- Det är mitt stora intresse för naturen och glädjen att få leda och visa upp detta för mina medresenärer som driver och motiverar mig. 

Magnus Pihl har varit bosatt i Sydostasien i över 25 år med Bali i Indonesien som hem de sista 22 åren. Han har lett resor till Borneo och Indonesien under dessa år, men även många resor till Alaska. 

Inspireras av Magnus egna bilder från resan följ gärna med på vår nästa resa!

 


I Denali nationalpark gavs många fina möjliheter att fotografera grizzly. 

Här är en grizzlynallarna, fint kamouflerad i en bädd av ljung. Visste du att en hane kan väga upp till 600 kg? De föredrar att bo i närheten av floder och vattendrag där de kan fånga fisk. På sommarhalvåret äter en vuxen individ ca 40 kg föda per dag. 

Augusti och september är den absolut bästa perioden att besöka Alaska med sin storslagna vildmark med fjordar, glaciärer och höga spetsiga berg.

Här är vi vid den mäktiga Holgateglaciären. Ju närmare vi kommer glaciären desto kallare blir det. Temperaturen sjunker dramatiskt vilket är en effekt av den katabatiska vind som uppstår ovan glaciären.

Storslagna vyer från kanotfärderna på Kenaifjorden.

Här har vi nått lagunen vid foten av den mäktiga Pedersenglaciären.

Söta små havsuttrar som nyfiket spanar in både oss och vår kanot.

Vi har fått se både knölval och späckhuggare. Visste du att späckvalens ryggfena kan bli så hög som upp till 2 meter!

Längs med Kenaifjorden visade sig denna vithövdade havsörn med sin vackra fjäderskrud. 

Efter fantastiska upplevelser och storslagna vyer har vi lämnat vår båt på Kenaifjorden och vandrar ut i vildmarken till vår exklusiva och naturnära vildmarkslodge Kenai Fjords Glacier Lodge som har en fantastisk utsikt över Pedersenglaciären och Alaskas spektakulära havskust. Detta är faktiskt den enda lodgen som ligger inne i själva nationalparken.

Efter dagarna i Kenai Fjords Nationalpark besökte vi kuststaden Seward, med den jättelika Exitglaciären, och äventyrsstaden Talkeetna innan vi kom fram till Denali Nationalpark.

På en av naturexkursionerna såg vi hela 15 grizzlybjörnar. Älg, vildren, dalripor, bäver, kungsörn är bara några av de andra djuren vi såg. Nyfiken på nästa års resa?

Läs mer om resan till Alaska »