Naturvård och forskning på Galapagos

Galapagosöarna är ett av Äventyrsresors mest populära resmål. Galapagos är också nationalpark, och genom att besöka öarna bidrar man till viktiga inkomster som finansierar olika typer av naturvårdsprojekt samt att skyddar ögruppen från exploatering av bl.a industriellt fiske. Det är därför viktigt att vi fortsätter att resa hit så fort det blir tryggt att resa igen.

Här finns många endemiska djur- och fågelarter som genom tusentals år av naturligt urval anpassats till de olika öarnas särskilda förutsättningar. Det var här Charles Darwin fann nyckeln till läran om arternas uppkomst.

Läget just nu på Galapagos

Vår samarbetspartner biologen Judy Carvahal har skickat en hälsning där hon berättar om vad som händer på Galapagos när det inte kommer några turister. De behöver nu vårt stöd, så hör gärna av dig till oss med din förfrågan om att resa till Galapagos i höst eller nästa år. Kontakta oss på resor@aventyrsresor.se så tar vi fram ett par förslag till dig baserat på dina önskemål om boende samt att se specifika djurarter. 

Hälsningar från Judy Carvahal på Santa Cruz, Galapagos

När du reser med Äventyrsresor kryssar du med en av Judys båtar. Hon äger två båtar som tar max 16 deltagare. Det gör att alla kan landstiga samtigt, i sällskap av en mycket kunnig naturguide. Vi lämnar bara våra fotspår.