårt att förstå varför området vi kryssar i kallas för Sällskapsöarna. För många personifierar Tahiti, paradiset på jorden och anledningen är lätt att förstå. Kombinerar man fotogeniska öar med vänlig befolkning, ett fantastiskt klimat, god mat och det tropiska lugnet så har du Tahiti - paradiset på jorden. Svårare än så är det inte. 

Franska Polynesien är ett franskt utomeuropeiskt förvaltningsområde beläget i södra Stilla Havet. Det består av 121 öar och atoller med en sammanlagd yta av 4167 kvadratkilometer. Landet består av fem stora ögrupper där de mest kända öarna är Tahiti och Bora Bora. Landets ungefär 300 000 invånare bebor 67 av de 121 öarna.

Reseprogram

 • Dag 1 -2 Avresa mot Tahiti

  Tidig avresa från Arlanda med förslagsvis Air France som har de bästa förbindelserna. Efter en mellanlandning landar vi i Papeete på Tahiti morgonen dagen efter.

 • Dag 2 Pepeete

  Ankomst till Tahiti och huvudstaden Papeete. Tahiti är huvudön i ögruppen Sällskapsöarna. I staden som är uppvuxen runt hamnen och har idag sju stadsdelar och ca 26 000 invånare. Cirka fem kilometer sydväst om staden ligger den enda internationella flygplatsen i området Faa´a International Airport.

  Du blir mött på flygplatsen och tagen till ditt hotell för övernattning. Fri tid att utforska staden och dessomgivningar. 

 • Dag 3 Kryssningen börjar - mot Moorea

  På morgonen blir du upphämtad på hotellet för en halvdags rundtur på ön, där vi får en inblick Tahitis natur och kultur. Vi besöker några av de viktigaste platserna och ta del av vardagslivet på ön.  Turen avslutas i hamnen där vi kommer att gå ombord på vårt fartyg - Panorama II.
  Första dagen börjar med att vi lär känna besättningen och dess kapten, som kommer att ta hand om oss under vår kryssning. Vi kastar loss och under eftermiddagen/kvällen seglar vi mot Moorea. 

 • Dag 4 Mo'orea

  Mo´orea skiljer sig från många av de andra öarna vi besöker genom att det är en vulkanö, omgiven av ett barriärrev. Den sägs också vara inspirationen till ett flertal mytiska litterära öar. På 1700-talet utforskades ön av upptäcktsresanden James Cook men har troligen bebotts av polynesier ända sedan 900-talet. Mo´orea blev senare en fransk koloni och införlivades i
  Franska Polynesien. Ön ligger endast 18 km från Tahiti men är, trots det, något av en okänd pärla. Här finns möjlighet till en utflykt i land eller utforska det omgivande revet. Vi kastar loss under kvällen för nattsegalst till Raiatea.

 • Vårt kryssningsfartyg M/Y Panorama II

  M/Y Panorama II är en modern och rymlig motorseglare. Hon har 25 bekväma hytter och tar 49 passagerare. Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg med restaurang både inne och ute på däck under ett soltak. Hytterna är välinredda, rymliga och har eget badrum med dusch. Samtliga hytter har ventil/fönster med havsutsikt. 
  Läs mer om Panorama II här 

 • Dag 5 Raiatea

  Ankomst på morgonen. Under dagen finns möjlighet att boka olika utfärder som till exempal besök vid till Mount Temehani och det forntida templet Marae of Taputapuatea, som sedan 2017 är listat som UNESCO världsarv. Här berättar vår guide mer om platsens polynesiska ursprung och historia. De finns också möjlighet att paddla kajak längs med Faaroafloden. Under kvälllen ligger vi för ankar eller vid kaj.

 • Dag 6 Tahaa

  På eftermiddagen anländer vi till Tahaa, delar en magnifik lagun med Raiatea. Den bördiga ön täckas av banan-, melon- och kokosplantor. Ön fungerar också soem ett anromat växthus för den eftertrakade Tahitiska vanilj-orkideen. Möjlighet finns att boka utfärder till plantager, rom-distilleri eller en rundtur på ön. På sena kvällen kaster vi loss för nattkryssning mot Bora Bora.

 • Dag 7-8 Bora Bora

  Tidigt på morgonen seglar vi in i Bora Boralagunen och när vi landstiger känns det som vi vaknat i en dröm. I många avseenden har du gjort det, för landskapet runt lagunen är bland världens mest fotogeniska. Här spenderar vi två dagar vilket ger gott om tid för bad, snorkling och valfria utflykter såsom rundtur på ön snorkling med stingrockor och hajar eller något annat spännande. Du bokar dina utfärder direkt ombord eller lånar snorkelutrustning för egna upptäckter.

 • Dag 9 Huahine

  På morgonen anländer vi till Huahine som en gång var den tahitiska kungafamiljens hem, anses vara den polynesiska kulturens vagga. Nu är stora delar av ön täckt av tropisk djungel. Här besöker vi flera små byar och tempel och vi får även chansen att se och mata de heliga blåögda ålarna i Faie Bay samt besöka en vaniljodling. Här finns möjlighet vi att inhandla vaniljstänger som enligt uppgift ska vara bland de godaste som finns att tillgå. Efter lunch seglar vi mot Papeete dit vi sgelar uinder natten.

 • Dag 10 Tillbaka till Papeete

  Vi anländer till Papeete på tidiga morgonen och vid niotiden är det dags för en sista frukost ombord, innan vi lämnar Panorama II för denna gång. Efter landstigning väntar transfer till ditt hotell för övernattning. Möjlighet finns till extra nätter och utflykter enligt särskilt program. 

 • Dag 11 Papeete och hemresa

  Tidig transfer till fygplatsen för hemresa via Paris.

 • Dag 12 Ankomst till Sverige

  Ankomst till Paris och byte av flyg mot Sverige på eftermiddagen. Ankomst till Arlanda sena kvällen. 

 • Observera!

  Obs! Av olika skäl kan det ske mindre omläggningar i rutten till följd av väder och vind eller liknande faktorer. Men allt görs av kaptenen och besättningen för att vi ska få ut det bästa av vår kryssning. 

Resans höjdpunkter

 • Övärlden med lika många attraktioner till lands som under vattenytan
 • De många reven som omger flera av öarna och på så sätt samlar mängder med spännande marina djur.
 • Möjlighet till snorkling så gott som varje dag under kryssningen.
 • Havssköldpaddor, korallfiskar och klart vatten.
 • Bekvämt boende, god mat och personlig stämning ombord på båten.
 • Besök på paradisöarna Bora Bora - Moorea - Huahine - Taha’a - Raiatea

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Papeete, Tahiti
Avresor 26 jul, 9 aug, 16 aug, 13 sep, 4 okt, 18 okt , 25 okt, 01 nov, 29 nov, 06 dec, 13 dec, 20 dec 2024
Pris Från 39 500 kr
Enkelrumstillägg C- hytt 22 900:-
Detaljerade priser

Pris avser del i C-hytt
Tillägg för:
B- hytt 4 800:- p.p
A - hytt 12 400:- p.p
P- hytt 20 000:- p.p

I priset ingår
 • Boende i dubbel- eller tvåbäddshytt med eget badrum med dusch och AC.
 • Helpension med frukostbuffé + två måltider varje dag under kryssningen. Välkomstdrink, lokal temakväll och BBQ (väderberoende).
 • 7 nätters bekväm kryssning ombord på Panorama II.
 • Kaffe, te och dricksvatten.
 • Lån av snorklingsutrustning.
 • Engelskspråkig, hjälpsam och kunnig besättning.
 • Landstigningar varje dag.
 • 2 nätter på resort i Papeete, del i dubbelrum inkl. frukost
 • 2 utfärder ingår, övriga går att boka till ombord båten
 • Miljöskatt
 • Klimatkompenserat flyg

 

I priset ingår ej
 • Flyg Sverige - Tahiti t/r - kontakta gärna oss för hjälp med bokning.
 • Dricks till guider och besättning
 • Dryck utöver vatten, te och kaffe
 • Måltider i Papeete utöver frukost
 • Utflykter i land, går endast att boka ombord båten
 • Hamnavgifter om 245 € tillkommer, betalas innan avresa
Extra dagar

Förläng gärna din vistelse med några extranätter i Papeete vid ankomst eller avresa  - Kontakta oss för en offert! 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Vi bokar flyg enligt dina önskemål

Reseförsäkring

Kontrollera alltid dina reseförsäkringar innan avresa. Ofta täcker resekyddet i din hemförsäkring men vid tveksamhet kontakta ditt försäkringsbolag.

Separat reseförsäkring kan tecknas via Gouda försäkring 

Information om avresor

Kryssningen startar på fredagar i Papeete. Avgångar året om - kontakta oss för datum!

Resplan

Dag 1. Mot Papeete, Tahiti i Franska Polynesien
Dag 2. Fri dag för vila och egna upptäckter på Papeete

Dag 3. Guidad tur på ön innan ombordstigning på Panorama II 
Dag 4–9. Kryssning
Dag 10. Fri dag i Papeete efter landstigning
Dag 11. Hemresa 
Dag 12. Hemkomst

Boende

Dubbelrum på hotell i Papeete, del i hytt enligt vald kategori.

Klimat

Dagstemperatur under oktober – april brukar vara omkring 29–30 grader men det kan även bli varmare ibland. Men då vi bor på en båt så brukar det oftast vara en svalkande bris. Ombord finns det A/C överallt inomhus. Havstemperaturen brukar vara kring behagliga 27–28 grader.

För dig som vill ha aktuella prognoser och väderstatistik rekommenderar vi www.yr.no.

Valuta

Fransk polynesisk Franc, även kallad Stillahavsfranc, (CFP)

Visum

Nej

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Naturkryssningar ställer väldigt små fysiska krav på deltagarna. Det du bör tänka på är att zodiakbåtarna gungar vid ombord- och urstigning, vilket kan vara utmanande om man har begränsad rörelseförmåga. Det är också något du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Se därför till att ha din ömtåliga utrustning i en vatten- och stötsäker väska eller liknande. Landstigningarna sker oftast på sandstränder men ibland måste man gå i vattnet några steg från sandstranden. Det kommer även hända att vi går in direkt vid kaj vid några tillfällen

Deltagarantal

Min 1

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Samtliga flyg är klimatkompenserade via ZeroMission, lär mer på hemsidan, under Hållbarhet.

Bra att veta

Hamnavgifter om 335 € tillkommer, betalas innan avresa.
Varje dag finns möjlighet till utflykter som bokas och betals på plats. Exempel:

- Snorkla med hajar och rockor, rundtur med mindre båt och utforska korallrev i Bora Boras sköldpaddelagun. Halvdag 93 Euro/pp
- Kajaktur på Faaroafloden. Halvdag 68 Euro/pp
- Halvdagstur för att spana efter endemiska fåglar, upptäcka grottor och bad. 72 Euro/pp
- Vandring med besök på fiskfarm och i mysiga Tuherahera. Halvdag 48 Euro/pp
- Besök på Fågelön. Halvdag 48 Euro/pp

Obs: utflykterna ovan gäller speciella dagar under kryssningen. Fria aktiviteter finns varje dag.

Boende

 • Panorama II

  Panorama II är en bekväm, rymlig tvåmastad motorsegelbåt med 25 komfortabla hytter med havsutsikt och tar upp till 49 passagerare. Inredningen på båten består till stor del av vackra träpaneler som för tankarna till de klassiska seglingsfartygen. Här finns en stor lounge, serveringsavdelning, bibliotek, utebar och soldäck med soltak. Hytterna finns i kategorierna A-, B-, C- och P-hytt. 12 st A-hytt, 8 st B-hytt, 4 st C-hytt och 1 P-hytt. Samtliga hytter är välinredda med badrum och dusch och antingen fönsterglugg eller fönster, tv, AC, säkerhetsbox och hårtork med mera. El 220 Volt med europeiska uttag i hytten.Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg som kommer att göra din vistelse i Tahiti och Franska Polynesien oförglömlig.

 • Te Moana, Tahiti

  Te Moana är en resort ca 10 minuters bilresa från Faaas flygplats och Papeete centrum. Resorten har ett gym, restaurang, olika barer, fantastisk service, en enorm infinity pool att njuta av med en ljuvlig vy över det klarblåa havet och lagunen. Resorten har en  Pool bar fylld med både snacks och kalla drinkar, och vill man koppla av ännu mer så har de ett mycket uppskattat Spa, Manea Spa. De erbjuder traditionella "Taurumi" behandlingar, som får dig att komma ner i Tahiti's lugna vibe.