Översikt

Rundresa & Tigersafari i Maharadjans land

Djungeln genljuder av varningsläten, axishjortarna skäller och påfåglarna skriker. Tigern har gett sig ut på jakt. På denna rundresa färdas du med egen bil och chaufför, på valfritt datum. Tryggt och flexibelt. På safarin sitter vi i vår jeep och spanar, solen sjunker och spänningen stiger. Vår skarpögda guide pekar på spåren i sanden; här har den gått – och där framme står den! De stora gula ögonen glänser i kvällssolen, så glider tigern nästan omärkligt in i det höga gräset och är borta. Få djur som gör ett sådant intryck.

På vår tolv dagars rundresa besöker vi några av Indiens viktigaste och mest djurrika nationalparker. Färden går genom många olika slags miljöer, från torr halvöken till »Djungelbokens värld« med gröna salträdskogar i Corbettparken. Få länder kan fortfarande visa upp ett så rikt djurliv med elefant, leopard, sambarhjort, vildsvin, läppbjörn, rhesusapa och krokodil. 


Tillsammans med våra naturguider
gör vi utflykter i jeep, för att finna alla djuren. Mellan utfärderna vilar vi upp oss på hotell och lodger, med bra läge i eller nära parkerna. Du färdas mellan parkerna och alla resmål i egen bil med a/c och privat engelsktalande chaufför/guide. Bekvämt, säkert och flexibelt och på fritt valt datum.

Dessutom tillbringar vi en dag i Keola Deos berömda fågelreservat, ansett som en av världens bästa platser för att se storkar, hägrar, tranor, örnar och mängder av vattenfåglar på nära håll. Med lite tur kan vi även se schakal, nilgaiantilop, varanödla och pytonorm. Här tar vi oss fram bekvämt med »cykeltaxi« på små vägar genom vattenriket.

När vi är i »Gyllene Triangeln« besöker vi sevärdheter som Taj Mahal, Fathepur Sikri och Amber Fort. På färden upplever vi också Indiens ovanligt färgstarka, myllrande och spännande kultur på nära håll, samt njuter av den Indiska maten.

Den vackra Corbettparken vid Himalayabergens fot blir vår avslutning. Här omges vi av ljusgröna salträdskogar mot fonden av Himalayas berg i fjärran. I det stora reservatet lever många tigrar och det är gott om dess bytesdjur Axis- och sambarhjort. Här finns även vilda elefanter och gott om vackra fåglar. På vägen hit korsar vi den heliga floden Ganges övre lopp.

Du bidrar till tigerns fortlevnad
Att besöka de stora tigerreservaten i Indien är bästa garantin för att djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll samt bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Äventyrsresor är medlem och stöder TOFT (Tour Operators For Tigers) som på plats aktivt verkar för tigerns fortlevnad.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Indien

  Avresa från Skandinavien under dagen med t.ex.Turkish Airlines, Finnair eller Qatar Airways. Ett byte på vägen och vidare till Delhi under natten.

 • Dag 2 Delhi – Jaipur

  Ankomst på tidig morgon till Delhi. Här möts ni av er förare och guide med bil. Därefter börjar färden (ca 6 timmar) till Jaipur, huvudstaden i Rajasthan, eller den rosa staden som den också kallas. Vi besöker Amber Fort från 1500- talet som har en fantastisk blandning av Muslimsk och Hinduisk arkitektur. Fortet ligger på en höjd över den gamla staden Amer. Efter ankomsten till Jaipur så vandrar vi i staden och besöker Vindarnas Palats, Astronomiska Observatoriet och kanske den färggranna marknaden som är en upplevelse i sig. Den första dagen är lång och det är skönt att få gå till vila ut på vårt hotell och kanske ta ett dopp i poolen. 

   

 • Dag 3 Jaipur - Ranthambore

  Från Jaipur reser vi genom den rajasthanska landbygden till Sawai Madhophur (ca 5 timmar) där vi kan äta lunch och ta in på vår lodge. Eftermiddagen ägnas åt vår första spännande safari i Ranthambore National Park. Den ligger vackert inbäddad mellan två höga berg, Ran och Thanbhore, efter vilka parken har fått sitt namn. Parken anses som en av de bättre för att se tiger då vegetationen är gles och man få de senaste 10 åren närmare fördubblat sin tigerpopulation. I parken finns dessutom leopard och gott om axis- och sambarhjortar. (F,M)

 • Dag 4 Ranthambore National Park

  Vi stiger upp i gryningen för att bege oss ut på en tidig morgonsafari i parken. Den bästa tiden för att se djur. Frukost på hotellet och därefter tid att ta igen sig vid poolkanten. Ännu en eftermiddagssafari och därefter övernattning på en lodge i strax utanför tigerreservatet. I Nationalparken har man sett nära 270 fågelarter, och här är gott om Axis- och Barasinghahjortar samt Nilgaiantilop. I sjön, som egentligen är en gammal damm från 12-1300 talet finns krokodiler. (F,L,M)

 • Dag 5 Sawai Madhophur – Bharatpur

  Tidig morgon transfer till tågstationen för två timmars spännande tågresa till Bharatpur, normalt kl 7-9:30. Om tåget är försenat eller inte går av annan anledning, tar vi vår följebil i stället. Vid lunchtid är vi framme och tar in på vårt hotell som är ombyggt gammalt maharadjapalats. Eftermiddagssafari i parken med ”cykeltaxi” med fågelguide för att se på alla fåglar, här finns hägrar och storkar i mängder, och även djur som Nilgaiantilop, pytonorm, stora vattensköldpaddor eller schakal. Även denna dag har varit lång och intensiv så efter utfärden i parken kan vi koppla av på det vackra hotellet med pool och vackra omgivningar, ca 10 min tur från parkens entré. (F,L,M)

 • DAG 6 Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)

  I Bharatpur ligger Indiens främsta fågelreservat, Keoladeo Ghana, en nationalpark som står under Unescos beskydd. Parken var tidigare privat jaktmark för Maharadjan av Bharatpur. Vi färdas till fots och med cykelrickshaw på en labyrint av dammvallar. Här har mer än 400 fågelarter observerats och vissa finns i stora mängder så även den måttligt intresserade kan fascineras. Det fina är att fåglarna ofta kan ses på nära håll och mängder av storkar samt hägrar häckar i buskar och träd på öar i dammarna. Med litet hjälp kan man få syn på stora pytonormar eller kärrsköldpaddor som våra turbanprydda guider pekar ut. Det finns även gott om stora nilgaiantiloper samt gott om orädda schakaler. Under hösten och beroende på vattentillgång i dammarna finns ibland möjlighet att göra tur med båt. Dock har stora delar av parken torkat ut under längre perioder de senaste åren, varför man byggt en pipeline för att säkra vattentillgången. Övernattning på vårt "palats". (F,L,M)

 • Dag 7 Bharatpur – Agra

  Besök vid det imponerande och vackra Taj Mahal, (stängt på fredagar) allt för att uppleva de olika nyanserna i den vita marmorn när det skiftar färg under dygnet, från rosa till orange och till blåvitt. Det uppfördes av mogul-kejsaren Shah Jahan till minne av hans favorithustru och är ett mausoleum där de båda ligger begravda. I Agra ser vi även på det Röda fortet. På vägen till Agra besöker vi också Fathepur Sikri, kejsare Akbars stad som är en mycket väl bevarad spökstad. Den övergavs efter bara några år på grund av vattenbrist och har stått där sedan dess. Det är inte svårt att föreställa sig hur hovlivet måste ha varit under storhetstiden. Hotell inne i Agra (F,M)

 • Dag 8 Agra – Corbett NP

  Denna dag beger vi oss tidigt (och tar med frukostpaket) med bil mot på en lång resa mot någon av städerna vid floden Ganges, färden tar omkring 4 timmar runt Delhi och genom den indiska landsbygden med en lång rad mindre samhällen. Vi tar en paus och äter lunch efter färdvägen. Vi kan se kultplatserna "Ghats" när vi passerar Ganges där man utför religiösa ritualer och tvättcermonier. Efter lunchen bär det av vidare upp till Corbettparken i ytterligare 4 timmar. Vår färd är totalt ca 35 mil. Här tar vi in och vilar på vår naturskönt vackra resort inom norra delen av parkens gränser. Om det ej blir för sent kan man ta en promenad vid hotellet, här finns även pool. (F,M)

 • DAG 9 Corbett National Park

  Frukost på hotellet och därefter safari in i Corbettparken. Det är Indiens första nationalpark uppkallad efter Jim Corbett, den kände tigerjägaren och författaren. Han är mest känd för boken ”Människoätaren i Kumaon”. I reservatet finns bl.a. över 100 djurarter förutom tiger. Bland andra leopard, elefant, läppbjörn, kragbjörn, vildsvin, sambar- och axishjort, barking deer, getantilop, Nilagai och rhesusapa samt langur. I parken har även setts närmare 600 olika fågelarter. Det finns även både vanlig krokodil och gavial i vattendragen. Safariturer i parken både morgon och kväll för att se på elefanter, hjortar och leta efter tiger. Åter för vila och lunch mitt på dagen på resorten. Här kan den som vill komplettera listan med alla möjlaiga slags fåglar. Middag och vila på resorten. (F,L,M)

 • Dag 10 Corbett National Park

  Vi ger oss ut på en tidig djungeltur in i parken med jeeparna för att leta efter storvilt. Vi spenderar dagen i den spännande parken för att spana efter vilda elefanter, tiger och andra djur. Lunch tillbringas på lodgen och på em bär det av ut på ytterligare en sista safaritur med jeep, det brukar bli lika spännande varje gång, med nya möten och upplevelser. Varje tigersafari är olik den andra . Middag och övernattning resorten (F,L,M).

 • Dag 11 Corbett - Delhi

  Efter frukost tar vi farväl av vildmarken med berg och skogar och färdas genom parken tillbaka ca 25 mil i en 5-6 timmar till det hektiska storstaden Delhi. Vid ankomst checkar vi in på hotell nära flygplatsen. Därefter kan man be föraren ta er med på en kort runda i staden om det finns tid, eller bara vila ut den sista tiden innan flyget hem. I Delhi finns många sevärdheter och ett myllrande folkliv, men även bilköer beroende på trafiken just då.  Övernattning och middag på hotellet (F,M)

 • Dag 12 Hemresa

  På natten blir det transfer till flygplatsen. De flesta flyg västerut går tidigt på morgonen. Byte för nytt flyg på vägen innan man ankommer Skandinavien på eftermiddagen. För det som hellre vill stanna kvar i Delhi för lite fri tid så kan vi hjälpa till att boka extra övernattning. 

 • Obs!

  Olika flygbolag kan ha olika ankomst och avresetider, varvid t.ex. hotellnatten i Delhi kan flyttas till början på resan i stället. Om ni bokar flyg själva så meddela oss i god tid vilket flyg ni ankommer och avreser med så vi kan korrigera ert program efter det. Även andra smärre förändringar kan förekomma i programmet p.g.a. årstiden eller andra skäl, allt för att få ut bästa möjliga upplevelse under resan.

Resans höjdpunkter

 • Nationalparkerna Corbett, Ranthambore och Keola Deo – vi besöker flera av de berömda parkerna.
 • Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur.
 • Safarin med möjlighet att se tiger, elefant, leopard, krokodil och många andra djur.

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Flygresa bokas separat, kontakta gärna oss
Avresor Dagligen, oktober - april
Pris Från 24 900 kr
Specialpris Rabatterat pris om man reser 3-6 personer
Enkelrumstillägg 7 000 kr
Detaljerade priser

Priset avser per person vid 2 betalande, med del i dubbelrum. Resan kan genomföras från och med två betalande.
Är man 3-6 personer som reser så blir det en ansenlig rabatt per person.
Rabatt per person vid 3 resenärer: -4000 kr
Rabatt per person vid 4-6 resenärer: -5000 kr

Barnpris

Barn 7-11 år: Kontakta oss för pris.

I priset ingår
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Safari i nationalparkerna Corbett, Ranthambore och Keola Deo Ghana
 • Besök i »Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur
 • Alla lokala transporter med eget a/c fordon och privat förare
 • Alla nationalparks- samt besökavgifter till parker och monument
 • Engelsktalande naturguider i parkerna
 • De flesta måltider, bra hotellstandard
 • Miljöskatt

 

I priset ingår ej

Flyg från Sverige till Delhi t/r inkl. skatter. Visum, dricks och vissa måltider. Kameraavgift i de olika reservaten, dessa regler dock olika i varje delstat och park.

Extra dagar

Extranätter i Dehli vid ankomst eller avresa, pris på förfrågan

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

 Avreseredatum styrs av öppettider i parkerna samt när Taj Mahal är öppet. Normalt är taj mahal stängt på fredagar (dag 7 på resan). April-juni är det normalt väldigt varmt och juli-mitten av oktober är det monsunperiod och tigerreservaten stängda. Corbett NP har öppet från 15 okt-13 jun. Ranthambore håller stäng under onsdagar.

Resplan

Dag 1. Mot Indien
Dag 2. Delhi – Jaipur
Dag 3. Jaipur - Sawai Madhophur
Dag 4. Ranthambore National Park
Dag 5. Sawai Madhophur – Bharatpur
Dag 6. Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)
Dag 7. Bharatpur – Agra
Dag 8. Agra – Corbett NP
Dag 9. Corbett National Park
Dag 10. Corbett National Park
Dag 11. Corbett – Delhi
Dag 12. Hemkomst

Klimat

Vi genomför resan från mitten oktober tom mars eller april på valfritt datum. Då är dagarna inte heta och nätterna är svala. Tänk på att under julen och i januari kan det vara ganska kyligt.

Visum

Visum till Indien behövs.

Resans karaktär

Vi bor bekvämt och färdas med bil och tåg en kort bit. Några av dagarna har långa transporter. Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiden.
Förändringar programmet kan förekomma av praktiska och logistiska skäl.

Deltagarantal

Valfritt datum.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Del i dubbelrum på hotell och lodger av god turistklass (ca 4*). 

 

Boende

 • Jaipur, Marigold Hotel

  Marigold Hotell Jaipur är ett 4* hotell med bra läge för att besöka Jaipurs alla sevärheter. Det har även nör till flygplasten och de större vägarna ut ur stan vilket underslättar fär de som skall vidare mot t.ex. Agra eller Ranthambore. Hotellets gäster har tillgång till swimingpool, takbar, spa och gym. De välutrustade rummen har tv, säkerhetsskåp, minibar och Wi-fi. 

 • Shergah Resort Ranthambore

  Hotellet ligger nära grindarna till nationalparken och har stora och bekväma rum. Det omges av en stor trädgård. Här finns pool och en bar. Rummen har luftkonditionering, minibar, vattenkokare och kylskåp. Alla rum har djungelutsikt.

   

 • Laxmi Vilas Palace, Bharatpur

  Laxmi Vilas Palace är ett autentiskt maharadjapalats byggt 1887 till ära av Raja Raghunath som var broder till Maharaja Ram Singh, härskare av Bharatpur. Med den unika atmosfären i behållning har palatset omvandlats till hotell med alla tänkbara bekvämligheter såsom trädgård med utomhuspool, restaurang, bar, Wi-fi, spa och hälsocenter med ett flertal behandlingar på menyn. Alla rum har sin unika prägel och är både väl tilltagna och komfortabelt inredda i en elegant för tiden typisk dekor vilken speglar den indiska kulturen. Luftkonditionering, tv och telefon finns i samtliga rum. I hotellets restaurang och bar serveras lokala rätter. Till hemsidan

 • Clarks Shiraz, Agra

  Clarks Shiraz är ett prisbelönt anrikt och centralt berläget hotell I Agra, endast 2 km från det berömda Taj Mahal. Hotellet erbjuder ett flertal restuaranger samt café som serverar såväl indiska som internationella rätter, utomhuspool, gym och spaavdelning, Wi-fi mot kostnad samt en skönhetssalong. Rummen med sin mjuka färgsättning och stilfulla inredning erbjuder gästerna alla tänkbara bekvämligheter i form av luftkonditionering, minibar, och värdeskåp. 

 • Corbett NP, Welcome Heritage Ramganga Resort

  Hotell med stor vacker trädgård med läget mellan en flod och ett berg. Bra med vackert nära infarten till Corbett NP. Här finns alla faciliteter som behövs för att vila upp inför, eller efter safari i parken. Här är även mycket fågelrikt i de relativt lugna omgivningarna. Pool.