Översikt

Ugandas bergsgorillor och schimpanser med SvD accent

Följ med till de mytomspunna gorillorna i Bwindis dimhöljda bergsregnskog. Vi letar även efter schimpanser i Kibales låglandsregnskog - allt på en och samma resa. I Uganda möter vi dessutom många andra slags primater på nära håll. Färden går genom ett omväxlande och grönt landskap med odlingar, stora sjöar, papyrusträsk, och höga berg med regnskog. Här får vi även möta elefanter, flodhästar, bufflar och antiloper på en kryssning längs Vita Nilen och på de omgivande savannerna. Vilka står i bjärt kontrast till de dimhöljda bergen. En resa med svensk färdledare och mycket kunnig lokal guide samt bra, bekvämt boende. Alla får fönsterplats i fordonen.

Våra färdledare Sara och Paul
Sara Andersson ser Uganda som sitt andra hem och har sedan 2011 årligen rest i Östafrika i framförallt Uganda, Rwanda och Tanzania. Hon har i perioder även bott i Uganda och har besökt gorillorna och de flesta av Ugandas nationalparker vid flera olika tillfällen. Därigenom har hon skaffat sig en god kännedom om Ugandas olika kulturer, sedvänjor och geografi. Sara är socialarbetare i grunden, men har genom sina resor utvecklat en stor passion för turism i Östafrika och brinner för att få visa den för oss andra besökare.

Paul Tamwenya är en av Ugandas mest erfarna safariguider och dessutom en mycket kunnig ornitolog. Han har en djup passion för att få visa det bästa av de karismatiska djuren och fågellivet på varje safari. Paul är både arrangör och expeditionsledare för resan. Han är född i östra Uganda nära Mount Elgon National Park. Sedan barnsben följde han sin farfar som jagade fåglar och mindre djur samt lärde sig allt om naturen. Paul är en erfaren ornitolog och safariguide med omfattande utbildning med både fältstudier och teoretisk kunskap, och idag utbildar han själv även guider i sin tur. Hans vision är att få alla intresserade genom spännande upplevelser, oavsett förutsättningar och förkunskap. Med entusiasm, kompetens och erfarenhet delar Paul med sig av sitt intresse och sina stora kunskaper om fåglar.


Det droppar från träd och buskar. Vi försöker hålla oss tysta, men hjärtat bankar av upphetsning. Framför oss, bara några meter bort, sitter en bergsgorilla. Den, liksom de andra vuxna gorillorna runtom låtsas som om vi besökare inte finns. De är lugna och stilla, sitter mest och plockar blad att äta. Raka motsatsen till de livliga, bråkiga och busiga schimpanserna, som vi besöker i Kibaleskogen. Förutom dessa finns här även fyra olika slags markattor, mangabey, två slags colobusapor och olivbabian... Detta är apresan framför alla andra - här i Uganda kan vi få möta upp till tio olika slags primater!

Resan är speciellt framtagen för SvD accent och vi bor bekvämt på vackert belägna lodger med bästa läge invid nationalparkerna. Transporterna sker med Toyota Landcruisers - fyrhjulsdrivna safaribilar med taklucka och med duktiga lokala guider. På kvällarna brukar vår ciceron Sara och vår huvudguide Paul gå igenom dagens naturupplevelser. Samtidigt informerar de om morgondagens program.

Vi börjar hemma hos schimpanserna i Kibaleskogen. Här omges vi av mäktig och relativt lättvandrad skog, på en höjd av 1100-1600 meter. Om luften är klar ser vi snön på topparna i Ruwenzoribergen även kallade "Månbergen" i fjärran. Nationalparken har Afrikas artrikaste bestånd av primater. Här finns hela 13 olika slags apor och halvapor, förutom en massa spännande och vackra fåglar, som färggranna narinatrogoner och stora blå turakoer. Den fågelintresserade har fullt upp på denna resa, och vår huvudguide Paul är en av Ugandas främsta fågelexperter.

Resans "första" höjdpunkt blir när vi med lokala guider besöker våra kusiner, schimpanserna. Vi hoppas finna dem där de gick till sömns föregående kväll. Schimpanserna är habituerade, de är så vana vid människor att de struntar i vår närvaro. I så fall blir det aldrig tråkigt, det är full fart med liv, kiv, bus, bråk och skrik. Eller som några deltagare på en resa sa "nu har de gjort allt utom dött, på den timma vi varit här". Kibale är en av de bästa platserna för att studera andra apor, bl.a. vandrar vi på spångar och stigar runt ett träsk med dungar av palmer och stora träd. Här kan vi på bra avstånd få se gråkindad mangabey, svartvit colobus, röd colobus och rödsvansad apa samt fåglar som de stora färgrana blåa turakoerna.

Resans "andra" höjdpunkt är förstås besöket hos gorillaflocken i de dimhöljda bergen. Parkens erfarna guider hjälper oss att spåra upp dem, och stöttar oss när vi tar oss uppför den leriga och ibland lite branta stigen. Vi får vår belöning under en magisk timme, när vi besöker Silverryggen och hans stora familj. Gorillorna är absolut inte tama utan habituerade, de har helt enkelt lärt sig att strunta i oss besökare. Har vi tur kanske några ungar skuttar runt och busar på småbarns vis. Kanske någon av dem gör en kullerbytta och landar framför våra fötter, våra ögon möts och det går inte att låta bli att le. Ingen går oberörd från ett besök hos bergsgorillorna.

Vår färd genomkorsar det smaragdgröna Uganda under tio upplevelserika dagar. Här möter vi även storvilt som kobantilop, elefant, buffel och kanske ett av de trädklättrande lejonen på savannen i Ishaha eller leopard nära Mweya Lodge. Vi kryssar även fram i båt på Kazingakanalen bland flodhästar, elefanter, bufflar, krokodiler och ett myller av hägrar, storkar och kungsfiskare. Vi börjar resan hos den stora, märkliga träskonäbben i sitt papyrusträsk, när vi besöker dem i långa smala båtar på första dagens utflykt.

Bergsgorillan
Den utrotningshotade bergsgorillan i de molntäckta Virungabergen i Rwanda, Kongo och Uganda var fram till mitten av 1980-talet okänd, utom för en handfull specialister. Hit anlände Dian Fossey 1967 för att studera bergsgorillornas liv. Hennes engagerade forskning gav en ny bild av gorillans beteende och ekologi. Samtidigt fick hon den internationella opinionen att uppmärksamma bergsgorillornas prekära situation. Hennes arbete resulterade i boken "De dimhöljda bergens gorillor" som såldes i miljonupplagor och efter hennes tragiska död 1985 gjordes en film om hennes levnadsöde. Allt fler naturintresserade turister började söka sig till gorillornas hemtrakter. Idag är deras fortsatta existens i hög grad beroende av oss turister som kommer på besök.

Boka din resa

2024-11-08 2024-11-19 74 900 kr Brussels Airlines Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-11-08 2024-11-19 74 900 kr Brussels Airlines Göteborg 1 Boka resa
2024-11-08 2024-11-19 74 900 kr Brussels Airlines Köpenhamn 4 Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Uganda

  Avresa från Arlanda på morgonen med Brussels Airlines från Arlanda, Göteboeg eller Köpenhman. Här (Arlanda) träffar ni vår färdledare Sara Andersson vid utgångsgaten till flyget. Flyg till Bryssel. De som kommer från Köpenhamn eller Göteborg träffar färdledaren vid utgångsgaten på Bryssels flygplats istället. Nytt flyg mot Entebbe med lunch ombord, mellanlandning i Kigali och ankomst vid 22:30-tiden på kvällen. Efter det att visum och passkontroll är avklarat möts vi av vår lokale guide Paul. Därefter sätter vi oss i de safarifordon som vi ska färdas med den kommande tiden. Kortare transfer till vår lodge Papyrus Guest House som ligger i Entebbe med en mysigt lummig trädgård full av fåglar. Vi får våra rum och vilar ut efter flygresan.

 • Dag 2 Träskonäbb i papyrusträsken

  Frukost på Papyrus Guest House. På morgonen och förmiddagen åker vi till Mabambaträskens stora papyrusvassar. Vi tar oss runt i långsmala båtar som kommer fram i trånga kanaler för att leta efter den mytomspunna, märkliga dinosaurieliknande träskonäbben (se bilden). Här finns även mycket andra fåglar som hägrar, rovfåglar och vackra vävarfinkar. Därefter åker vi tillbaka för att äta lunch i Entebbe. Paus mitt på dagen, sen tillfälle växla/ta ut lokal valuta vid nån bank. Därefter blir det en promenad i Entebbes botaniska trädgård. Här ser vi på olika växter, träd och blommor och med lite tur får vi syn på grå jakopapegoja samt den intensivt blå Ross Turaco. Välkomstmiddag och kort genomgång av de kommande dagarnas program på hotellet.

 • Dag 3 Entebbe till Murchison Falls

  Körningen till Murchison falls från Entebbe brukar ca 6 timmar men vi passar på att stanna halvvägs på Ziwa Rhino reserve där vi får sträcka på benen med en vandring i det vilda för att se noshörning. Rhino Fund Uganda började 2006 ett långsiktigt arbete för att återinföra noshörning i Uganda. Sex stycken vita noshörningar introducerades till Ziwareservatet och med många lyckade födslar har man nu över 30 noshörningar i området. I nuläget är Ziwa den enda platsen i Uganda där man kan se noshörningar i det vilda. Vit noshörning (trubbnoshörning) är till skillnad från Svart noshörning (spetsnoshörning) inte alls särskilt aggresiva och här får vi alltså den ovanliga möjligheten att få de dom nära - till fots. Därefter fortsätter vi sista biten till Ugandas största nationalpark Murchisson falls där vi får checka in på vår lodge.

 • Dag 4 Murchison Falls nationalpark

  Murchison Falls är Ugandas största park (nästan 4 000 km2) och utgör tillsammans med grannreservaten Bugungu och Karuma Falls ett mycket stort och djurrikt område i nordvästra Uganda, gränsande till Lake Albert nära gränsen mot Kongo. Nilens översta delar flyter rakt genom parken, som utgörs av savann, galleriskogar och woodland. Ett mäktigt vattenfall, där Nilen störtar genom en smal passage, har givit parken dess namn.

  Bland däggdjuren finns elefanter i stora hjordar, lejon, leoparder, bufflar, olika slags antiloper, rothchildgiraffer, flodhästar och krokodiler, samt gott om fågelarter. I de intilliggande skogsreservaten finns schimpanser, rödsvansmarkattor och svartvita guerezor. I parken har vi gamedrives men får även följa med en båttur på den vita Nilen och besöka delen där vattenfallet störtar ner i floden.

 • Dag 5 Safari i olika områden

  Tidig utfärd i gryningen för att leta efter storvilt i delar av parken som vi inte såg under gårddagen och försöka få synn på Ugandakob-bockarna som vaktar reviren uppe på sina termitkullar. Har vi tur hittar vi kanske en leopard eller några lejon, förutom elefanter, bufflar, vattenbockar, topiantilop och andra djur. Därefter åter till lodgen för lunch. 
  Under eftermiddagen fortsätter vi med en safari och försöker hitta de djur som vi kanske inte fått syn på ännu.

 • Dag 6 Söderut till Kibaleskogen

  En sista tur i parken och sedan bär det av dryga 30 mil genom det lummiga gröna landskapet i våra Toyota Land Cruisers i ungefär 5-6 timmar timmar. Normalt blir det medhavd lunch på längre transportdagar och det finns mycket att se längs vägen. Vi gör också några bensträckare under dagen. Vi kommer fram på eftermiddagen till Chimpanzee Forest Lodge strax utanför Kibaleskogen.  Därefter blir det middag och dags att vila ut på lodgen.
  I Kibales skogar finns 13 olika primater, med allt från schimpanser, röd colubusapa, gråkindad mangabey till L´Hoest apa. Här har även setts omkring 350 olika slags fåglar. Om vädret är klart kan man skymta snön uppe bland topparna i Ruwenzoribergen, även kallade Månbergen för att snön lyser vit i månskenet.

 • Dag 7 Kibale Forest - besök hos schimpanserna

  På morgonen och förmiddagen vandrar vi med parkguider för att leta efter schimpanser och några av de 12 andra primater som lever i de tropiska urskogarna i Kibale. Vi vandrar under ledning av parkens guider, som vet var de habituerade schimpanserna normalt håller till. Här finns även skogselefanter och bufflar så man får inte vandra omkring utan beväpnade guider. För många av våra resenärer har mötet med vilda schimpanser gjort ett lika stort intryck som mötet med gorillorna. Men inget är säkert, det är vilda djur och schimpanserna rör sig ofta i trädkronorna och kommer inte alltid ned på marken så ingen resa är den andra lik. Fågellivet är rikt i skogen, med färggranna gyllingar, trogoner, blå turakoer och stora näshornsfåglar. När vi nu blir klara så tar vi oss till lodgen för lunch. På eftermiddagen kan vi vila ut, vandra i omgivningarna och leta efter fåglar och de vackra svartvita colubusaporna. Ta det lugnt i den trevliga baren med utsikt över den omgivande kratersjön. På kvällen efter middagen går vi igenom dagens upplevelser om vi orkar. 

 • Bigoditräsket

  Under eftermiddagen besöker vi Bigoditräsket som är ett naturskydds- och byprojekt som vi stödjer genom vårt besök. Här vandrar vi runt på spångar, stigar och träbroar bland palmer och genom lite papyrusvass. Ta på oömma skor då leden är inte i bästa skick men vid högt vatten finns stövlar att låna. Den lokala guiden visar oss de vackra stora blå turakoerna. Det är fågelrikt och här finns gott om apor, många brukar kunna ses på nära håll. Bland andra rödsvansad markatta, röd colobusapa och gråkindad mangabey. Därefter blir det middag och dags att vila ut på lodgen, och kanske leta efter apor och fåglar i den omgivande skogen i kvällningen. På kvällen efter middagen går vi igenom dagens upplevelser och planerar för morgondagens. Samma lodge som dagen innan.

 • Dag 8 Via högländerna till Bwindi Impenetrable Forest

  Efter frukost bär det iväg genom jordbruksbygder och naturreservat innan vi tar oss upp genom högländerna till Bwindi på bitvis krokiga och dammiga grusvägar. Vi färdas ca 4 timmar. Sen kommer vi in i Buhomadalen som sträcker sig in i Bwindi National Park omgiven av regnskog. Vi kommer fram på dagen och kan bekanta oss med den omgivande byn på em. efter lunch. Övernattning på den vackert belägna Buhoma Haven Lodge med en härlig utsikt över dalen (eller likvärdig lodge). Här ser man ut över den mäktiga regnskogen i dalen. Har vi tur kan vi få se den stora kronörnen segla förbi på sin jakt efter apor. Häruppe bor vi på 2000 möh, så det blir kyligt på natten. Dags att vila ut inför morgondagens vandring. Det finns ofta färggnistrande små solfåglar i den blomstrande trädgården. Middag och genomgång inför det kommande gorillabesöket med Paul och Sara.

 • Dag 9 Hembesök hos bergsgorillorna

  Resans mål - utflykten till gorillorna. Normalt åtta besökare per dag och gorillagrupp. Vi delar upp oss på 2 ev 3 grupper som leds av parkens erfarna guider. I Bwindi bor vi nära startpunkten där man samlas för genomgång innan man åker ut till den familjegrupp som anvisas. Häromkring finns flera habituerade familjegrupper. Dessa spåras med hjälp av lokala parkguider som känner djurens vanor väl. Hitintills har alla våra kunder fått se gorillor genom åren, liksom mer än 90% av övriga besökare, men man kan aldrig garantera något när det handlar om vilda djur. Bergsregnskogen har dessutom ett rikt djurliv med många primater, fjärilar och mängder av ovanliga fåglar och olika apor. Vi äter medhavd lunch på gorillatureren. Sen bär det av tillbaka till Silverback Lodge. För de som vill kan det därefter ordnas en vandring vid parken för att se på fåglar, eller så kan Sara ta med de som vill på ett besök i byn.

 • Resans höjdpunkt

  Dagen börjar med en tidig frukost, glöm inte att ta med lunchboxen, mineralvatten, regnjacka och allt du behöver denna vandringsdag. Hyr en lokal bärare, brukar kosta 20 USD, det ger välbehövliga inkomster till byinvånarna. De stöttar besökarna och ger en hjälpande hand i brantare partier. Det spar på krafterna att inte bära på ryggsäck uppe på denna höjd. Men alla guider och vakter brukar sträcka ut en hjälpande hand om det är lite brant eller halt och besvärligt. Hur långt det blir att gå, beror helt på var i reviret gorillorna råkar befinna sig just denna dag. Turen kan ta allt mellan 2 till 6 timmar. Vi bär med oss vår picknicklunch. När vi väl är framme vid bergsgorillorna så får vi sen sitta stilla nära flocken och studera dem under en magisk timma... Ett minne för livet.. Drygt hälften av världens kvarvarande bergsgorillor finns i Bwindis skogar. Guiderna kan även berätta om deras dagliga liv samt floran och faunan här.
  När vi kommer tillbaka är det skönt att få duscha och sträcka ut sig. De som kommer tillbaka tidigt kan följa med Paul på en tur i kanten av den mäktiga urskogen längs en väg som slingrar sig upp genom skogen. Huvudguiden Paul är expert på Ugandas alla djur samt fåglar och känner till de flesta läten vi hör i skogen. Vi får tid att se på träden, fjärilarna och fåglarna i lugn och ro. De beväpnade parkvakterna följer med. Dock måste vi i så fall hinna in före parkavgiften går ut. De som är trötta efter gorillabesöket kan istället välja att åka upp och sitta i trädgården på Silverback Lodge för att ta en kopp te eller kaffe. Vi avslutar dagen med en välförtjänt middag och genomgång av dagens upplevelser innan det är dags för att sova ut.

 • Dag 10 Bwindi till Lake Mburo National Park

  Sista morgonen i de dimhöljda bergen. Efter frukosten börjar vår återfärd mot Lake Mburo 28-33 mil i 7-8 timmar, beroende på vägarnas skick i början av färden. Vår resa genom det gröna Ugandiska jordbrukslandskapet ger hisnande vyer. Det börjar med krokiga dammiga småvägar genom parken, men fortsätter senare på asfalterade och oftast bra vägar. Resan tar större delen av dagen. Lunchpaus efter vägen. Vi får se lite av vardagslivet i byarna och städerna vi passerar, med stora stånd av frukt och grönsaker. Vårt mål är Lake Mburo National Park ungefär halvvägs till Kampala. Vid ankomst till parken hoppas vi hinna göra en
  båttur på den lilla sjön, där det brukar finnas många flodhästar och även sällsynta simrallar. Blir det tid över gör vi även en kortare game drive bland zebror, eland- och impalaantiloper, som är nya bekantskaper på denna resa. Vi tar därefter in på Mpogo Safari Lodge eller Rwakobo Rock lodge som ligger med vacker utsikt över parken.

 • DAG 11 Lake Mburo till Entebbe

  Kort game drive i parken på morgonen efter frukost, med samma slags djur som kvällen innan. Sen bär det av mot Entebbe via Kampala i ca 25 mil och 5-6 timmar, beroende på trafik. Kort stopp vid Ekvatorialmonumentet för att ta bilder. Vi tar oss ned tillbaka till Entebbe där vi har dagrum till vårt förfogande på Papyrus Guest House. Här får vi tillfälle att vila och fräscha upp oss lite inför flyget hem. På kvällen blir det avskedsmiddag med Paul och Sara innan det bär av till flygplatsen för flyg med Brussels Airlines vid midnatt.

 • Dag 12 Hemkomst

  Ankomst till Bryssel på morgonen. Några timmars väntan innan det är dags för nytt flyg till Arlanda eller Köpenhamn. Preliminärt ankomst till Arlanda vid 12:30-tiden. Dags att ta farväl av alla. För er som flyger till Göteborg så går planet först på eftermiddagen.

 • OBS! Programmet kan komma att ändras av tekniska eller logistiska skäl, men resan kommer att ha samma innehåll. Ändringar av färdvägen kan ske om det t.ex. pågår större vägprojekt, då det pågår ett febrilt vägbyggande i landet. Det kommer även gå att åka vissa sträckor på kortare tid framöver. Värt att tänka på att ingen safari är den anda lik, då transporterna påverkas av vad vi träffar på i djur- eller upplevelseväg från gång till gång.

Resans höjdpunkter

 • En fantastisk apresa - Besök både hos habituerade gorillor och schimpanser. Många andra primater som röd- och svartvit colobus, gråkindad mangabey och rödsvansad markatta, grön- och blå markatta, L´Hoests markatta. m.fl.
 • Fågellivet i Murchison Falls, de färggranna trogonerna och den stora märkliga träskonäbben
 • Det omväxlande landskapet med regnskog, papyrusträsk, stora sjöar, höga dimhöljda vulkaner och smaragdgröna odlingsmarker.

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Göteborg, Köpenhamn
Avresor 8/11
Pris Från 74 900 kr
Enkelrumstillägg 8 900 kr
Barnpris

På förfrågan, min. ålder för besök hos gorillorna 15 år.

I priset ingår
 • Flyg Sverige - Entebbe inkl. skatter med KLM
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Safari i Queen Elisabeth NP
 • Gorillabesök i Bwindi NP
 • Schimpansbesök i Kibale NP
 • Alla lokala transporter i fyrhjulsdrivna fordon med erfaren förare/guide
 • Nationalparksavgifter och ett gorilla-, samt schimpansbesökstillstånd
 • Helpension på hela resan
 • Svensk ciceron och mycket kunniga lokala guider
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Visum Uganda ca 50 USD, drycker och dricks

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

Köpenhamn eller Göteborg på förfrågan.

Resplan

Dag 1. Mot Uganda
Dag 2. Träskonäbb i papyrusträsken
Dag 3. Kampala till Kibale Forest National Park
Dag 4. Kibale Forest - besök hos schimpanserna
Dag 5. Till Queen Elisabeth National Park
Dag 6. Safari i Queen Elisabeth. Båt på Kazingakanalen
Dag 7. Safari i Queen Elisabeth, Ishashadelen
Dag 8. Ihasha via högländerna till Bwindi National Park
Dag 9. Hembesök hos bergsgorillorna
Dag 10. Bwindi - Lake Mburo National Park
Dag 11. Lake Mburo till Entebbe
Dag 12. Hemkomst

Resesätt Brussels Airlines
Klimat

Bästa säsong i Uganda är torrperioden, juli-feb. Det är regnperiod i april-maj samt  en mindre intensiv regnperiod i november. Men det brukar gå bra att besöka gorillorna ändå, de flesta av våra resor har gått just då under det sista decenniet. 

Visum

Visum behövs för Uganda ochsöks via en webportal: https://visas.immigration.go.ug/ Se vidare information i ditt utskick från Äventyrsresor.

Det är varje resenärs ansvar att ha med sig pass som är giltigt enligt de regler som gäller för landet. I de fall visum erfordras anges detta i respektive resas resfakta. Om du inte har svenskt medborgarskap kan andra visumregler gälla. Var vänlig informera oss vid bokningstillfället. Det är viktigt att ditt namn i passet och dess stavning i din bokningsbekräftelse och visumansökan helt överensstämmer med ditt pass. Vid sen ändring kan det tillkomma en ändringsavgift. Om du behöver visumservice, kan du ta kontakt med Alla Visum

Resans karaktär

Resan kan genomföras av alla som är vana att röra sig ute i naturen. Mestadels enklare vandringar förutom vid besöket hos gorillorna, vilket kan vara ansträngande och delvis går i brant och lerig terräng. Transporterna sker med fyrhjulsdriven Land Rover/Toyota Land Cruiser. På en del sträckor är vägarna dåliga och några dagar förekommer det längre transporter, men det finns alltid massor att se så det blir inte långtråkigt.

Deltagarantal

Min 10 och max 16 deltagare. 

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi med del i dubbelrum. Hotell och bekväma safarilodger med bästa läge i tio nätter.

Boende

 • Uganda - så här bor vi på resan

  Under vår rundresa bor vi på bra lodger och hotell som vi valt ut för sitt vackra läge, eller för att de ligger bra till för de platser vi ämnar besöka. Första nätterna bor vi på Papyrus Guest House i Entebbe, med en lummig trädgård nära flygplatsen. Väl framme i MUrhisson Falls bor vi på Pakuba safari lodge med utsikt över Vita Nilen. Därefter på Chimpanzee Forest lodge i närheten av Kibales National Park. Vid Bwindiparken bor vi med fin utsikt över parken på rustika Bakiga Lodge. I Rwanda bor vi delvis på Mountain Gorilla view lodge och sedan även på bekvämt hotell inne i huvudstaden Kigali. Enstaka boenden kan komma att bytas till andra lodger av motsvarande standard om nåt oförutsett inträffar.


  Finns på hotellet

  Allt från bekväma vildmarkslodger till hotell, några med pool etc. Alla rum har självklart egen dusch och toa. Restaurang med god mat på alla boenden. De flesta har en trevlig bar. En del lodger brukar tända en brasa på kvällen, där man kan sitta och prata om dagens upplevelser.

  Finns på rummet

  El finns normalt hela dygnet på de flesta boenden, men på lodger som ligger mer avlägset kan vissa störningar i elförsörjningen förekomma. 

Inspiration

Se WWFs film från Uganda