M/Y Monserrat

De tio hytterna har luftconditionering och är utrustande antingen med dubbelsängar, separata sängar eller som trippelhytt med våningssängar. Samtliga har privat toalett och dusch. Hytterna är fördelade på övre och nedre däck med 6 hytter på övre däck (1 dubbel & 5 twin) och 4 hytter på nedre däck (2 dubbel & 2 twin/triple). Detta fartyg är byggt för kryssningar kring ekvatorn i Galapagos övärld. Det finns luftkonditionering i alla utrymmen på båten, stora gemensamma ytor i salongen och flera trevliga utomhusdäck. Därför är hon det perfekta valet för en behaglig kryssning i den vackra miljön runt Galapagos. 

Maximal tid att utforska öarna

Monserrat tar max 20 deltagare fördelat på 10 deltagare per lokal naturguide vilket innebär gott om tid och möjlighet att ställa frågor till våra väldigt kunnig guider som är med oss under hela kryssningen. Det ges också gott om tid för fotografering och ombord går vi igenom de arter vi sätt under dagen. Under kryssningen ingår helpension ombord med frukost, lunch och middag men även varma och kalla snacks när vi är tillbaka efter dagens exkursioner. Vår kock ombord lagar lokala och internationella rätter. Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Vi får med andra ord maximalt med tid med vår guide i land och en njutbar kryssning med god mat och avslappning ombord Monserrat.Båten har fyra däck

Vårt bekväma fartyg har fyra däck med hytterna belägna på övre och undre däck. På mellandäck finns ett lounge område där vi håller informationsmöten och föreläsningar under kryssningen. Här finner vi också bar, kök och salongen där måltiderna intas. På soldäck finns tid för avslappning med sköna solstolar, för att njuta av solen och spana på djurlivet. För de som föredrar skuggan så finns en sepatat del med soltak där man kan läsa en bra bok eller njuta av en svalkande dryck.

Däckplanskiss:

 Byggår: 2005, renoverad: 2021, mått: 28m x 7m, maxfart: 8 knop

Helpension ombord

På varje kryssning erbjuds en matlagningskurs där kocken lär ut hur man tillagar en lokal specialitet.

Landstigningar

Våra stabila zodiaks tar oss tryggt iland

Galapagos erbjuder fantastisk snorkling, ingen erfarenhet krävs.

Vi får upptäcka Galapagos unika djurliv, tillsammans med vår kunniga lokala guider.

Ombord erbjuds många olika aktiviteter för att utforska Galapagos, som SUP och kajak för att komma djurlivet nära.

Mer om Monserrat »