Översikt

Tigerland

Privat safari i några av centralIndiens bästa tigerreservat. Tigersafari är lite som gamla tiders tigerjakt men med den stora skillnaden att vi nu "skjuter" endast med våra kameror. Men metoden att söka spår, lyssna efter varningsläten och långsamt närma sig tigern, är den samma som i forna tider. En spännande upplevelse i sig! Så det känns som en tanke att vi börjar i ett av maharadjornas gamla jaktområden, men som numera är ett mycket framgångsrikt tigerreservat - Bandhavgarh . Vi fortsätter till Kanha för att spana efter tiger, gaur, vildhund, läppbjörn och leopard. Detta är området som gav Kipling inspiration att skriva Djungelboken, så här är vi verkligen på klassisk mark.

Centrala Indiens nationalparker erbjuder några av Asiens främsta naturupplevelser. Här i sal-skogarna och de torra teakdjunglerna hoppas vi få se tigerns stora gula ögon på nära håll när vi besöker två av de klassiska tigerreservaten - nationalparkerna Bandhavgarh och Kanha. Här är chanserna att få se tiger som bäst i Indien och därmed i hela Asien. Vi färdas runt med våra guider i små öppna jeepar och medan vi spanar efter tiger, ser vi mycket annat vilt som sambar- och axishjortar, den jättelika gauren - världens största oxdjur, nilgaiantiloper, schakaler och vildsvin. Om vi har tur får vi även se Dhole - den asiatiska vildhunden, läppbjörnen, eller djungelkatt.

 Egen avgång på valfri avresedag vid minst två personer


Möt Indiens myllrande kultur - vår resa går i stort sett helt ute på landsbygden där vi möter byarnas invånare i deras vardag. Detta är en vardag långt från vår egen och där mycket av livet rullar på som det gjort i hundratals år. Besöken här ger verkligen perspektiv på Indien som en kontinent, snarare än ett land och här får du möta den indiska kulturen i ett mer avslappnat tempo. Men du kommer också att få se Delhi och dess märkliga kombination av tusenårig kultur och ultramodern, snabb utveckling. Förebered dig på att Indien är ett överraskningarnas land med nya upptäckter bokstavligen bakom varje krök, så det är alltid bra att resa med ett öppet sinne och ta upplevelserna som de kommer. 

Du bidrar till tigerns fortlevnad och en hållbar utveckling
Att besöka de olika tigerreservaten i Indien är den bästa garantin för att den sällsynta asiatiska tigern och det övriga djurlivet ska få bestå i framtiden. I början av 1900-talet uppskattas beståndet ha överstigit 100 000 djur, men dag finns det bara ca. 3100 tigrar kvar i Indiens djungler. Men tack vare ett intensivt skyddsarbete har de faktiskt ökat i antal de senaste fem-sex åren. Detta inte minst tack vare att safaris som denna och annan turism, skapar inkomster till parkerna. Inskoster som kan används till forskning, underhåll och bevakning mot tjuvjakt. Dessutom skapr besöket arbetstillfällen spcecifikt åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkernas yta ska exploateras för andra ändamål. 

Reseprogram

 • Dag 1 - 2 Mot Indiens huvudstad Delhi

  Avresa från Sverige. Efter ett byte, vidare mot Indien. Vid ankomst till Dehli blir ni mötta av vår lokalguide på flygplatsen och transporterade till ett hotell nära flygplatsen. Här finns möjlighet att koppla av och kanske ta igen lite förlorad sömn. På eftermiddagen blir ni hämtade för en rundtur i gamla Delhi. Turen erbjuder en inblick i både det moderna och klassiska Indien. Det är Indiens tredje största stad och en av de snabbast växande i Asien. Det är en stad rik på kultur och ständigt föränderlig, men som aldrig döljer sin magnifika historia. Resten av dagen fri att utforska Delhi.

 • Skyddade tigrar

  Vår resa arrangeras på plats av en familj vars arv sträcker sig tillbaka tre generationer inom bevarandet av Indiens tigrar. Kailash Sankhala var grundaren och ledaren för Project Tiger, som är de som inrättade tigerreservaten i Indien. Hans barnbarn driver Kanha Jungle Lodge och äger också resebolaget som du reser med i Indien. Vi kommer att ha möjlighet att träffa dem dem och kanske även att se den prisbelönta dokumentären TIGERLAND. Dokumentären gjordes av Discovery Channel och hade premiär på Sundance Film Festival. Den fokuserar på två passionerade personer som försöker rädda tigern, varav en är Kailash Sankhala.

 • Dag 3 Till Bandhavgarh via Jabalpur

  Efter frukost, transfer för inrikesflyg till Jabalpur och vidare med bil till Bandhavgarh. Resan mellan Jabalpur och Bandhavgarh tar ca tre timmar och ger oss en första inblick i den Indiska landsbygdens myllrande natur och kultur. Bandhavgarh National Park ligger i delstaten Madhya Pradesh. Den består av en blandning av sal- och bambuskogar med stora gräsängar emellan. Namnet stammar från ett 2000 år gammalt fort vars ursprung försvunnit i historiens dimma men området har varit skyddat under lång tid då det varit maharadjan av Rewas eget reservat innan det 1965 blev nationalpark. 

 • Dag 4 - 5 Bandhavgarh

  Man blir väckt tidigt på morgonen av en lätt knackning på dörren och serveras kaffe eller te på rummet, innan vi tar plats i jeeparna. Så snart det börjat ljusna ger vi oss i väg över ängarna där dimman lättar och fåglarna börjar sjunga i dagen. Under ledning av våra lokala guider spanar vi efter tiger och alla de andra djur vi kan stöta på i parken. Efter en stunds körning stannar vi för pic-nic frukost ute i parken. Vår safari fortsätter sedan under restan förmiddagen. Vi återvänder till lodgen för lunch och en stunds vila innan vi åker ut för en eftermiddagstur. När det skymmer är djuren som mest aktiva och vi kan följa dem medan de förbereder sig inför den kommande natten. När det mörknar återvänder vi till lodgen för middag och en stund runt lägerelden. 

 • Bandhavgarh Jungle Lodge

  Bandhavgarh Jungle Lodge ligger inom promenadavstånd från själva nationalparken och har byggts med inspiration från traditionella indiska byar, för att skapa en avslappnad miljö att vistas i, mellan dina besök i parken. Här har du djungeln bokstavligen talat på bakgården och du kan lyssna till dess läten från din veranda! Axishhjortar och langurapor besöker ofta området runt lodgen.

 • Dag 6 Till Kanha

  Vi inleder med safari under förmiddagen och fortsätter sedan landvägen till nästa park – Kanha Nationalpark. Vår färd tar oss genom ett brokigt landskap med små städer och färgsprakande byar. Vi stannar till i den lilla staden Mandla där mycket av livet kretsar kring Narmada floden, den näst heligaste i Indien, efter Ganges.
  Lunch äter vi som pic-nic längs vägen.
  På sena eftermiddagen anländer vi till Kanha och Kanha Jungle Lodge, som kommer att bli vårt hem för de närmaste dagarna.

 • Kanha jungle lodge

  Kanha Jungle lodge drivs av Tarun och hans familj. Taurn har över tjugo års erfarenhet av naturturism och kommer att se till att din vistelse ska bli så behaglig och minnesvärd som bara möjligt. Som ett vandrande uppslagsverk kring tigrar och områdets fåglar kan han svara på dina mest detaljerade frågor. Tillsammans med sonen Jai, som sina unga år till trots är en mycket skicklig naturguide efter att ha tillbringat hela sitt liv på lodgen, får vi här umgås med verkligt passionerade värdar. Vår värdinna, Dimple, kompletterar denna familj av naturalister med sitt stora intresse för blommor, fåglar, fjärilar och mycket mer. Ett intresse om hon gärna delar med sig av under vandringar runt lodgen. En annan passion hon gärna delar med sig av, är Indisk matlagning och alla de spännande smaker denna kan erbjuda, för att inte tala om alla sorters te och hur de tillagas!

 • Dag 7-8 Kanha National Park

  Efter väckning och en kopp kaffe eller te beger vi oss till parkentrén i vår jeep. Eftersom vi bor så nära kommer vi att vara bland de första som väntar in parkens öppning. Vi kan välja vår väg och snabbt känns det som vi är helt ensamma i parken. Dagens spaning inleds och förhoppningsvis kan vi snart få upp ett intressant spår när vi rör oss sakta in i parken. Medan dimman lättar och fåglarna sjunger in dagen får vi våra första kontakter med viltet runt oss. Nyfikna hjortar och apor spanar lika mycket på oss som vi på dem längs vår färd. Under förmiddagen stannar vi i parkens pic-nic område för frukost i det fria. Sedan fortsätter vår spaning till solen står högt på himlen och det är dags att dra sig tillbaka till lodgen för lunch och kanske lite siesta innan det är dags för eftermiddagens utfärd.
  Dagarna flyter på i ett lugnt tempo och efter dagens utfärder samlas vi för en stund vid lägerelden för att utbyta erfarenheter innan det är dags för middag.

 • Dag 9 Tillbaka till Delhi

  Vi avrundar vår vistelse med en förmiddagssafari innan vi fortsätter mot flygplatsen i Raipur för vidare flyg till Dehli. I Dehli blir vi mötta och körda till ett hotell nära flygplatsen för övernattning.
  Fri kväll.

 • Dag 10 En sista natt i Delhi

  Vi avrundar vår vistelse med en förmiddagssafari innan vi fortsätter mot flygplatsen i Raipur för vidare flyg till Dehli. I Dehli blir vi mötta och körda till ett hotell nära flygplatsen för övernattning.
  Fri kväll.

 • Dag 11 Hemresa och hemkomst

  De flesta flyg västerut brukar avgå på morgonen för att sedan landa i Sverige senare samma eftermiddag. Det bli alltså som oftast en kort natts sömn och en tidig morgon från hotellet och sedan avresa på morgonen.

 • Observera!

  Programmet kan komma att ändras av praktiska eller logistiska skäl, allt för att ge bästa behållning av resan. 

Resans höjdpunkter

 • Safari med möjlighet att få se Asiens stora katter, samt många andra slags karismatiska djur.
 • Tiger, gaur, men även besoarantilop, läppbjörn, dhole och många andra slags djur - en veklig viltresa!
 • Mötet med Indiens färgstarka kultur, med ett myller av marknader, köpmän och människor under färden mellan de olika reservaten.
 • Vi besöker några av bästa nationalparkerna; Bandhavgarh och Kanha som har mycket gemensamt men ända sinsemellan är mycket olika.
 • På denna resa får vi dessutom fördelen med att få en PRIVAT jeep med guide. Allt för att få så goda chanser som möjligt att kunna styra vår safari efter våra egna önskemål.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Flygresa bokas separat, kontakta gärna oss
Avresor Oktober till april
Pris Från 42 800 kr
Specialpris 9800:- per person rabatt, vid 4 bokade
Enkelrumstillägg 7 200 kr
Detaljerade priser

Priset gäller för privat safari (egen jeep och guide) med två personer som reser och bor tillsammans

Rabatterat pris för familj och vänner:
Reser ni 4 personer tillsammans rabatteras 9800:- per person, från ovanstående pris!

Kontakta oss gärna for pris för annat antal resenärer.

Speciella priser kan förekomma under jul- och nyårshelgerna. Kontakta oss för mer information.

 

I priset ingår
 • Inrikesflyg 2 sträckor inkl. alla skatter
 • Boende i dubbelrum enligt program
 • Helpension under resan
 • Assistans vid ankomst och avresa samt alla inrikes flyg
 • Alla lokala transporter
 • Guidning i Delhi
 • Jeep för eget bruk under safari i Bandhavgarh och Kanha 
 • Engelsktalande guider och ledsagare i parkerna
 • Nationalparks- och besöksavgifter till parker
 • Lokala skatter
 • Klimatkompensation för flygresorna

 

I priset ingår ej

Internationellt flyg, drycker, dricks och visum. Kontakta oss om ni önskar hjälp med att boka flyg

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Avresa från Sverige
Dag 2. Ankomst Delhi
Dag 3. Delhi – Jabalpur – Bandhavgarh
Dag 4. Bandhavgarh
Dag 5. Bandhavgarh
Dag 6. Bandhavgarh – Kanha
Dag 7. Kanha
Dag 8. Kanha
Dag 9. Kanha – Delhi
Dag 10. Hemresa
Dag 11. Hemkomst

Boende

Delhi 1 natt, Andaz, Superior rum
Bandhavgarh 3 nätter, Bandhavgarh Jungle Lodge, Stuga
Kanha 3 nätter, Kanha Jungle Lodge, Standard rum
Delhi 1 natt, Andaz, Superior rum

Resesätt

Resan kan genomföras från två personer. Del i dubbelrum på hela resan. Vi bor i lodger med bästa läge vid Bandhavgarh och Kanha, Dessa lodger har bra standard och alla har eget badrum etc. Två nätter på hotell i Dehli med bra standard (****)  

Visum

Visum krävs för resor till Indien. Läs mer på vår informationssida samt  Indiska ambassadens hemsida: https://www.indembassysweden.gov.in/

Det är varje resenärs ansvar att ha med sig pass som är giltigt enligt de regler som gäller för landet. I de fall visum erfordras anges detta i respektive resas resfakta. Om du inte har svenskt medborgarskap kan andra visumregler gälla. Var vänlig informera oss vid bokningstillfället. Det är viktigt att ditt namn i passet och dess stavning i din bokningsbekräftelse och visumansökan helt överensstämmer med ditt pass. Vid sen ändring kan det tillkomma en ändringsavgift. Om du behöver visumservice, kan du ta kontakt med Alla Visum

Resans karaktär

Resan kan genomföras med valfritt avresedatum från 1 oktober till 31 mars. Under denna tid är dagarna inte heta och nätterna svala. Vi bor bekvämt på hotell och på välrenommerade safarilodger ovh färdas på safari i parkerna i små öppna jeepar som körs av lokala naturguider. Våra lokala färdledare som följer med på resan kan på ett initierat vis berätta om Indiens djur och natur. Mellan parkerna färdas vi i bilar. Vid alla transporter och resor har vi med assistenter som ser till att allt flyter på så smidigt som möjligt. Allt för att det ska vara så bekvämt det nu går i ett land med över 1,2 miljarder invånare, och ett överbelastat vägnät. Mellan de olika delarna av landet flyger vi inrikesflyg två gånger.

Deltagarantal

Från 2 personer

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

 Egen avgång på valfri avresedag vid minst två personer. Klicka på Boka Direkt för att göra en reseförfrågan!

Boende

 • Bandhavgarh NP, Bandhavgarh Jungle Lodge

  Bandhavgarh Jungle Lodge ligger inom promenadavstånd från själva nationalparken och har skaptas med inspiration från traditionella indiska byar som en avkopplande miljö att vistas i mellan dina besök i parken.  Här har du djungeln bokstavligen talat på bakgården och du kan lyssna till dess läten från din veranda! Axishjort och langur apor besöker ofta området runt lodgen.

 • Kanha NP, Kanha Jungle Lodge

  Kanha Jungle Lodge- Lodgen ligger mitt inne I en grönskade salskog och lånat sin design från den omgivande djungeln. Den är särskilt skapad för att ge minimal påverkan på det omgivande området med sina 18 behagligt inredda rum. Tanken är att skapa en lugn och avslappnade atmosfär och samtidigt ge en upplevelse i sig, vid besöket i Kanha. Lodgen är konstruerad med yttersta omtanke utifrån ett hållbarhetsperspektiv, så till exempel har inga träd fällts för dess bygga utan allt trä är återanvänt. Detta är en oförglömlig plats att uppleva djungelns magi!

  Våra värdar på lodgen är en familj vars historik inom naturvård och då särskilt bevarandet av tigern, sträcker sig tre generationer bakåt i tiden. Kailash Sankhala grundade Project Tiger, i vilket de första tigerreservaten skapades. Idag är det hans barnbarn som driver bolaget som arrangerar resan på plats. Vi kommer att få möjlighet att träffa några av dem under vistelsen och även se den prisvinnande filmen Tigerland. 

Inspiration

Hör vår samarbetspartner Amit berätta varför du ska resa till Indien