Resor till den nordiska vildmarken


- Vi har försökt hitta ett brett utbud med såväl utmanande som lite lugnare upplevelser, men alla med fokus på naturen och att lära sig mer kring friluftsliv och att hantera sin utrustning.

- Ett av de vanligaste samtalsämnena vi har med våra gäster, gäller utrustning och packningstips. Tillsammans med Naturkompaniet skapar vi nu ett helt nytt sätt för våra gäster att kunna testa sig fram till en bekvämare och säkrare naturupplevelse. 

- Resorna går till den nordiska vildmarken. På vintern när vi oss om vintertältning, vandrar med snöskor, åker skidor och hundspann i Lappland. Vi har också resor under vår, sommar och höst, bland annat björnskådning i norra Finland, kajakpaddling i storslagen natur längst Helgelandskusten, Sail & Ski vid Nordnorges fjordar, fjällvandringar och toppturer i Sverige och Norge. Men även enklare och lite kortare äventyr, som helger på temat "första natten ute", i Tivedens magiska urskogar.

Nedan följer ett urval av vårens och sommarens äventyr. Välkommen att upptäcka fler resor på Naturkompaniet Resor

Kommande resor och äventyr

 

Den första fjällvandringen
Följ med till Skäckerfjällen, strax norr om alpinmetropolen Åre, för en introduktion till fjällvandring. Under tre dagar vi får lära oss allt väsentligt om att gå i fjällen, alltifrån förberedelser och packning, till hur vi slår läger och lagar mat i det fria.


Bortom lederna i Bunnerfjällen
Under en femdagarstur genom orörd terräng i Bunnerfjällen får du, utöver att njuta av oförglömliga vyer, lära dig och träna på moment som ger dig kunskap och trygghet när du planerar din egen fjällvandring.

 


Björnsafari i Finland
Vi håller andan i vårt gömsle, björnen kikar mot oss, men får strax annat att tänka på då det närmar sig ytterligare en björn. De reser sig på bakbenen, ryter hest och vi ser deras spegelbild i tjärnen – som hämtat ur naturfilmerna på TV, där just dessa gömslen brukar användas.

 

Första utehelgen - vandring i Tiveden
Under kunnig ledning får du lära dig hur man slår upp tält och sover i hängmatta, hur man lagar mat och annat som gör din vistelse i naturen till en skön upplevelse i stället för en prövning. Efter resan ska du känna dig redo för egna tältturer i skog och mark.Kajak i Nordnorge
Följ med till den vackra Helgelandskusten i norra Norge. Under en vecka i juli gör vi härliga kajakturer vid polcirkeln, med långa ljusa nätter. Ett havsäventyr för dig som är van paddlare.

 

 

Vi erbjuder unika naturupplevelser runt om i Sverige och grannländerna. Vi reser i mindre grupper, med erfarna guider och experter från Naturkompaniet. Att fördjupa sin kunskap om friluftsliv, utrustning och natur är viktiga inslag på alla våra resor.