Du bidrar till positiv påverkan på resmålet

(Vad är lösningen - hur kan turismen bidra positivt på resmålet)

 

Varför skydda naturen i Nepal?

(Vad är problemet - generellt om resmålet)

 

Vår lokala samarbetspartner

(Vad gör vår samarbetspartner - utöver att organisera resan på plats)

 

Du är en länk i kedjan

Genom att vi på Äventyrsresor själva reser på studieresor för att kontrollera kvalitet samt har tät kontakt med våra samarbetspartners då vi påminner/ställer frågor om deras hållbarbetsarbete gör vi vårt bästa för att ställa krav och påverka och utöka vårt engagemang. Vi uppmanar också våra kunder att ställa nyfikna frågor på plats om hur deras besök i Nepal har en positiv påverkan. Som resenär har du ett ansvar som våra ögon utåt. När du kommer hem från din resa får du fylla i en utvärdering med frågor kring resans kvalitet och hållbarhet, den används i vårt förbättringsarbete och förmedlas också till vår samarbetspartner.

Om flygresan 

Koldioxidutsläppet från flygresan till Nepal ställer vi i relation till den negativa effekten som uteblivna besök ger. Utsläppet av växthusgaser kompenseras genom trädplantering och ingår i resans pris. Vi uppmanar också till medveten konsumtion, köp inte mer än du behöver och gör allt du kan för att minska ditt dagliga klimatavtryck.

Genom Zeromission beräknar vi hur mycket utsläpp som flygresan ger för att sedan stödja klimatprojekt för att bidra till en hållbar utveckling världen över.

En flygresa från Stockholm Arlanda till Kathmandu med mellanlandning i Delhi t/r för 1 person ger ett ungefärligt utsläpp på 2,2 ton CO2.

Valbara utflykter och volontärarbete

(Vad kan du göra på plats om du vill bidra extra (frivilligt/volontärt)

  •  

 


Se alla våra resor till Nepal

 

NEDANSTÅENDE TEXT SKA SKRIVAS OM

Peak Promotions säger att de alltid är medvetna om miljön och de arbetar starkt för ett hållbart resande. De organiserade bland annat en Everest-rengöringskampanj 2011 och samlade in 8 ton sopor från Mount Everest.

Nu har de utvecklat ett nytt koncept - att organisera ekovänliga vandringar.

Eco Friendly Trek

Ekoturism har nu blivit en fråga om globala proportioner när det gäller känsligheten för den miljö vi rör oss i. Peak Promotion har utvecklat konceptet miljövänlig vandring. Man har redan börjat organisera miljövänliga vandringar. För detta har de etablerat sitt systerföretag, den ideella organisation 'Peak Promotion Foundation'. Huvudsyftet med denna stiftelse är att arbeta för miljöskydd och utbildning.

Till skillnad från många andra inspirerar PP och uppmuntrar sina kunder och lokalbefolkningen att bevara naturen och älska jorden de föddes till. De ber sina kunder att inte skräpa ner under vandringen och uppmuntrar dem att ta med icke-biologiskt nedbrytbara sopor tillbaka till Katmandu för återvinning. PP kommer att tillhandahålla handskar och sopsäckar till sina kunder och personal.

De är knutna till återvinningsföretaget Doko Recyclers i Katmandu och kommer att överlämna allt återvinningsbart avfall till dem. De har kommit överens om att köpa sopor från PP och betala en viss summa.

Detta kommer att bidra till att minimera miljöföroreningar och PP kan generera en liten inkomst genom att sälja återvinningsbart avfall. Dessa belopp samlas i fonden och bidrar till miljövårdsprogram, såsom trädplantage och medvetenhetsprogram i Himalaya-regionen i Nepal. PP tror att deras lilla initiering kommer att uppmuntra fler människor att vara oroliga för miljön och det kommer definitivt att hjälpa till att hålla berget rent på något sätt.

Volontärarbete

När det gäller volontärarbetet kan naturligtvis intresserade kunder delta i rengöringsaktivitetsprogram på offentliga platser som Swayambhunath, Pashupatinath, Boudha Stupa och andra världsarv i Katmandu.

PP är också glada att meddela att de planerar att samarbeta med Nepals regering om ett enormt bergstädningsprojekt (Everest, Lhotse, Pumori, Ama Dablam, Dhaulagiri och Makalu) under vårsäsongen (april-maj) 2021.