Augusti och september är den absolut bästa perioden att besöka Alaska med sin storslagna vildmark med fjordar, glaciärer och höga spetsiga berg.

Här är vi vid den mäktiga Holgateglaciären. Ju närmare vi kommer glaciären desto kallare blir det. Temperaturen sjunker dramatiskt vilket är en effekt av den katabatiska vind som uppstår ovan glaciären.

Storslagna vyer från kanotfärderna på Kenaifjorden.

Här har vi nått lagunen vid foten av den mäktiga Pedersenglaciären.

Söta små havsuttrar som nyfiket spanar in både oss och vår kanot.

Vi har fått se både knölval och späckhuggare. Visste du att späckvalens ryggfena kan bli så hög som upp till 2 meter!

Längs med Kenaifjorden visade sig denna vithövdade havsörn med sin vackra fjäderskrud. 

 Nyfiken på nästa års resa? Läs och boka här

Efter fantastiska upplevelser och storslagna vyer har vi lämnat vår båt på Kenaifjorden och vandrar ut i vildmarken till vår exklusiva och naturnära vildmarkslodge Kenai Fjords Glacier Lodge som har en fantastisk utsikt över Pedersenglaciären och Alaskas spektakulära havskust. Detta är faktiskt den enda lodgen som ligger inne i själva nationalparken.

Efter dagarna i Kenai Fjords Nationalpark besökte vi kuststaden Seward, med den jättelika Exitglaciären, och äventyrsstaden Talkeetna innan vi kom fram till Denali Nationalpark.

På en av naturexkursionerna såg vi  hela 15 grizzlybjörnar!! Älg, vildren, dalripor, bäver, kungsörn är bara några av de andra djuren vi såg.

Här är en grizzlynallarna, fint kamouflerad i en bädd av ljung.