Översikt

Rundresa & Tigersafari i Maharadjans land

Djungeln genljuder av varningsläten, axishjortarna skäller och påfåglarna skriker. Tigern har gett sig ut på jakt. På denna rundresa färdas du med egen bil och chaufför, på valfritt datum. Tryggt och flexibelt. På safarin sitter vi i vår jeep och spanar, solen sjunker och spänningen stiger. Vår skarpögda guide pekar på spåren i sanden; här har den gått – och där framme står den! De stora gula ögonen glänser i kvällssolen, så glider tigern nästan omärkligt in i det höga gräset och är borta. Få djur som gör ett sådant intryck.

På vår tolv dagars rundresa besöker vi några av Indiens viktigaste och mest djurrika nationalparker. Färden går genom många olika slags miljöer, från torr halvöken till »Djungelbokens värld« med gröna salträdskogar i Corbettparken. Få länder kan fortfarande visa upp ett så rikt djurliv med elefant, leopard, sambarhjort, vildsvin, läppbjörn, rhesusapa och krokodil. 


Tillsammans med våra naturguider
gör vi utflykter i jeep, för att finna alla djuren. Mellan utfärderna vilar vi upp oss på hotell och lodger, med bra läge i eller nära parkerna. Du färdas mellan parkerna och alla resmål i egen bil med a/c och privat engelsktalande chaufför/guide. Bekvämt, säkert och flexibelt och på fritt valt datum.

Dessutom tillbringar vi en dag i Keola Deos berömda fågelreservat, ansett som en av världens bästa platser för att se storkar, hägrar, tranor, örnar och mängder av vattenfåglar på nära håll. Med lite tur kan vi även se schakal, nilgaiantilop, varanödla och pytonorm. Här tar vi oss fram bekvämt med »cykeltaxi« på små vägar genom vattenriket.

När vi är i »Gyllene Triangeln« besöker vi sevärdheter som Taj Mahal, Fathepur Sikri och Amber Fort. På färden upplever vi också Indiens ovanligt färgstarka, myllrande och spännande kultur på nära håll, samt njuter av den Indiska maten.

Den vackra Corbettparken vid Himalayabergens fot blir vår avslutning. Här omges vi av ljusgröna salträdskogar mot fonden av Himalayas berg i fjärran. I det stora reservatet lever många tigrar och det är gott om dess bytesdjur Axis- och sambarhjort. Här finns även vilda elefanter och gott om vackra fåglar. På vägen hit korsar vi den heliga floden Ganges övre lopp.

Du bidrar till tigerns fortlevnad
Att besöka de stora tigerreservaten i Indien är bästa garantin för att djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll samt bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Äventyrsresor är medlem och stöder TOFT (Tour Operators For Tigers) som på plats aktivt verkar för tigerns fortlevnad.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Indien

  Flyg från Arlanda kring 12-tiden till Istanbul med Turkish Airlines eller Helsingfors senare på e.m. med Finnair, mot tillägg. Byte av flyg och fortsättning mot Delhi över natten.

 • Dag 2 Delhi – Jaipur

  Ankomst på tidig morgon till Delhi. Här möts ni av er förare och guide med bil. Därefter börjar färden (ca 6 timmar) till Jaipur, huvudstaden i Rajasthan, eller den rosa staden som den också kallas. Vi besöker Amber Fort från 1500- talet som har en fantastisk blandning av Muslimsk och Hinduisk arkitektur. Fortet ligger på en höjd över den gamla staden Amer. Efter ankomsten till Jaipur så vandrar vi i staden och besöker Vindarnas Palats, Astronomiska Observatoriet och kanske den färggranna marknaden som är en upplevelse i sig. Den första dagen är lång och det är skönt att få gå till vila på hotell Park Regis.

   

 • Dag 3 Jaipur - Ranthambore

  Från Jaipur reser vi genom den rajasthanska landbygden till Sawai Madhophur (ca 3-4 timmar) där vi äter lunch och tar in på hotell. Eftermiddagen ägnas åt vår första spännande safari i Ranthambore National Park. Den ligger vackert inbäddad mellan två höga berg, Ran och Thanbhore, efter vilka parken har fått sitt namn. Parken anses som en av de bättre för att se tiger då vegetationen är gles. I parken finns dessutom leopard och gott om axis- och sambarhjortar. Övernattning på hotell Pugmark eller likvärdigt hotell.

 • Dag 4 Ranthambore National Park

  Vi stiger upp i gryningen för att bege oss ut på en tidig morgonsafari i parken. Den bästa tiden för att se djur. Frukost på hotellet och därefter tid att ta igen sig vid poolkanten. Ännu en eftermiddagssafari och därefter övernattning på Pugmark Resort med pool och trädgård. I Nationalparken har man sett nära 270 fågelarter, och här är gott om Axis- och Barasinghahjortar samt Nilgaiantilop. I sjön, som egentligen är en gammal damm från 12-1300 talet finns krokodiler.

 • Dag 5 Sawai Madhophur – Bharatpur

  Tidig morgon transfer till tågstationen för två timmars tågresa till Bharatpur, normalt kl 7-9:30. Om tåget är försenat eller inte går av annan anledning, tar vi vår följebil i stället. Vid lunchtid är vi framme och tar in på ett ombygt gammalt palats, Laxmi Vilas. Eftermiddagssafari i parken med ”cykeltaxi” med fågelguide för att se på alla fåglar, här finns hägrar och storkar i mängder, och även djur som Nilgaiantilop, pytonorm, stora vattensköldpaddor eller schakal. Övernattning på Laxmi Vilas, här bor vi vackert, med pool och vackra omgivningar, det ligger ca 10 min tur från parkens entré.

 • DAG 6 Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)

  I Bharatpur ligger Indiens främsta fågelreservat, Keoladeo Ghana, en nationalpark som står under Unescos beskydd. Parken var tidigare privat jaktmark för Maharadjan av Bharatpur. Vi färdas till fots och med cykelrickshaw på en labyrint av dammvallar. Här har mer än 400 fågelarter observerats och vissa finns i stora mängder så även den måttligt intresserade kan fascineras. Det fina är att fåglarna ofta kan ses på nära håll och mängder av storkar samt hägrar häckar i buskar och träd på öar i dammarna. Med litet hjälp kan man få syn på stora pytonormar eller kärrsköldpaddor som våra turbanprydda guider pekar ut. Det finns även gott om stora nilgaiantiloper samt gott om orädda schakaler. Under hösten och beroende på vattentillgång i dammarna finns ibland möjlighet att göra tur med båt. Dock har stora delar av parken torkat ut under längre perioder de senaste åren, varför man byggt en pipeline för att säkra vattentillgången. Man kan även besöka staden någon av dagarna, eller göra utflykter till andra fågellokaler i närheten. Övernattning på traditionsrika Laxmi Vilas.

 • Dag 7 Bharatpur – Agra

  Besök vid det imponerande och vackra Taj Mahal, (stängt på fredagar) allt för att uppleva de olika nyanserna i den vita marmorn när det skiftar färg under dygnet, från rosa till orange och till blåvitt. Det uppfördes av mogul-kejsaren Shah Jahan till minne av hans favorithustru och är ett mausoleum där de båda ligger begravda. I Agra ser vi även på det Röda fortet. På vägen till Agra besöker vi Fathepur Sikri, kejsare Akbars stad som är en mycket väl bevarad spökstad. Den övergavs efter bara några år på grund av vattenbrist och har stått där sedan dess. Det är inte svårt att föreställa sig hur hovlivet måste ha varit under storhetstiden. Hotell Clarks Shiraz eller likvärdigt alternativ.

 • Dag 8 Agra – Corbett NP

  Efter frukost beger vi oss med bil mot Fort Unchagaon vid Ganges, färden tar omkring 4 timmar runt Delhi och genom den indiska landsbygden med en lång rad mindre samhällen. Vi tar en paus och äter lunch efter färdvägen. Vi kan se kultplatserna "Ghats" när vi passerar Ganges där man utför religiösa ritualer och tvättcermonier. Efter lunchen bär det av vidare upp till Corbettparken i ytterligare 4 timmar. Vår färd är totalt ca 38 mil. Här tar vi in och vilar på WH Ramganga Resort inom norra delen av parkens gränser, i vackra omgivningar. Om det ej blir för sent kan man ta en promenad vid hotellet, här finns även pool.

 • DAG 9 Corbett National Park

  Frukost på hotellet och därefter safari in i Corbettparken. Det är Indiens första nationalpark uppkallad efter Jim Corbett, den kände tigerjägaren och författaren. Han är mest känd för boken ”Människoätaren i Kumaon”. I reservatet finns bl.a. över 100 djurarter förutom tiger. Bland andra leopard, elefant, läppbjörn, kragbjörn, vildsvin, sambar- och axishjort, barking deer, getantilop, Nilagai och rhesusapa samt langur. I parken har även setts närmare 600 olika fågelarter. Det finns även både vanlig krokodil och gavial i vattendragen.Safariturer i parken både morgon och kväll för att se på elefanter, hjortar och leta efter tiger. Åter för vila och lunch mitt på dagen på resorten. Här kan den som vill komplettera listan med alla möjlaiga slags fåglar. Middag och vila på resorten. 

 • Dag 10 Corbett National Park

  Vi ger oss ut på en tidig djungeltur in i parken med jeeparna för att leta efter storvilt. Vi spenderar dagen i den spännande parken för att spana efter vilda elefanter, tiger och andra djur. Lunch tillbringas på lodgen och på em bär det av ut på ytterligare en sista safaritur med jeep, det brukar bli lika spännande varje gång, med nya möten och upplevelser. Varje tigersafari är olik den andra . Middag och övernattning på WH Ramganga Resort.

 • Dag 11 Corbett - Delhi

  Efter frukost tar vi farväl av vildmarken med berg och skogar och färdas genom parken tillbaka ca 25 mil i en 6-7 timmar till det hektiska storstaden Delhi. Vid ankomst checkar vi in på hotell Red Fox Aerocity nära flygplatsen. Därefter kan man be föraren ta er med på en kort runda i staden om det finns tid. Här finns många sevärdheter och ett myllrande folkliv, men även bilköer beroende på trafiken just då.  Övernattning och middag på hotell Red Fox Aerocity alternativt likvärdigt alternativ.

 • Dag 12 Hemresa

  Transfer till flygplatsen på natten eller tidig morgon. Flyg till Istanbul eller via Helsingfors på förmiddagen. Byte av flyg till Stockholm med ankomst på em. eller kväll beroende på valt flygbolag.

 • Obs!

  Vid val av annat flygbolag blir det andra ankomst och avresetider, varvid t.ex. hotellnatten i Delhi kan flyttas till början på resan i stället. Även andra smärre förändringar kan förekomma i programmet p.g.a. årstiden eller andra skäl, allt för att få ut bästa möjliga upplevelse under resan.

Resans höjdpunkter

 • Nationalparkerna Corbett, Ranthambore och Keola Deo – vi besöker flera av de berömda parkerna.
 • Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur.
 • Safarin med möjlighet att se tiger, elefant, leopard, krokodil och många andra djur.

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor Dagligen, oktober - april
Pris Från 23 900
Enkelrumstillägg 5 500 kr
Detaljerade priser

2 deltagare: 25 900 kr per deltagare. 3 eller 4 deltagare: 23 900 kr per deltagare

Barnpris

Barn 7-11 år: 17 800 kr. Max ett barn per dubbelrum. Gäller endast barn som delar rum med två vuxna.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige - Delhi inkl skatter
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Safari i nationalparkerna Corbett, Ranthambore och Keola Deo Ghana
 • Besök i »Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur
 • Alla lokala transporter med eget a/c fordon och privat förare
 • Alla nationalparks- samt besökavgifter till parker och monument
 • Engelsktalande naturguider i parkerna
 • Helpension på resan, bra hotellstandard
 • Miljöskatt

Privat resa med förare och fordon, min 2 deltagare, valfritt datum

I priset ingår ej

Visum, dricks, dryck. Ev. kameraavgifter i parker och vid monument

Extra dagar

Extranätter i Dehli vid ankomst eller avresa, pris på förfrågan

Anslutningsort

Köpenhamn på förfrågan

Information om avresor

Alla dagar utom lördagar oktober- mars, då Taj Mahal inte är öppet på fredagar, dvs den 7:e dagen på resan.

Resplan

Dag 1. Mot Indien
Dag 2. Delhi – Jaipur
Dag 3. Jaipur - Sawai Madhophur
Dag 4. Ranthambore National Park
Dag 5. Sawai Madhophur – Bharatpur
Dag 6. Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)
Dag 7. Bharatpur – Agra
Dag 8. Agra – Corbett NP
Dag 9. Corbett National Park
Dag 10. Corbett National Park
Dag 11. Corbett – Delhi
Dag 12. Hemkomst

Klimat

Vi genomför våra resor i oktober–mars, då dagarna inte är så heta och nätterna är svala.

Visum

Visum till Indien behövs.

Resans karaktär

Vi bor bekvämt och färdas med bil och tåg en kort bit. Några av dagarna har långa transporter. Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiden.
Förändringar programmet kan förekomma av praktiska och logistiska skäl.

Deltagarantal

Valfritt datum.

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att all resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Del i dubbelrum på hotell och lodger av turistklass.

Under tiden 15 dec -10 jan tillkommer ofta ett flygtillägg pga flygbolagets högsäsongspriser, samt ev tillägg på hotellens priser.

Boende

 • Park Regis, Jaipur ****

  Park Regis Jaipur (tidigare Holiday Inn) är både välrenomerat och karaktärsfullt, bra beläget i Jaipur med såväl Vindarnas palats som Amber fortet inom räckhåll samt en lokal hantverksmarknad i närområdet. Hotelelts gäster har tillgång till swimingpool, spa och gym. De välutrustade rummen med sin rofyllda färgsättning och moderna dekor erbjuder LCD-tv, säkerhetsskåp, minibar och Wi-fi. Även tillgång till 24 timmars rumsservice erbjuds. Till hemsidan

 • Laxmi Vilas Palace, Bharatpur ***+

  Laxmi Vilas Palace är ett autentiskt maharadjapalats byggt 1887 till ära av Raja Raghunath som var broder till Maharaja Ram Singh, härskare av Bharatpur. Med den unika atmosfären i behållning har palatset omvandlats till hotell med alla tänkbara bekvämligheter såsom trädgård med utomhuspool, restaurang, bar, Wi-fi, spa och hälsocenter med ett flertal behandlingar på menyn. Alla rum har sin unika prägel och är både väl tilltagna och komfortabelt inredda i en elegant för tiden typisk dekor vilken speglar den indiska kulturen. Luftkonditionering, tv och telefon finns i samtliga rum. I hotellets restaurang och bar serveras lokala rätter. Till hemsidan

 • Clarks Shiraz, Agra ****

  Clarks Shiraz är ett prisbelönt anrikt och centralt berläget hotell I Agra, endast 2 km från det berömda Taj Mahal. Hotellet erbjuder ett flertal restuaranger samt café som serverar såväl indiska som internationella rätter, utomhuspool, gym och spaavdelning, Wi-fi mot kostnad samt en skönhetssalong. Rummen med sin mjuka färgsättning och stilfulla inredning erbjuder gästerna alla tänkbara bekvämligheter i form av luftkonditionering, minibar, och värdeskåp. Till hemsidan

 • Red Fox Aerocity, Delhi/IGI Airport ***

  Red Fox Aerocity Hotel ligger 4 km från den internationella Indira Gandhiflygplatsen och knappa kilometern från Aerocitys tunnelbanestation (metro) samt inom räckhåll för ett flertal shopping och nöjesområden i Delhi.De moderna rummen med sin karakteristiska färgsättning och design erbjuder såväl luftkonditionering som platt-tv och värdeskåp. Gym och 24 timmars rumsservice står till gästernas förfogande. Hotellet har coffee shop, restaurang med såväl indiska som kontinentala rätter på menyn. Tillgång till kostnadsfritt Wi-fi. Till hemsidan