Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på Pemba

Avsluta din safari i Ruaha, Selous och Serengeti eller Kilimanjaro-bestigning på paradisön Pemba norr om Zanzibar. Här bor du mycket bekvämt och vackert med strålande utsikt över Indiska oceanens långa vita stränder. Allt ingår!

Manta Resort bjuder på allt man kan önska för att vila upp sig och det mesta ingår, även dryck, drinkar och dagliga spabehandlingar. Bungalowhotellet ligger på öns nordvästra udde, med utsikt mot solnedgångarna över havet. Här störs du inte av andra turister, bor med mycket hög standard och unikt läge.

Njut av fantastiska stränder där det även går bra att bada vid lågvatten, sola, och utforska livet under ytan, eller åk ut med kajak. Här snorklar du bland koraller med färggranna clown- och papegojfiskar i kristallklart vatten. Har du tur möter du havsköldpadda eller manta under en simtur. Här finns även ett dykcenter för den som har certifikat, vill gå en dykkurs eller bara göra ett provdyk med guide. Båtturer till havs och dykning går att boka occh betala på plats.

På Manta Resort bor i stora bekväma bungalows med havsutsikt eller i den vackra parken. I hängmattan kan du ta det lugnt och blicka ut över havet och de små segelkanoterna med fiskare utanför. Längs stränderna passerar havsfåglar och på stärnderna kan man se olika vadare, bla hägerpipare. Det finns även en stor pool. Lodgen är byggd i naturliga byggnadsmaterial och inredningen är inspirerad av den lokala swahilikulturen. Bungalowen har a/c och eget badrum med dusch. Den som är fågelintresserad kan besöka Ngezi Forest, en av de sista bevarade ursprungliga skogarna med flera unika fåglar i närheten, bl.a den edemiska Pemba Scops-Owl.


Korallön Pemba Island – Vackra vita ständer och spännande dykvatten

Pemba Island strax norr om Zanzibar är en ö med sagolikt vackra stränder och få turister. Havet och korallrevet som omger ön är hemvist för exotiska korallsfiskar, rockor, delfiner, knölvalar och havssköldpaddor. Öns korallrev och mangroveskogar bildar ett välbevarat ekosystem som till stor del är borta på Zanzibar idag. Pemba är fortfarande mycket opåverkat och lever sitt lugna liv enligt gamla traditioner, med fiske och kryddodlingar. Från Manta Resort kan du göra ett besök i byns skola eller studera vardagslivet. Manta Resort har även ett flytande undervattensrum där man kan sova över under ytan och titta ut på fiskarna, som i ett "omvänt akvarium", bokas och betalas lokalt.

Resans höjdpunkter
- De vackra vita korallsandsstränderna och lugna atmosfären
- Det trevliga boendet, med god mat och fantastiskt läge
- Här går det bra att bada hela dygnet, även vid lågvatten
- Möjligheten att åka och snorkla i korallreven utanför
- Chansen att få se delfiner och knölvalar i havet utanför resorten
- Möjligheten att ordna turer för dig med dykcertifikat för att dyka bland korallrev- bra dykcenter på Manta Resort (ingår dock ej i priset)
- Det mesta som spabehandling, kajaker, wifi, tvätt, alla drycker även drinkar ingår.

Reseprogram

 • DAG 1 Flyg till Pemba Island

  Inrikesflyg efter safarin i Ruaha, Selous, Serengeti eller Kilimanjaro till Zanzibar. (från Serengeti och Kilimanjaro krävs en extra flygsträcka till Zanzibar för ca 2000 kr, hemresa sker sen från Zanzibar eller Dar es Salaam). Beroende på när du anländer till Zanzibar kan det behövas en övernattning i Stone Town på Zanzibar. Därefter blir det nytt flyg i 30 min över till Pemba vid lunchtid. Här blir vi upphämtade på flygplatsen för transfer genom öns plantager, byar och skogar till Manta Resort längst uppe på norra spetsen av ön. Transfern tar ca 1,5 timmar och går på lite skumpiga vägar. Lunch och middag på hotellet. Här flyttar du in i din rymliga bungalow, med vacker trädgård och havsutsikt.

 • DAG 2-7 Avkoppling, sol och bad på Manta resort

  Njut av öns alla möjligheter att bada, snorkla och vandra längs de vackra stränderna. Vi bor i bekväma rymliga bungalower. Från hängmattan kan vi blicka ut över havet. Lodgen är uppbyggd i naturliga byggnadsmaterial och inredningen är ombonad i den lokala swahilistilen. Våra rum har a/c och stora badrum. Här ingår helpension och all inclusive. Måltiderna serveras på den öppna restaurangen med utsikt över havet, vid din bungalow eller så kan du ta nåt att äta på den lilla baren vid stranden. Allt inklusive spabehandling, vin, öl och drinkar ingår. Till frukost bjuds vi på färsk frukt och rejäla frukostar. Middagarna består av olika rätter, då lokalbefolkningen här livnär sig på fiske står ofta nyfiskade läckerheter från havet på menyn.

  Precis som Zanzibar, har även ön Pemba en spännande historia som handelsknytpunkt mellan Afrika och det dåvarande Omanska riket. Redan på 700-talet seglade handelsmän från Afrika till Sydostasien med kryddor, trähantverk och silverarbeten. Pemba låg då längs farlederna. Historien gör sig fortfarande påmind på ön genom en tradition av skickligt hantverk, arkitektur och matkultur och Dhower, traditionella segelfartyg.

 • DAG 8 Tillbaka till Zanzibar eller Dar es Salaam

  Transfer i ungefär 1,5 timmar till flygplatsen för flyg till Zanzibar på dagen, eller vidare till Dar es Salaam med ett nytt flyg på eftermiddagen. Därefter blir det flyg hem från Zanzibar på eftermiddagen om du valt Ethiopian Airlines, och från Dar es Salaam på kvällen om du flyger med Qatar Airways eller KLM. Flyg hem till Sverige med valt bolag med ankomst hem nästa dag.

Resans höjdpunkter

 • De vackra vita korallsandsstränderna och lugna atmosfären
 • Möjligheten att åka och snorkla i korallreven utanför
 • Chansen att få se delfiner och knölvalar i havet utanför resorten
 • Möjligheten att ordna turer för dig med dykcertifikat för att dyka bland korallrev- bra dykcenter på Manta Resort (ingår dock ej i priset)
 • Det mesta som spabehandling, kajaker, wifi, tvätt, alla drycker även drinkar ingår.

Resfakta

Reslängd 8 dagar, 7 nätter
Avreseort Flyg t/r Zanzibar - Pemba ingår i priset
Avresor I anslutning till din safari- eller Kilimanjaroresa
Pris Från 19 900 kr, del i dubbelrum, Superior Garden Room.
Specialpris För våra safaris i Ruaha, Selous och Katavi blir det ett avdrag för de dagar som inte utnyttjas på ön Lazy Lagoon. Kontakta oss för def pris för arrangemanget.
Enkelrumstillägg Superior Garden Room 3 000 kr. Seafront Villa 3 500 kr
Barnpris

Superior Garden Room 9 500 kr
Gäller för barn som delar rum med två vuxna, upp till 11 år.

I priset ingår
 • Boende med all inclusive i 8 dagar och 7 nätter
 • Alla drycker, drinkar, vin mm.
 • Dagliga Spabehandlingar
 • Del i dubbelrum
 • Flyg från Zanzibar - Pemba t/r
 • Transfer på ön ingår i priset
I priset ingår ej

Dricks. För den som ansluter från Serengeti & Kilimanjaro tillkommer flyg Arusha-Zanzibar med ca 2500 kr.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Flyg till Pemba Island
Dag 2-7. Avkoppling, sol och bad på Manta resort
Dag 8. Tillbaka till Zanzibar eller Dar es Salaam

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

LOGI
Del i rymligt dubbelrum med a/c, samt privat dusch/WC. Terass med hängmatta.

Boende

 • Pemba Island - Manta Resort

  Vi bor på Manta Resort i bekväma strandnära bungalower med egen terrass. Från hängmattan kan vi blicka ut över havet och parken.
  Lodgen är byggd i naturliga byggnadsmaterial och inredningen är inspirierad av den lokala swahilistilen. Våra bungalower har a/c och eget badrum med dusch. Du kan välja mellan Seafront Villas eller Superior Garden Rooms. På Manta resort krävs att barnen är minst 12 år, utom över julen. http://www.themantaresort.com/the-resort/