Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på Lazy Lagoon

Kombinera din Ruahasafari eller Kilimanjarobestigning med stilla strandliv på en privat ö i Zanzibarsundet. Här på ön i Indiska oceanen finner vi lugnet och stillheten efter en spännande safari eller prövande Kilimanjarobestigning.

På Lazy Lagoon Island Lodge ligger vi i hängmattan och ser solen gå upp över havet mot Zanzibar i öster och ned över Bagamoyos palmklädda stränder i väster. Ön heter Ras Luale på swahili, vilket betyder just »Lazy Lagoon«. Vi bor längst ut på den långsmala ön, en knapp kilometer från kusten med små dik-dik antiloper och söta bushbabies som grannar.

Här finns tolv rymliga bungalows inredda i typisk swahilistil. Stämningen är avslappnad och ostörd. Lodgen har mindre pool, matsal och stor veranda där vi kan njuta av en drink i solnedgången. Här serveras god mat, ofta med fisk direkt ur havet. Här går det även att bada både vid hög- och lågvatten.

När vi får lust, paddlar vi kajak eller snorklar lite längs stranden på udden. Ibland kan man ordna en privat båtutflykt med fiskarna för att segla i utriggade kanoter elelr med en båt till en sandbank mitt i havet, som kommer upp vid lågvatten. Vi kan även besöka den närbelägna gamla handelsstaden Bagamoyo och se på det tyska fortet, slavhandelsmuseet och Livingstonemonumentet. Det var här Livingstone, Stanley och Grant startade sina upptäcktsfärder in i Afrika.

Lodgen ligger på öns norra spets på en smal men nio km lång ö. Naturen är förhållandevis opåverkad och har kvar det mesta av sin ursprungliga vegetation med nästan ogenomtränglig låg vindpinad skog och långa vackra klipp- och sandstränder utan bebyggelse.

Se fiskare passera med små utriggarkanoter och trekantiga segel på väg ut från kusten på morgonen och njut av deras fångster till middagen. Dessa små båtar har sett likadana ut i tusen år, och är mycket snabba i den lätta vinden.

Reseprogram

 • DAG 1 Flyg och vidare transport till Lazy Lagoon

  Inrikesflyg från Dar efter safarin i Ruaha, Mikumi eller Selous till en landningsplats nära ön. Transfer ned till landstigningsplatsen vid stranden. Obs vid lågvatten kan du behöva gå ut en bit till den lilla båten som tar dig ut till ön strax utanför. Om du ansluter från safari i Serengeti eller Kilimanjarobestigning så blir det inrikesflyg på eftermiddagen till Dar es Salaam. Avhämtning samt transfer med taxi eller minibus från flygplatsen till Kaole. Transfern tar normalt 1,5 timme, mer ibland pga rusningstrafik. Kort båttur ut till ön och sen är du framme.

 • DAG 2-4 Sol och bad

  Njut av öns alla möjligheter att bada, snorkla, segla och vandra längs stränderna. Eller gör en utflykt till Kaole Ruins och det gamla Bagamoyo. God och riklig mat med frukt och fisk direkt från havet.

 • DAG 5 Avslutning och transfer till Dar es Salaam

  Passa på att ta ett sista dopp och njut av lugnet. Vid lunch är det dags för återfärd med båt och taxi till flygplatsen i Dar es Salaam för vidare hemresa. Ankomst Sverige dagen efter.

Resans höjdpunkter

 • Sol, bad och avkoppling, bungalowhotell med bra standard och god mat.
 • Nära till historiska sevärdheter som Bagamoyo och Kaole ruins.
 • Bra förbindelser med safari i Serengeti, Ruaha, Selous eller Kilimanjaro.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avresor jun - mar
Pris Från 7 900 kr
Enkelrumstillägg 3 000 kr
Barnpris

6 900 kr, barn i egen säng som delar med två vuxna. Max 2 barn per rum

I priset ingår

Tillägg för Inrikesflyg till Dar es Salaam för de om kommer från Kilimanjaro, Serengeti via Arusha en väg. inkl. skatt. Transfer från flygplatsen med bil och båt ut till ön t/r. Bekväm, rymlig bungalow med veranda, egen toalett, dusch. En dubbelsäng på nedervåningen och 2 separata sängar på övervåningen, alla har myggnät.

I priset ingår ej

Extra flyganslutning från Arusha (efter safari i Serengeti eller Kilimanjarobestigning) till Dar es Salam. Kostar 2 900 kr per deltagare.

Extra dagar

Extranatt med halvpension: Del i dubbelrum 1 200 kr natt. Enkelrum 1 800 kr. Barn 7-12 år som delar med två vuxna 700 kr natt.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Flyg från Arusha eller Moshi
Dag 2-4. Sol och bad
Dag 5. Avslutning och transfer till Dar es Salaam

Resans karaktär

Vila, sol och bad. Lämplig tid att resa är juni–mars, eftersom det är regnperiod i april–maj. I november infaller en mindre regnperiod, men den är normalt inte besvärande. Klimatet är varmt och fuktigt året om, 25–35 grader. Här går det att bada även vid lågvatten. Många hotell på Zanzibar har annars problem med tidvattenvariationerna. Rummen svalkas av brisen och här finns därför ingen air condition.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Större delen av ön Lazy Lagoon är ett privat reservat med bevarad mangroveskog och ursprunglig vegetation. Här finns fortfarande flera arter som annars är försvunna längs kusten. Rummen svalkas av havsbrisen och därför behövs det inte A/C som drar mycket energi. Varmvatten produceras med hjälp av solfångare.

Boende

 • Lazy Lagoon Lodge

  Lazy Lagoon Island Lodge ligger på ön Lazy Lagoon strax utanför Tanzanias fastland. Här kan vi se solen gå upp över havet mot Zanzibar i öster och ned över Bagamoyos palmklädda stränder i väster. Ön heter Ras Luale på swahili, vilket betyder just lazy lagoon. Lodgen vi bor på är den enda på ön. Här har vi alltså möjlighet att njuta av utmärkt mat, och strandliv på öns sandstränder. På hotellet finns rymliga bungalows som svalkas av brisen, därav att vi klarar oss utan a/c. El finns en stund på kvällen. Rum med en tvådelad säng nedtill. Myggnät finns. På övervåningen finns två extrabäddar. Rymligt badrum. Bar och restaurang som serverar mycket maträtter med fisk direkt ur havet. Helpension. Trevlig bar med veranda i kvällssol, där man kan ta en kopp te eller få en drink serverad. Det går att bada även vid lågvatten och det finns även en mindre saltvattenspool.