Översikt

Tilläggsresa: Surfing i Santa Teresa

Till charmiga Santa Teresa i Costa Rica reser man för att vågsurfa. Vid den här bohemiska lilla strandbyn njuter vi av Stilla havet på en härlig, sex kilometer lång sandstrand kantad av kokospalmer. Stranden är ett s.k beachbreak med övervägande mjuk sandbotten, som passar för både nybörjare och mer avancerade surfare. Och vad kan egentligen vara roligare och mer ekoturistiskt än att med naturens krafter glida fram på en surfvåg?

Mysigt surfhotell med atmosfär
Här bor vi på ett litet, mysigt hotell specialanpassat för surfare, en kort promenad från stranden. I byn Santa Teresa finns många trevliga restauranger, små butiker, surfskolor och ett par strandbarer. Hit reser framför allt backpackers och ungdomar som vill lära sig surfa, men även familjer med yngre barn med sportiga föräldrar kan uppskatta Santa Teresas tillbakalutade charm och långa, härliga sandstrand. Tillsammans med surfinstruktör lär vi oss vågsurfa. Två lektioner ingår och fler kan läggas till på plats för de som får mersmak!

Aktiviteter på stranden och i havet
 
På Stillahavssidan av Costa Rica går solen ned rakt i havet. På eftermiddagarna när värmen är behaglig samlas man gärna för att njuta av stranden och dess aktiviter ända fram tills solen går ner i havet i horisonten. Timmarna innan solnedgången är många gånger extra sköna då man kan jogga, promenera eller bara njuta på en sarong nere på stranden. Både tidiga mornar och sena eftermiddagar är ofta vindstilla, eller så blåser det svagt "off-shore" det vill säga frånlandsvind, vilket gör vågorna extra glansiga och lättare att surfa! Det är också på morgonen vi har våra surflektioner.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot surfarnas Santa Teresa

  Vi reser från Samara (eller Arenal eller Monteverde) till Santa Teresa. Vi installerar oss på vårt hotell och har tid att upptäcka den charmiga byn under eftermiddagen.

 • Dag 2 Surflektion med surfinstruktör

  På morgonen träffar vi vår surfinstrutör. Vi provar ut våra surfbrädor, kortare brädor för de med erfarenhet och längre surfbrädor med mer flytkraft till nybörjarna. Tillsammans går vi ner till stranden för en vår första surflektion. Har du surfat förut är du välkommen att ge dig ut på egen hand.

 • Även barn kan lära sig surfa med instruktör. Då surfar man närmare stranden,  där vågorna bryter mjukare. Det skummande vitvattnet lämpar sig också bra för vuxna nybörjare som vill hålla sig nära strandkanten.

 • Vår instruktör hjälper oss till en säker surfupplevelse ute bland vågorna. Det krävs kraft och ansträngning när man paddlar runt bland vågorna men vi får många goda råd kring teknik. Med lite övning och en del tur kan vi resa oss på surfbrädan. I Santa Teresa är det många som lär sig surfa så vi är i gott sällskap. Det finns också många duktiga, mer erfarna surfare att inspireras av!

 • Strandliv i Santa Teresa

  Den som vaknar tidigt kan ta en morgonpromenad längs stranden. Mitt på dagen kan det vara skönt med ett dopp i den lilla poolen på vårt hotell. Kvällstid upptäcker vi byn med mysiga restauranger. Kanske testar vi Santa Teresas trendigaste maträtt; "fish-tacos" och en kall öl eller smoothie. Strandrestaurangen Banana Beach brukar ha livemusik på kvällarna, hit kan vi promenera från vårt hotell.

 • Dag 3 Surflektion med surfinstruktör

  Dagen därpå har vi ytterligare en surflektion med instrukör och därefter har vi en fri eftermiddag för aktiviter eller avkoppling på stranden. I Santa Teresa finns också flera yogaställen där man kan boka in sig på drop-in yogapass. Ett exempel är Horizon-yoga med utsikt över havet.

 • Dag 3-5 Tid för egna aktiviteter och hemresa

  Efter fem sköna dagar (4 nätter) i Santa Teresa är det dags att ge sig tillbaka till San José för en övernattning (ingår i grundprogrammet) och hemresa till Sverige.
  Tilläggsdagar möjligt på förfrågan.

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Dagligen, året runt
Pris Från 7 900 kr
Barnpris

3 500 kr. Priset gäller barn upp till 12 år som delar rum med minst 2 vuxna. Surflektioner ingår inte för barn (går att lägga till)

I priset ingår
 • 5 dagar/4 nätter på hotell i Santa Teresa
 • Transfer från Monteverde, Arneal eller Samara
 • Transfer från Santa Teresa till San José
 • 2 surflektioner med instruktör
 • Fri tillgång till surfbrädor
Extra dagar

På förfrågan

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot surfarnas Santa Teresa
Dag 2. Surflektion med surfinstruktör
Strandliv i Santa Teresa
Dag 3. Surflektion med surfinstruktör
Dag 3 - 5. Tid för egna aktiviteter och hemresa

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Del i bungalow på mysigt och välskött hotell i Santa Teresa. Hotellet har pool och fri utlåning av surfbrädor. Promenadavstånd från stranden.

Boende

 • Surfhotell i Santa Teresa

  I Santa Teresa bor vi på ett boutiquehotell på nära promenadavstånd från stranden. Mysigt hotell med endast ett fåtal rum och fri tillgång till surfbrädor. Här bor vi i bungalows med luftkonditionering. Liten pool och gemensamt utekök, inklusive hängmatta. Utesängar för avkoppling i skuggan.