Hoppa till huvudinnehåll

Costa Rica

Costa Rica är hem för en stor mångfald av växter och djur. Många förknippar landet med uttrycket "Pura Vida" och är en tropisk pärla där man får uppleva en fantastisk blandning av djungel, strandliv samt djur- och naturliv.

Detta är en perfekt destination för natur- och djurfantaster som vill uppleva ett tropiskt paradis med mängder av upplevelser och unika miljöer att ta del av!

Välkommen att hitta din drömresa till Costa Rica hos oss här!

Costa Rica fakta

Costa Rica ligger i Centralamerika med Stilla havet i väst och syd, samt Karibiska havet i öst. För mer praktisk information och fakta om Costa Rica kan du läsa mer här.

Läs mer

Historia Costa Rica

Turismen har sedan 1990-talet utvecklats till en av de viktigaste näringarna. Särskilt stor är satsningen på ekoturism och här har Costa Rica blivit ett av de främsta resmålen i världen. För att ta del av mer om Costa Ricas historia kan du läsa mer här.

Läs mer

Djurliv Costa Rica

Costa Rica är hem till många djur- och växtarter vilket gör detta till en populär destination bland djur- och naturfantaster. Dess färgrika natur och livliga djungelliv är något du bara måste uppleva med egna ögon. Här kan du läsa mer om vad du kan väntas se under din resa.

Läs mer

Klimat och väder Costa Rica

Med kust från både väst och öst skiftar klimatet beroende på vart du befinner. Här kan du läsa mer om Costa Ricas tropiska klimat, bland annat vad som skiljer Stillahavskusten och den Karibiska kusten.

Läs mer

Corcovado National Park

Corcovado Nationalpark är en utav Costa Ricas kändaste nationalparker som ligger på Osahalvön och utgör även en del av Osa naturvårdsområde. Här kan du läsa mer om Corcovado Nationalpark i Costa Rica.

Läs mer

Tortuguero National Park

Tortuguero – Tortuguero som betyder ”sköldpaddslandet” är en nationalpark längs den karibiska kusten i Limónprovinsen på Costa Rica. Nationalparken är uppkallad efter de berömda havssköldpaddorna som kommer till området för att bygga sina nest.

Läs mer

Monteverde Reserve

Monteverde i nordvästra Costa Rica är en så kallad molnregnskog som är ett ideellt reservat som sträcker sig över sex distinkta ekologiska zoner. Reservatet är till för att skydda fåglar, fjärilar, däggdjur, insekter och tusentals växter. Läs mer om denna fantastiska molnregnskog här!

Läs mer

Arenalvulkanen

Arenal är en aktiv vulkan belägen på nordvästra delen av Costa Rica. Vulkanen har en höjd på 1 633 meter och ligger cirka 90 km från huvudstaden San José.

Läs mer

Sámara Costa Rica

Sámara är en ort i Costa Rica som ligger i den västra delen av landet i provinsen Guanacaste, 160 km väster om huvudstaden San José. Här finns möjlighet att rida längs stranden eller snorkla och dyka i de fantastiska Stilla havet.

Läs mer

Hållbart resande

Vi på Äventyrsresor arbetar och strävar ständigt efter att utföra resor på ett så hållbart sätt som möjligt. Vi stödjer såväl naturprojekt som klimatkompensationsprojekt för att sätta ett bra exempel i branschen. Här kan du läsa mer om hur vi strävar efter ett mer hållbart resande med fokus på ekoturism.

Läs mer