Biologen Anders Bjärvall berättar om Ruaha

Anders är biolog och fil.dr. i zoologi. Han är en välkänd rovdjursexpert som har arbetat 30 år på Naturvårdsverket. Dessutom är han också flitigt anlitad av radio och TV och färdledare på våra resor till Finland, Malawi och Tanzania. Anders har bott i Tanzania och lett många safaris för Äventyrsresor till nationalparkerna Ruaha, Mikumi och Selous. Han har också skrivit boken "Åter till savannen – på safari i östra Afrika".

Här berättar han om vår safari i Ruaha Nationalpark i Tazania. I Ruaha möter du mycket få besökare och vidsträckta vildmarker. Safariguiden du reser med är en skarpögd expert som känner sina omgivningar och visar oss runt bland flockar med buffel, impala, zebra, giraff, flodhäst och elefant. Med litet tur ser vi större kudu, eland- eller sabelantilop, förutom flockar med lejon och vildhund. 

Naturnära äventyr

Med oss kan du välja att resa i grupp med svensk biolog eller på en egen privat safari. Vi reser i små grupper för att närma oss djur och natur med respekt. I liten grupp lär man sig också mer om savannens djurliv, då alla hela tiden hör vad guiden berättar. Det skiljer oss från andra researrangörer. Alla får dessutom alltid fönsterplats, för bästa möjliga förutsättningar för fotografering och nära djurobservationer. Hör gärna av dig till oss för förslag på en safari i Ruaha.

Se vår film från Ruaha nationalpark

Äventyrsresors film från Ruaha Nationalpark

Vill du resa till Tanzania och Ruaha?

  • En skräddarsydd safari för ditt privata sällskap
  • Safari i grupp med svensk biolog

Se alla resor till Tanzania