M/Y Cachalote Explorer

De åtta hytterna har luftkondtionering, dubbelsängar eller våningssängar och alla har privat toalett och dusch. Hytterna är fördelade på övre och nedre däck och finns i tre kategorier, 1 st C-hytt, 5 B-hytter och 2 A-hytter.  Detta fartyg var ursprungligen byggt för turer på Kanadas västkust och därmed mycket stabilt byggd. Nu är hon anpassad för kryssningar kring ekvatorn i Galapagos övärld. Det finns luftkonditionering i alla utrymmen på båten, stora gemensamma ytor i salongen och flera trevliga utomhusdäck. Hon tar som högst 16 passagerareär och därmed perfekt anpassad för en behaglig kryssning i den unika miljön runt Galapagos.

Maximal tid att utforska öarna

En lokal naturguide följer med och visar oss allt under hela kryssningen. Det finns gott om tid för fotografering och frågor varje dag. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar middagar med mycket färsk fisk och frukt, medan vi lyssnar på föredrag om Galapagos under Stilla havets stjärnhimmel.  Med hjälp av två stabila gummibåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får med andra ord maximalt med tid till att njuta av det unika djurlivet och den vackra naturen.

Båten har tre däck

Vår bekväma båt har tre däck. Hytterna är belägna på övre och undre däck. På mellandäck finns vår vackra salong, där måltiderna intas. Det finns skillnader mellan hytterna, men samtliga är likvärdiga i bekvämlighet. Däckplanskiss:

 Byggår: 1988, renoverad: 2000 samt 2018, mått: 26m x 7m, maxfart: 8 knop

Landstigningar

Våra stabila zodiaks tar oss tryggt iland

Gardener Bay, på ön Espanola, är en av höjdpunkterna

Mer om Cachalote Explorer »