Översikt

Rundresa & Tigersafari i Maharadjans land

Djungeln genljuder av varningsläten, axishjortarna skäller och påfåglarna skriker. Tigern har gett sig ut på jakt. På denna rundresa färdas du med egen bil och chaufför, på valfritt datum. Tryggt och flexibelt. På safarin sitter vi i vår jeep och spanar, solen sjunker och spänningen stiger. Vår skarpögda guide pekar på spåren i sanden; här har den gått – och där framme står den. De stora gula ögonen glänser i kvällssolen, så glider tigern nästan omärkligt in i det höga gräset och är borta. Det är få djur som gör ett sådant intryck.

På vår tolv dagars rundresa besöker vi några av Indiens viktigaste och mest djurrika nationalparker. Färden går genom många olika slags miljöer, från torr halvöken till »Djungelbokens värld« med gröna salskogar. Få länder kan visa upp ett så rikt djurliv med elefant, leopard, sambarhjort, vildsvin, läppbjörn, rhesusapa och krokodil. 


Tillsammans med våra naturguider
gör vi utflykter i jeep, för att finna alla djuren. Mellan utfärderna vilar vi upp oss på hotell och lodger, med bra läge i eller nära parkerna. Du färdas mellan parkerna och alla resmål i egen bil med a/c och privat engelsktalande chaufför/guide. Bekvämt, säkert och flexibelt och på fritt valt datum.

Dessutom tillbringar vi en dag i Keola Deos berömda fågelreservat, ansett som en av världens bästa platser för att se storkar, hägrar, tranor, örnar och mängder av vattenfåglar. Med lite tur kan vi även se schakal, nilgaiantilop, varanödla och pytonorm. Här tar vi oss fram bekvämt med »cykeltaxi« på små vägar genom vattenriket.

När vi är i »Gyllene Triangeln« besöker vi berömda sevärdheter som Taj Mahal, Fathepur Sikri och Amber Fort. På färden upplever vi också Indiens ovanligt färgstarka, myllrande och spännande kultur på nära håll, samt njuter av den goda maten.

Den vackra Corbettparken vid Himalayabergens fot blir vår avslutning. Här omges vi av ljusgröna salträdskogar mot fonden av Himalayas berg i fjärran. I det stora reservatet lever många tigrar och det är gott om dess bytesdjur Axis- och sambarhjort. Här finns även vilda elefanter och gott om vackra fåglar. På vägen hit korsar vi den heliga Ganges övre delar.

Du bidrar till tigerns fortlevnad
Att besöka de stora tigerreservaten i Indien är bästa garantin för att djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll samt bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Äventyrsresor är medlem och stöder TOFT (Tour Operators For Tigers) som på plats aktivt verkar för tigerns fortlevnad.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Indien

  Flyg från Arlanda kring 12-tiden till Istanbul med Turkish Airlines (eller Helsingfors vid 17-tiden med Finnair mot tillägg). Byte av flyg och fortsättning mot Delhi över natten.

 • Dag 2 Delhi – Jaipur

  Ankomst på tidig morgon till Delhi. Här möts ni av er förare och guide med bil. Därefter börjar färden med bil (ca 6 timmar) till Jaipur, huvudstaden i Rajasthan, eller den rosa staden som den också kallas. Vi besöker Amber Fort från 1500 talet som har en fantastisk blandning av Muslimsk och Hinduisk arkitektur. Fortet ligger på en höjd över den gamla staden Amer. Efter ankomsten till Jaipur så vandrar vi i staden och besöker Vidnarnas Palats, Astronomiska Observatoriet och kanske den färggranna marknaden som är en upplevelse i sig. Den första dagen är lång och det är skönt att få gå till vila på hotell Alsisar-, eller Mandawa Haveli.

   

 • Dag 3 Jaipur - Sawai Madhophur

  Från Jaipur reser vi genom den rajasthanska landbygden till Sawai Madhophur (ca 5 timmar) där vi äter lunch och tar in på hotell. Eftermiddagen ägnas åt vår första spännande safari i Ranthambore National Park. Den ligger vackert inbäddad mellan två höga berg, Ran och Thanbhore, efter vilka parken har fått sitt namn. Parken anses som en av de bättre för att se tiger då vegetationen är gles. I parken finns dessutom leopard och gott om axis- och sambarhjortar. Övernattning på hotell Regency eller likvärdigt hotell.

 • Dag 4 Ranthambore National Park

  Vi stiger upp i gryningen för att bege oss ut på en tidig morgonsafari i parken. Den bästa tiden för att se alla djur. Frukost på hotellet och därefter tid att ta igen sig vid poolkanten. Ännu en eftermiddagssafari och därefter övernattning på hotell Regency.

 • Dag 5 Sawai Madhophur – Bharatpur

  Tidig morgon transfer till tågstationen för två timmars tågresa till Bharatpur. Om tåget är försenat eller inte går av annan anledning, tar vi vår följebil i stället. Vid lunchtid är vi framme och tar in på hotell strax utanför parken. Eftermiddagssafari i parken med ”cykeltaxi” för att se på alla fåglar och även en del djur som Nilgaiantilop, pytonorm eller schakal. Övernattning på The Birders Inn.

 • DAG 6 Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)

  I Bharatpur ligger Indiens främsta fågelreservat, Keoladeo Ghana, en nationalpark som står under Unescos beskydd. Parken var tidigare privat jaktmark för Maharadjan av Bharatpur. Vi färdas till fots och med cykelrickshaw på labyrinterna av dammvallar. Här har mer än 400 fågelarter observerats och vissa finns i stora mängder så även den måttligt intresserade kan fascineras. Det fina är att fåglarna ofta kan ses på nära håll och mängder av storkar samt hägrar häckar i buskar och träd runtom. Med litet hjälp kan man få syn på stora pytonormar eller kärrsköldpaddor som våra turbanprydda guider pekar ut. Det finns även gott om stora nilgaiantiloper samt gott om orädda schakaler. Under hösten och beroende på vattentillgång i dammarna finns möjlighet att göra tur med båt. Dock har stora delar av parken torkat ut under längre perioder de senaste åren, varför man planerar en pipeline för att säkra vattentillgången i framtiden. Då kan man även besöka staden någon av dagarna, eller göra utflykter till andra bra fågellokaler i närheten. Under sommaren 2008 kom lyckligtvis gott om regn. Övernattning på The Birders Inn.

 • Dag 7 Bharatpur – Agra

  Besök vid det imponerande och vackra Taj Mahal, (stängt fredagar) allt för att uppleva de olika nyanserna i den vita marmorn när det skiftar färg under dygnet, från rosa till orange och till blåvitt. Det uppfördes av mogul-kejsaren Shah Jahan till minne av hans favorithustru och är ett mausoleum där båda ligger begravda. I Agra ser vi även på det Röda fortet. På vägen till Agra besöker vi Fathepur Sikri, kejsare Akbars stad som är en mycket väl bevarad spökstad. Den övergavs efter bara några år på grund av vattenbrist. Det är inte svårt att föreställa sig hur hovlivet måste ha varit under storhetstiden. Hotell Utkarsh Vilas eller likvärdigt alternativ.

 • Dag 8 Agra – Corbett NP

  Efter frukost beger vi oss med bil mot Fort Unchagaon vid Ganges, färden tar omkring 3,5-4 timmar runt Delhi och genom den indiska landsbygden med en lång rad mindre samhällen. Vi tar en paus och äter medhavd lunch vid den heliga floden Ganges. Där vi kan se kultplatserna "Ghats" där man utför de religiösa ritualerna och tvättcermonierna. Efter uppehållet bär det av vidare upp till Corbettparken i 4 timmar. Här tar vi in och vilar på Infinity Resort nära parken, invid flod. Om det ej blir för sent kan man ta en promenad vid Kosifloden nära hotellet, här finns även pool.

 • DAG 9 Corbett National Park

  Frukost på hotellet och därefter safari in i Corbettparken. Det är Indiens första nationalpark uppkallad efter Jim Corbett, den kände tigerjägaren och författaren. Han är mest känd för boken ”Människoätaren i Kumaon”. I reservatet finns bl.a. över 100 djurarter förutom tiger. Bland andra leopard, elefant, läppbjörn, kragbjörn, vildsvin, sambar- och axishjort, barking deer, getantilop, Nilagai och rhesusapa samt langur. I parken har även setts närmare 600 olika fågelarter. Vi anländer till vår resort Wild Crest för snabb lunch.  Vi tar oss in till centrala delen dör vi bor över i  Dhikala i hjärtat av nationalparken. Här övernattar vi på Forest Rest House,  boendet är enkelt men läget fantastiskt och ett av de få ställen man får övernatta inne i en nationalpark i Indien. Här finns dock rinnande vatten och elektricitet på rummen.

 • Dag 10 Corbett National Park

  Vi ger oss ut på en tidig djungeltur in i parken med jeeparna för att leta efter storvilt. Vi spenderar dagen i den spännande parken för att spana efter vilda elefanter, tiger och andra djur. Lunch tillbringas inne i Dhikala och på em bär det av ut på ytterligare en safaritur. Middag och övernattning på Dhikala igen. De som reser före 15 nov bor båda nätterna på Wild Crest resort eller Infinity resort straxt utanför parken.

 • Dag 11 Corbett - Delhi

  Efter frukost tar vi farväl av vildmarken och färdas ut ur parken igen och tillbaka i en 6-8 timmar till det hektiska livet i Delhi. Vid ankomst checkar vi in på hotell och därefter kan man be föraren ta er med på en kort runda i staden. Här finns många sevärdheter och ett myllrande folkliv. Övernattning på hotell Chirag Regency eller Clarks Inn alternativt likvärdigt alternativ.

 • Dag 12 Hemkomst

  Transfer till flygplatsen på sena natten eller tidig morgon. Flyg till Istanbul eller via Helsingfors på förmiddagen. Byte av flyg till Stockholm med ankomst på em. eller kvällen.

 • Obs!

  Vid val av annat flygbolag blir det andra ankomst och avresetider, varvid t.ex. hotellnatten i Delhi kan flyttas till början på resan i stället. Även andra smärre förändringar kan förekomma i programmet p.g.a. årstiden eller andra skäl, allt för att få ut bästa möjliga upplevelse under resan.

Resans höjdpunkter

 • Nationalparkerna Corbett, Ranthambore och Keola Deo – vi besöker flera av de berömda parkerna.
 • Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur.
 • Safarin med möjlighet att se tiger, elefant, leopard, krokodil och många andra djur.

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor Dagligen, oktober - mars
Pris Från 26 900 kr
Enkelrumstillägg 7 000 kr
Barnpris

Barn 7-11 år: 12 400 kr. Max ett barn per dubbelrum. Gäller endast barn som delar rum med två vuxna.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige - Delhi inkl skatter
 • Safari i nationalparkerna Corbett, Ranthambore och Keola Deo Ghana
 • Besök i »Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur
 • Alla lokala transporter med eget a/c fordon och privat förare
 • Alla nationalparks- samt besökavgifter till parker och monument
 • Engelsktalande naturguider i parkerna
 • Helpension vid nationalparkerna, frukostpension i städer och längs färdvägen.
 • Egen privat grupp på valfritt datum
I priset ingår ej

Måltider i Delhi, Jaipur, Agra, fort Unchagaon. Här finns många olika alternativ man kan välja själv.

Extra dagar

Extranätter i Dehli vid ankomst eller avresa, pris på förfrågan

Anslutningsort

Köpenhamn på förfrågan

Information om avresor

Alla dagar utom lördagar oktober- mars, då Taj Mahal inte är öppet på fredagar, dvs den 7:e dagen på resan.

Resplan

Dag 1. Mot Indien
Dag 2. Delhi – Jaipur
Dag 3. Jaipur - Sawai Madhophur
Dag 4. Ranthambore National Park
Dag 5. Sawai Madhophur – Bharatpur
Dag 6. Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)
Dag 7. Bharatpur – Agra
Dag 8. Agra – Corbett NP
Dag 9. Corbett National Park
Dag 10. Corbett National Park
Dag 11. Corbett – Delhi
Dag 12. Hemkomst

Klimat

Vi genomför våra resor i oktober–mars, då dagarna inte är så heta och nätterna är svala.

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Vaccination

Kontakta din husläkare eller en vaccinationscentral för rådgivning om rekommendationer för resevaccin. Se även www.vaccinationsguiden.se

Resans karaktär

Vi bor bekvämt och färdas med bil och tåg en kort bit. Några av dagarna har långa transporter. Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiden.
Boendet på Forest Rest House i Dhikala inne i Corbett NP är enkelt, men vackert beläget och stängt 1 okt -15 nov. Då bor vi på Wild Crest, strax utanför parken. Förändringar programmet kan förekomma av praktiska och logistiska skäl.

Deltagarantal

Om ni är en familj eller grupp på minst fyra deltagare ordnar vi en privat skräddarsydd resa på valfritt datum.

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här->

Bra att veta

Del i dubbelrum på hotell och lodger av turistklass.

Under juli - aug. samt 16 dec -15 jan tillkommer ofta ett flygtillägg pga flygbolagets högsäsongspriser.