Översikt

Tilläggsresa: Zanzibar Sol & bad

Kombinera din resa med en vistelse på mytomspunna Zanzibar. Njut av de långa vita stränderna för sol och bad, fantastisk snorkling och klarblå dyk.

På Zanzibar bor vi i Matemwe. När vi har lust följer vi med på turer för att snorkla eller dyka vid reven. I byn ser vi träbåtar byggas på traditionellt vis och den som vill gör en utflykt till stenstaden Zanzibar Town med trånga gränder, gamla hus och en livfull marknad.

Hotellet ligger på stranden och härifrån har man en fantastisk utsikt över havet och solnedgången. Det zanzibariska köket präglas av mycket färsk fisk och skaldjur. På Zanzibar finns mycket att göra, flera dykcenter där det ordnas båtutflykter och längs stränderna finns flera olika restauranger och strandbarer där man kan se solen gå ned i havet.

Reseprogram

 • Dag 1 Flyg från Arusha eller Moshi till Zanzibar

  Inrikesflyg efter safarin på eftermiddagen till Zanzibar. Pick up på flygplatsen vid Zanzibar Town och  transfer till hotellet. Resan tar omkring 1-1,5 timmar.

 • Dag 2-5 Avkoppling, sol och bad

  Njut av de långa kritvita stränderna, bada, snorkla, fiska och segla med lokalbefolkningen. Ta det lugnt och se på båttillverkningen. Gå ut och ät god mat på seafoodrestaurangerna runt omkring, och prova dagens fångst ur havet.

 • Dag 6 Tillbaka till fastlandet

  Transfer till flygplatsen i Zanzibar Town för flyg hem på eftermiddagen.

Resans höjdpunkter

 • Sol och bad på långa stränder
 • Möjlighet att göra utflykt till "tusen och en natt" - staden - Stone Town
 • Goda snorklingsmöjligheter

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar, 5 nätter
Avresor Varje dag, jan - apr, jun -nov, i anslutning till din safari i Tanzania.
Pris Från 9 800 kr
Enkelrumstillägg 2 500 kr
Barnpris

5 600 kr, barn 2-11 år som delar rum med 2 vuxna (varierar lite beroende på hotell)

I priset ingår
 • Flyg en väg från Arusha till Zanzibar inkl. skatt
 • Boende med frukostpension/halvpension i 6 dagar och 5 nätter
 • Del i dubbelrum
 • Transfers t/r flygplatsen
Extra dagar

Det går att förlänga eller förkorta vistelsen.

Resplan

Dag 1. Flyg från Arusha eller Moshi till Zanzibar
Dag 2-5. Avkoppling, sol och bad
Dag 6. Tillbaka till fastlandet

Klimat

Vila, sol och bad. Lämplig tid att resa är juni–mars, eftersom det är regnperiod i april–maj. I november infaller en mindre regnperiod, men den är normalt inte besvärande. Klimatet är varmt och fuktigt året om, 25–35 grader.

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Del i dubbelrum med fläkt och A/C. Hotellet har pool. Frukost ingår. 

Högsäsongstillägg tillkommer, gäller främst resor runt loven.

Boende

 • Zanzibar Pearl Boutique Hotel and Villas

  Vid den lilla byn Matemwe på nordöstra Zanzibar ligger nyöppnade Zanzibar Pearl. Här bor vi i rymliga bungalows mitt i den tropiska trädgården och på den vidsträckta stranden. På hotellet finns pool. I restaurangen serveras vällagad mat på lokalproducerade råvaror, allt organiskt. Hotellet har tvättservice och personalen är behjälplig med att boka diverse utflykter. WiFi finns.