Översikt

Galapagos och molnregnskogens unika djurliv

Följ med på en spännande och lärorik naturkryssning i Galapagos unika övärld. Tillsammans med vår svenske färdledare Hasse Berglund upptäcker vi Galapagos arkipelag med höjdpunkter som Genovesa i norr och Española i syd med häckande Galapagosalbatrosser. På resan bekantar vi oss även med nyfikna sjölejon, jättesköldpaddor, Darwinfinkar och taggiga havsleguaner. Vi reser i en liten grupp om högst 14 deltagare på motoryacht Cachalote Explorer. Vi börjar resan i Ecuadors huvudstad Quito och reser vidare till molnregnskogen på Bellavista Lodge i Ecuadors högland. I trädgården finns fågelmatare, så att vi kan få uppleva många slags kolibris, tukaner och färggranna fåglar på nära håll. Här gör vi både dag och nattvandringar i den omgivande molnregnskogen för att ta del av den fantastiska naturen med spännande fåglar, djur och växter.

Det unika djurlivet och behagliga klimatet på Galapagos, som ligger mitt på ekvatorn, gör det till ett riktigt drömresmål för den djurintresserade. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge, finns här ett särpräglat djurliv där de olika arterna anpassat sig och utformats efter varje ös föreutsättningar och många av de arter vi upptäcker går inte att hitta på någon annan plats på jorden. Under vår naturkryssning med M/Y Cachalote Explorer, äter vi gott och njuter av klimatet, naturen och det fantastiska djurlivet på allra bästa sätt. På denna kryssning besöker vi Genovesa uppe i norr och tar oss även till öarna längst ned i söder Floreana  och Española.

Genom promenader på kritvita korallstränder och upptäcktsfärder till orörda havsvikar kommer vi djuren mycket, mycket nära. Jättesköldpaddor, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper under landstigningarna. Det orädda och spektakulära djurlivet, himlen, havet och de böljande havsbukterna ger fantastiska fotomotiv under kryssningen. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med en havssköldpadda, rocka eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan.

Charles Darwins utvecklingslära, "om arternas uppkomst" föddes här. År 1831 kom Charles Darwin hit som ung biolog och forskare, varvid han noterade djurens anpassning till miljön på de olika öarna. Hans forskning på Galapagos ledde fram till den utvecklingslära om arterna ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om naturvården och den forskning som bedrivs idag. Här får vi även se olika slags jättesköldpaddor, (här levde bl.a. den berömde Lonesomme George innan han dog).

Svensk grupp led av biologen Hasse Berglund och våra kunniga naturguider gör att vi får ut det mesta av dessa förtrollande öar. Varje dag gör vi spännande landstigningar på de olika öar vi passerar, alla med sin unika flora och fauna. Det finns gott om tid för fotografering, glöm inte undervattenskameran då det marina djurlivet bjuder in till fantastiska motiv. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar middagar med mycket färsk fisk och frukt, medan vi lyssnar på föredrag och njuter av tropik nattens stjärnhimmel. Eftersom vi färdas med båt blir det aldrig hett, och det finns även luftkonditionering ombord. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 14 passagerare i 8 bekväma dubbelhytter.


Exkursioner i Molnregnskogen 

Vid soluppgången ger vi oss ut på stigar och småvägar med våra guider för att spana efter fåglar medan morgondimman lättar. Under dagen kan vi njuta av god mat och siesta på terrassen bland alla färggranna fåglar, innan vi ger oss ut på ännu en vandring på stigarna som omger lodgen. Färgstarka blommor och medicinalväxter kantar stigen och om vi har tur får vi även se olika grodor och ödlor. Men framför allt minns man alla orädda kolibrier som surrar runt som humlor i trädgården, ofta kommer de bara ett par meter ifrån en när de ska suga sockervatten ur en fågelmatare och ger unika tillfällen för fotografering på nära håll. Räknat som en av de artrikaste platserna i världen med över 42 arter kolibris och med över 300 olika fågelarter vilket gör det till en oförglömlig upplevelse. De små kolibrierna är långnäbbade, kortnäbbade, en liten med racketformade stjärtspröt och alla med glimrande röda och blå färger mot olika nyanserna av grönt, som en otroligt vacker palett. På kvällen ger vi oss ut på en spännande promenad där vi spanar med ficklampor efter nattliga djur som olingo, grodmun, ödlor, amfibier och olika insekter. Här i närheten finns även en spelplats för den intensivt röda klippfågeln, den undersköna Cock of the Rocks.

Du bidrar till att bevara Galapagos.
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering, samt av introducerade getter, svin och hundar. Inträdesavgiften till nationalparken går till att bevara öarnas natur från de introducerade djuren, och till att driva Charles Darwin Research Station. Där arbetar man med att rädda och bevara de mest sällsynta djuren. Det hittills mest framgångsrika projektet är uppfödningen och återintroduktionen av jättesköldpaddor och landleguaner, men här bedrivs även annan forskning och viktig utbildning av lokalbefolkningen.

Boka din resa

2024-10-26 2024-11-07 87 500 kr KLM Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-10-26 2024-11-07 88 500 kr KLM Göteborg Väntelista Förfrågan

Reseprogram

 • Dag 1 Avresa från Sverige till Quito

  Avresa från Stockholm/Arlanda tidigt på morgonen mot Ecuadors huvudstad Quito. Färdledaren Hasse Berglund möter gruppen vid utgångsgaten för KLMs flyg mot Amsterdam. Efter en mellanlandning ankommer vi till Ecuador på eftermiddagen. Vi blir upphämtade på flygplatsen av vår samarbetspartner för transfer till vårt hotell i Quito. Vi tar en kortare stadspromenad innan vi äter en gemensam middag på kvällen.
  Måltider: Middag

 • Dag 2 Avresa från Quito till Molnregnskogen

  Tidig transfer från hotellet i Quito till Bellavista Lodge i Mindoområdet (ca 2,5 tim). På eftermiddagen exkursion med Hasse och vår lokala naturguide i reservatet där vi får lära oss mer om hur de olika arterna har anpassats till denna fascinerande biotop. Här kan vi även sitta i trädgården och studera olika slags kolibirs på nära håll. På kvällen kan vi se på omgivningarna med guiderna i ficklampssken. Inkvartering på Bellavista Lodge. Helpension

 • Dag 3 Fågelskådning i Mindo

  Efter en god natts sömn och en kopp nybryggt kaffe ger vi oss ut på stigar och småvägar vid soluppgången. Ledda av våra guider spanar vi efter fåglar medan morgondimman lättar, vi återvänder sen till lodgen för frukost. Under dagen ger vi oss ut med vår naturguide i reservatet runtom där vi får lära oss mer om hur arterna har anpassats till denna fascinerande biotop. Färgstarka blommor och medicinalväxter kantar stigen och om vi har tur kan vi även se lite grodor och ödlor. Efter lunch väntar besök på en fjärilsfarm där vi får se en mångfald av arter, några tyvärr redan utrotningshotade. I trädgården omges vi av över 1200 färgglada fjärilar och vi får ta del av alla fyra olika stadierna i en fjärils livscykel. Det finns också möjlighet att få mata några av de 25 olika arter som finns här. I Ecuador finns också över 400 arter av orkidéer och vi besöker också den närliggande orkidéväxthuset där vi får se en stor variation av former och färger med blommor från 2 m.m. upp till 30 cm i längd. Vi äter en gemensam middag på Lodge innan vi ger oss ut på en kvällsexkursion runt lodgen. Måltider: Helpension.

 • Dag 4 Exkursioner i Molnregnskogen - Resa tillbaka till Quito

  Tidig morgon med fågelskådning i regnskogen. Efter frukosten kan man själv välja mellan ett flertal olika exkursioner med eller utan guide eller bara njuta av omgivningarna runt lodgen. Här blir det även goda möjligheter att fotografera olika fåglar. Vid tretiden beger vi oss tillbaka till hotellet i Quito. Kvällen på egenhand. Övernattning i Quito.
  Måltider: Frukost och lunch

 • Dag 5 Till Galapagos och Charles Darwin

  Transfer till flygplatsen på morgonen. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra i Galapagosarkipelagen. Här träffar vi vår guide och bagaget transporteras direkt till båten medans vi får möjlighet att upptäcka huvudön Santa Cruz. Med buss tar vi oss till Itabacakanalen och tar färjan över till ön. På vägen får vi se det bördiga jordbrukslandskapet med sina bananodlingar, majsfält och betande kreatur. På höglandet stannar vi bland hagmarkerna för att leta efter betande jättesköldpaddor, Galapagosfinkar och rubinröda flugsnappare i sin naturliga miljö. Sen fortsätter resan med buss ned till andra sidan och den lilla staden Puerto Ayora. Här besöker vi Charles Darwin-stationen och dess museum för att studera de olika avelsprojekten för drushuvudödlor och olika raser av jättesköldpaddor. Lyckade projekt som gett ett enastående resultat. På kvällen välkomnas vi på vår motoryacht Cachalote Explorer och äter en gemensam middag.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 6 South Plaza och Santa Fe Island

  En av dom minsta öarna är Plazas som består av två mindre öar åtskiljda av en kanal. Öarna  hör till de låga torrare men har en karg skönhet med många färger, här går vi iland på den södra ön. På ön trivs de färgglada gula landleguanerna sida vid sida med havsleguaner. En ovanlig hybrid av land och havs leguaner kan man också stötta på här.  Vid klipporna mot havet ser vi rödnäbbad tropikfågel och måsar häcka. Ön är också hem för en av de största ungkarlskolonierna av sjölejon. Här växer också den karaktäristiska tjockbladiga sesuviumväxten som skiftar färg beroende på vilken säsong det är. Från gröngul under den regignigare perioden till röd under den torrare perioden, när vi är på besök.

  Vi gör även ett besök på ön Santa Fe, ytterligare en av de mindre öarna. Här kan vi se härmtrastar, pelikaner och framför allt Santa Fevarianten av landleguan som endast finns på denna ö. Santa Fe-leguanen kan vara svår att få syn på då den har anpassat sig till öns miljö och har en brunaktig nyans som smälter in perfekt i omgivningen. På grund av den begränsade yta den lever på räknas denna art som högst sårbar. 
  Måltider: Helpension

 • Dag 7 San Cristobal

  Idag utforskar vi ön San Cristobal (eller Chatham som den också kallas), en av de äldsta öarna i arkipelagen. Ön är det enda ställe där man kan se alla tre slags sulor häcka samtidigt (blåfotad-, rödfotad- och Nasca-sula). Här kan vi också se större fregattfågel. Runt ön finns några av de mer kända landmärkena från Galapagos som Witch Hill, en pudervit sandstrand med vackra stenformationer och ett överflöd av djur som havssköldpaddor, havsleguaner, rockor och sjölejon. Det klara vattnet är perfekt för snorkling och här kan vi se tropiska fiskar och koraller. El junco-lagunen, belägen 700 meter över havet är en av få färskvattensjöar på Galapagos och lockar till sig många olika fågelarter. Här kan man se fregattfåglar tvätta bort salt från vingarna, plus Bahamaand och Amerikansk Rörhöna för at nämna några. Namnet junco kommer från en planta med samma namn som växer här.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 8 Española Island

  Den sydligaste ön på Galapagos är Espanola och på grund av dess avlägsna läge har det utvecklats flera endemiska arter här. Vi besöker Gardner Bay på den norra sidan av ön där den långa vita stranden hyser en koloni med sjölejon som ligger och dåsar i sanden, en härlig syn. Här finns även havsleguaner som är rödfärgade i stället för gråsvarta. Vi passar också på att snorkla vid Islote Gardner och Islote Osborn där man kan se mängder av tropiska fiskar, revhajar och sköldpaddor. Vi besöker också Punta Suarez fantastiska djurliv. Längs klipporna finns det blåshål som sprutar upp vatten 20 meter i luften. Här får vi även se Galápagosalbatross vilken i princip bara häckar här, och går att se på hösten under deras häckningssäsong. Albatrossen är den största fågeln på Galapagos och har ett vingspann upp till 2,5 meter. Just denna art räknas som akut hotad sen 2007 på grund av att de endast häckar på Espanola.

  På dessa öar är det djur som står högst i näringskedjan Galapagosvråken, vilken vi kan se här. Den har inga naturliga fiender men är fåtalig och därför klassad som en hotad art. En annan endemisk art man kan se här är Españolas lavaödla som är en av sju olika arter av lavaödlor på Galapagos - ett perfekt exempel på Darwins evolutionsteori då man tror att alla dessa arter har utvecklats från en och samma art från början, där varje art varierar i form, färg och beteende anpassat efter den miljö de lever i.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 9 Floreana Island

  Kärt barn har många namn, och ön Floreanas officiella namn är egentligen ”Santa Maria” men den går också under det engelska namnet "Charles". Ön har en rik och spännande historia med sjörövare, valjägare och tidiga kolonisatörer men här är också en av de bästa platserna för snorkling på hela Galapagos. Förutom det marina livet besöker vi Cormorant Point känd för sin gröna strand där olivinkristaller gör att stranden ser grönaktig ut. Här finns en stor inlandslagun där vi kan få se röda flamingos vandra omkring.

  Vi snorklar också vid en av Galapagos bästa platser Devil's Crown. En vulkanisk krater som sticker upp ur havet och skapar ett korallrev som lockar till sig hajar, rockor och tropiska fiskar. Vi gör också ett stopp vid Post Office Bay, en av få besöksmål på Galapagos som man besöker för den mänskliga historiens skull. På 1700-talet inrättades en inofficiell trätunne-brevlåda av valjägare för att de skulle kunna komma i kontakt med sina anhöriga. Här lämnade man sitt brev och hoppades att någon skulle passera förbi och ta med sig brevet till dess slutdestination. Än idag fungerar denna tradition då turister lämnar vykort till nära och kära och tar med sig kort för att leverera till en destination där de själva bor.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 10 Santa Cruz Island / James Island

  Få platser får en att tro att tiden stannat långt före vår tideräkning som Dragon Hill på Santa Cruz. Här hittar man en stor mängd landleguaner som ser ut som miniatyrdrakar vilka vandrar runt på de soldränkta klipporna. Det är lite oväntat att legunarena fortfarande finns kvar på ön Santa Cruz, som har det största antalet invånare på Galapagos vilka introducerat husdjur som hundar, katter och getter, vilka gjort stor skada på djurlivet. Utöver leguanerna kan man här också se en saltvattenlagun med intressant fågelliv.

  Ön James eller Santiago som den också kallas ligger mellan Isabela och Santa Cruz och erbjuder flera slags sjöfåglar, havsleguaner och även den ovanligare pälssälen. Vi stannar vid Sullivans Bay där en vacker korallstrand leder en till ett 100 år gammalt lavafält som sträcker sig så långt ögat kan nå. Här kan man se två olika typer av lava, pahoehoe lava som man huvudsakligen hittar på Hawai och Galapagos 'a'a lava. En fördel att ha bra vandringskor på sig då lavasten är vass och hård att gå på. Helpension.

 • Dag 11 Genovesa

  Genovesa eller ”fågelön” som den också kallas har fått namnet för olika fågelarter som häckar här. På grund av dess avlägsna läge har få andra djur nåt ända hit, vilket tillåtit fåglarna att ta över ön. Här kan du se stora grupper av stormsvalor, stora bon av fregattfåglar bland mycket annat. Ön har en lite speciell form som en halvmåne då det är de högsta delarna på en utslocknad vulkan som sticker upp ur havet. En av väggarna kring vulkanen kollapsade för många år sen, vilket möjliggjorde att havsvatten kunde ta sig in och har skapat riktigt bra förutsättningar för snorkling. På grund av öns form skyddar den från att vind och vågor tar sig in, vilket gör detta till en utmärkt plats för nybörjare.

  Vi besöker Darwin Bay där vi vandrar längs den vita korallstranden, som fortsätter förbi mangroveskog med olika fåglar. Nazscasula och rödfotad sula är tillsammans med svalstjärtad mås vanliga här men man kan också se brun noddytärna och darwinfinkar. Längre ner längs stigen ser vi tidvattenpooler där sjölejon lekfullt simmar. På slutet når man en klippa med en storlagen utsikt över omgivningen. Vi stannar också till vid El Barranco där det finns möjlighet att se jorduggla och pälssäl.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 12 Santa Cruz, Baltra airport

  Idag är vi tillbaka där vi startade vår resa på ön Santa Cruz. Vi gör ett stop vid Turtle cove på den norra ändan av ön. Endast med våra zodiaker kan vi nå denna plats omgiven av hög mangroveskog. Här är en skyddad plats för marint liv att växa sig större i tryggheten under mangroverötterna där de kan skydda sig från rovdjur. Här kan man på nära håll få se svartfenad och vitfenad revhaj, mindre havssköldpaddor och olika slags rockor. Vi beger oss sen tillbaka till Baltras flygplats där vi tar farväl av vår guide och besättning. Vi flyger från Baltra till Guayaquil på Ecuadors fastland där vi mellanlandar innan vi fortsätter med kvällsflyg mot Sverige med KLM. Med oss har vi oförglömliga möten med denna rika övärld, minnen för livet.
  Måltider: Frukost

 • Dag 13 Hemkomst till Sverige

  Efter en mellanlanding i Amsterdam är vi åter tillbaka i Sverige på eftermiddag vid 18-tiden. Dags att ta farväl av av alla deltagare. Mat serveras ombord planet.

Resans höjdpunkter

 • Naturexkursioner i molnregnskogen med bland annat över 300 fågelarter.
 • Ecuadors huvudstad Quito upptagen på UNESCO:s världsarvslista
 • Närkontakten med djuren på Galapagos. Både på land och när vi snorklar med sjölejon och sköldpaddor.
 • Besök på Española, Floreana och Genovesa några av höjdpunkterna i Galapagos arkipelag
 • Galapagosalbatrossens häckningskoloni på Española
 • Vår omtyckta svenske färdledare, biologen Hasse Berglund

Karta

Resfakta

Reslängd 13 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Göteborg
Avresor 26/10
Pris Från 87 500 kr
Enkelrumstillägg 2 200 kr (gäller endast i Quito och i molnregnskogen)
Detaljerade priser

Enkelrum gäller endast i Quito och i molnregnskogen. På båten delar du med en annan resenär.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige t/r Ecuador med KLM, inkl skatter
 • Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna - Guayaquil
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • Ingala migrations kort till Galapagos
 • 7 nätters naturkryssning på segelkryssaren M/Y Cachalote Explorer med helpension
 • Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord på båten
 • Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak.
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt
 • Möjlighet till snorkling varje dag under kryssningen
 • 2 nätter/ 3 dagar i Molnregnskogen inkl. helpension
 • 2 nätter i Quito inkl. frukost
 • Stadspromenad och välkomstmiddag i Quito
 • Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos och i molnregnskogen
 • Svensk färdledare
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

* Nationalparksavgift Galapagos 200 USD
* Dricks till guide och besättning på Galapagos
* Egna utgifter

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Göteborg och Köpenhamn mot eventuellt tillägg

Resplan

Dag 1. Avresa från Sverige till Quito
Dag 2. Avresa från Quito till Molnregnskogen i Mindo
Dag 3. Naturexkursioner i Molnregnskogen
Dag 4. Naturexkursioner i Molnregnskogen - Resa tillbaka till Quito
Dag 5. Till Galapagos och Charles Darwin-stationen
Dag 6. South Plaza och Santa Fe
Dag 7. San Cristobal
Dag 8. Española
Dag 9. Floreana
Dag 10. Santa Cruz och James 
Dag 11. Genovesa 
Dag 12. Santa Cruz, Baltra airport 
Dag 13. Hemkomst till Sverige

Resesätt KLM
Klimat

Ecuador och Galapagos övärld ligger precis vid ekvatorn vilket gör detta till en destination som passar sig året om på grund av det behagliga klimatet. 

Valuta

Ecuador har ingen egen valuta utan det är istället amerikanska dollar som används som officiell valuta (USD).

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Under resan förekommer promenader på ojämt underlag och landgång sker med zodiakbåtar som gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Men besättningen sträcker alltid ut en hjälpande hand innan man får gå av. Landstigningarna sker ibland vid klippor eller på sandstränder där man får stiga av och gå i vattnet ett par meter. 

Bellavista  - Naturen här står i stark kontrast både till Quitos torra högland och Galapagos arkipelag och det fuktigt klimat med molnregnskog ger förutsättningar för en unik och annorlunda miljö. Här finns över 300 fågelarter.

Deltagarantal

Min 10, max 14

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Äventyrsresor reser med båtar som endast tar 16 passagerare och under 7-nättersturerna når vi ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till. Dessutom finns det restriktioner på vissa av de platser vi besöker att bara 16 deltagare får landstiga samtidigt, så du slipper stanna ombord för att invänta att andra deltagare kommer tillbaka.

De 8 hytterna ombord på Cachalote Explorer har privat dusch/wc samt dubbelsängar eller våningsängar. Båten har luftkonditionering, salong och soldäck. 

Nationalparksavgift på Galapagos tillkommer, 200 USD per person.

Boende

 • Casa Aliso Hotel Boutique

  Casa Aliso Hotel Boutique ligger i den mysiga och exklusiva stadsdelen La Floresta i hjärtat av Quito. Själva hotellet är beläget i ett charmigt hus från 1936 och har Quitos historiska centrum endast 4 km bort.  Rummen har en rustik charm med och är inredda med mycket trä, järn och marmor vilket tillsammans ger en hemtrevlig och mysig känsla. Flertalet av Quitos sevärdheter ligger inom gångavstånd och på kvällen kopplar du med fördel av i den mysiga trädgården och njuter av stadens alla ljud och dofter.

   

 • Bellavista Cloud Forest Reserve & Lodge

  Bellavista Eko Lodge ligger i Ecuadors högland mitt i molnregnskogen. Med över 300 fågelarter, 42 slags kolibris, tukaner, tangaror, mot-moter och manakiner som observerats här är detta en unik miljö att bo i.

  Lodgen upprättades år 1990 med huvudsyfte att bevara den unika primära och sekundära molnskog som fanns här. Idag skyddas över 700 hektar skog runt lodgen på en höjd mellan 2500 - 3500 höjdmeter. 347 hektar är från och med 2019 även en del av SNAP (National System of Protected Areas) och skyddas nu under Ecuadoriansk lag och får ej skövlas. Det finns ca 8 km av olika leder som sträcker sig runt lodgen där man gör olika exkursioner båda dag och kväll för att upptäcka det spännande djurlivet. Från lodgens veranda ges ypperliga tillfällen att skåda fågel och det finns goda möjligheter att se den endemiska Toucan Barbet men även andra arter som Russet-Crowned Warbler, Green and black Fruiteater och Plate billed Mountain Toucan för att nämna några. Här syrrar även kolibris likt humlor kring matarna och några av de mer vanliga arterna man kan skåda är Empress Brilliant, Gorgeted Sunangel, Booted Racket tail och Collared Inca.

  Lodgen har 19 rum och är 100 % ekologisk, med dusch och wc på rummen. 

  På hotellet
  * WiFi i lobbyn
  * Restaurang
  * Bar
  Terrass
  * Trädgård

  På rummet
  * Dusch/Wc

 • M/Y Cachalote Explorer

  M/Y Cachalote Explorer är en nyrenoverad, fullt utrustad och rymlig yacht. Från början en fiskebåt som år 2000 omvandlades till ett bekvämt kryssningsfartyg. De åtta hytterna har luftkonditionering, dubbelsängar eller våningssängar och alla har privat toalett och dusch.
  Hytterna är fördelade på övre och nedre däck och finns i tre kategorier, 1 st C-hytt, 5 B-hytter och 2 A-hytter. 
  Detta fartyg var ursprungligen byggt för turer på Kanadas västkust. Nu är hon anpassad för kryssningar kring ekvatorn i Galapagos övärld. Det finns luftkonditionering i alla utrymmen på båten, stora gemensamma ytor i salongen och flera trevliga utomhusdäck. Därför passar hon för en behaglig kryssning i den vackra miljön runt Galapagos och tar som högst med 16 passagerare.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får med andra ord maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och den vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att låna. Vid behov kan du även hyra våtdräkt till en kostnad av f.n, 30 usd/vecka.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren. Det går bra att använda betalkort ombord.

  Tekniska specifikationer

  Byggår: 1988
  Renoverad: 2000 samt 2018
  Mått: 26m x 7m
  Maxfart: 8 knop
  Passagerarantal: 16

Inspiration

Utflykt med zodiak till Cerro Brujo